VŠMU otvára študijný program Herný dizajn

Filmová a televízna fakulta Vysokej školy múzických umení v Bratislave aktuálne otvára historicky prvý študijný program na Slovensku zameraný na herný dizajn a tvorbu videohier.

pridal matus_ace 5.11.2020 o 12:47 pod hry
VŠMU otvára študijný program Herný dizajn

HRY > NOVINKY >

Podobne ako iné špecializované odvetvia kreatívneho priemyslu pociťuje aj videoherná tvorba na Slovensku dlhodobý nedostatok kvalifikovaných profesionálov. S touto výzvou sa rozhodla bojovať ako jedna z prvých na Slovensku Filmová a televízna fakulta Vysokej školy múzických umení v Bratislave otvorením nového vysokoškolského programu.

Študijný program herný dizajn bude zameraný na výučbu všestranne talentovaných, či už technicky alebo výtvarne nadaných, študentov, ktorí majú záujem o kariéru vo videohernom priemysle. Trojročné bakalárske štúdium bude zahŕňať získavanie vedomostí z oblasti videohernej tvorby, no obohatené bude aj o základy filmovej tvorby a vizuálnych efektov, s ktorými úzko súvisí.

Uchádzači o štúdium by po jeho absolvovaní mali byť schopní expertne zvládať aspoň jeden z niekoľkých kľúčových aspektov hernej tvorby a prípadne byť dostatočne vzdelaní na to, aby vedeli vytvoriť aj vlastnú hru. Popri doterajších pedagógoch štúdia vizuálnych efektov FTF pedagógmi budú novooslovení významní experti z praxe.

Jedným z pedogógov bude aj Marek Hollý, animation a gaming department director zo štúdia Noise Artillery, ktoré spolupracovalo napríklad na hre Mafia III, Peter Nagy, CEO štúdia Games Farm, známom napríklad hrou Shadows: Awakening, alebo Ladislav Dedík z postprodukčného štúdia Studio 727, spolupracujúceho s Activision na výrobe assetov pre najnovšiu hru zo série Call of Duty.

“Formálne vzdelávanie v oblasti tvorby počítačových hier predovšetkým na vysokoškolskej úrovni je u nás niečo, čo tu už dlhé roky chýba a pociťujeme jeho akútny nedostatok. Preto plne podporujeme FTF VŠMU pri zakladaní tohto študijného programu, ktorý by v budúcnosti mal tento nedostatok na Slovensku napraviť a poskytnúť aj v tejto oblasti kvalitné vzdelanie desiatkam študentov.”, hovorí Marián Ferko, prezident Slovak Game Developers Association, zapojený do formovania tohto študijného programu.

Termín na zaslanie všetkých podkladov a prihlášky na prijímacie pohovory je 7.12.2020 a prijímacie skúšky pre štúdium v školskom roku 2020/21 sa uskutočnia 3 - 4. 2. 2021. Viac informácií o prijímacom konaní sa dočítate na stránkach vysokej školy a v prospekte k prijímacím skúškam na odbor Herný dizajn.





Páči sa mi! (+8)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (0)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19843)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk