Activision už prešetruje aj burzová komisia

Ďalšia žaloba a dve vyšetrovania čakajú Activision-Blizzard

pridal saver 21.9.2021 o 14:53 pod hardware
Activision už prešetruje aj burzová komisia

HARDWARE > NOVINKY >

Na Activision si posvieti aj burzová a aj protidiskriminačná komisia. Obe firmu začali riešiť. Chcú prešetriť, ako riešil hlásenia o diskriminácii žien a sexuálnom obťažovaní. Budú si predvolávať ľudí z firmy, kde burza si už zavolala rovno aj Bobbyho Koticka, ako aj ďalších vyššie postavených vedúcich. Burzová komisia sa bude zaoberať hlavne tým, či firma ohlásila všetky problematické informácie investorom v čo najkratšom čase.

Problémov tam mali viac ako dosť, keďže po dvoch rokoch vyšetrovania na nich podal žalobu štát Kalifornia, ktorý zozbieral peknú nádielku škandálov, diskriminácie, obťažovania, zneužívania a bola tam aj samovražda. 

Activision sa to po prepuknutí škandálu snažilo najskôr zhadzovať na štát Kalifornia, potom tvrdili, že takí už nie sú, a nakoniec sa to snažili vyriešiť povyhadzovaním rôznych ľudí, ale zjavne to nebude mať také jednoduché. Pre zaujímavosť, skúšali dávať zamestnancom aj prednášky na problematické témy, ale tie zneli ako firemná propaganda a boli následne pre svoju nízku kvalitu zrušené. 

Zdá sa však, že Activision sa nepoučil. Minulý týždeň totiž skupina Blizzard zamestnancov v spolupráci s Campaign to Organize Digital Employees podala žalobu na firmu na Národnú radu pre pracovné vzťahy. Konkrétne hovoria:

"Počas posledných šiestich mesiacov sa vyššie uvedený zamestnávateľ opakovane dopúšťal protiprávneho správania tým, že sa vyhrážal zamestnancom v uplatňovaní práv zaručených v odseku 7.

Zamestnávateľ sa vyhrážal zamestnancom, že nemôžu hovoriť ani komunikovať o mzdách, hodinách a pracovných podmienkach. Povedal zamestnancom, že nemôžu komunikovať ani diskutovať o prebiehajúcich vyšetrovaniach o mzdách, nadčasoch a pracovných podmienkach.

Zachoval príliš širokú politiku sociálnych médií a presadil politiku sociálnych médií proti zamestnancom, ktorí sú chránení pred odvetou zamestnávateľov. Rovnako sa im vyhrážal alebo ich trestal."

Akcie firmy vďaka týmto problémom posledné mesiace klesajú, ale prichádza im Call of Duty a investori tam môžu čakať zvýšenie.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19774)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk