Do nadupaného smartfónu s iOS už nemusíte investovať veľa peňazí

Nechajte si poradiť a vyberte si ten najlepší mobilný telefón pre vás.

pridal PR 15.10.2021 o 19:07 pod hardware
Do nadupaného smartfónu s iOS už nemusíte investovať veľa peňazí

HARDWARE > NOVINKY >

Pri výbere smartfónu sa každý rozhoduje podľa iných kritérií. Ak je pre vás dôležité aj správne fungovanie hier, aplikácií a sledovanie multimédií, čítajte ďalej. Poradíme vám, ako si vybrať ten správny model – a  pôjde to aj bez toho, aby ste doňho museli investovať veľa peňazí.

To, čo sa na začiatku milénia mohlo javiť ako veľmi vzdialená budúcnosť, je dnes našou každodennou realitou: všetko, čo kedysi zvládali len výkonné a poriadne veľké počítače dnes hravo zmestíte do vrecka v podobe smartfónu. Trendy ukazujú, že smartfóny klasické počítače stále viac vytláčajú do úzadia, a mnoho ľudí využíva stolové počítače či laptopy vo voľnom čase čoraz menej. U mladších ľudí je tento pomer ešte výraznejší: už v roku 2013 trávila väčšina tínedžerov viac času na mobile ako na počítači. Dnes už majú smartfóny v hernom biznise väčší podiel ako konzoly a PC spoločne.

 

Kvalitný smartfón už dlho zastúpi počítač

A niet sa čomu čudovať: prostredníctvom smartfónu dnes možno nakupovať, pracovať s dokumentami, pozerať filmy a seriály či hrať najnovšie AAA tituly z PC či konzol, ktoré sa za posledné roky presunuli aj na menšie obrazovky smartfónov.

Ak chcete, aby si všetko fungovalo tak, ako má, aplikácie nesekali a nevypínali, treba si na to zvoliť správny typ smartfónu. Telefón pre hráčov bude určite potrebovať veľkú výdrž batérie, silný procesor s grafickým čipom a väčšiu pamäť telefónu. Rovnako tiež oceníte väčší displej, ktorý ponúkne lepšie rozlíšenie pre hry, ale vhod padne aj pri sledovaní videí. U menej kvalitných zariadení môže byť problém s rýchlosťou odozvy, nedostatkom pamäte, či tým, že operačný systém nebude s požadovanou aplikáciou kompatibilný.  

Na začiatok si však treba odpovedať, aký operačný systém preferujete. Pokiaľ ste „Andorid pozitívni“, na výber máte množstvo výkonných smartfónov, ktoré je možné kúpiť aj s cenovkou do 500 €. Zložitejšie je to pri systéme iOS. Nové iPhony sú so svojím odladeným softvérom, hardvérom a legendárnym Retina displejom skvelými kandidátmi na výkonný herný smartfón. Problémom však môže byť vysoká cena nových telefónov. Staršie iPhony sú však stále výbornými hernými železami.

Do nadupaného smartfónu s iOS už nemusíte investovať veľa peňazí

Stále vo forme

Pre porovnanie si v krátkosti popíšme výkon staršieho a obľúbeného iPhone 8 a oveľa výkonnejších no dnes už pomerne cenovo dostupných modelov iPhone 11 a iPhone 11 Pro.

Podľa webu justbenchmark.com dokáže aj dnes iPhone 8 rozbehnúť na 60 FPS herné bomby, ako je Fortnite, PUBG Mobile a Call of Duty. Detaily budú síce nastavené na low, no na štvorročný smartfón sa stále jedná o skvelý výsledok. Batéria sa navyše nepriehrieva viac ako pri ostatných telefónoch a aj výdrž je obstojná.

iPhone 11 je úplne iná liga a jeho procesor A12 s ľahkosťou zvládne všetko, čo s ním spustíte. Stále ho možno svojimi parametrami považovať s prižmúrenými očami za high-end, no teraz s oveľa sympatickejšou cenovkou. 60 FPS pri nových hrách dosiahnete aj pri maximálnom nastavení grafiky.

Ak by ste sa rozhodli pre trochu drahší model iPhone 11 Pro, dostanete k skvelému výkonu v hrách navyše síce trochu menší ale kvalitnejší OLED displej, s vyšším rozlíšením, hustotou pixelov a samozrejme vernejším zobrazením farieb. Rozšíria sa vám taktiež možnosti fotografovania o tretí objektív. Veľmi dôležitým bodom je aj efektívnejšia batéria, ktorá pri takmer rovnakej veľkosti vydrží pri modeli Pro oveľa dlhšie.

 

Ide to aj lacnejšie a ekologickejšie

Staršie iPhony sú aj dnes dostatočne výkonné a môžete ich získať vo výbornej kvalite od spoločnosti Swappie. Je to mladá firma zaoberajúca sa repasovanými iPhonmi, ktorá ponúka všetky modely od Iphone 7 a vyššie. Každý telefón si možno vybrať v troch stavoch (prijateľný – viditeľné škrabance, veľmi dobrý – štandardné opotrebenie telefónu a ako nový – minimálne alebo jemné známky opotrebenia). Repasované iPhone 7, iPhone 8 či iPhone X od Swappie sú plne funkčné, ich batéria je skontrolovaná, v špičkovej kondícií a navyše je každý telefón predávaný s 12-mesačnou zárukou a s výrazne nižšou cenou.

Paradoxne, aj toto je niečo, čo by sme kedysi len ťažko predpovedali; dnešné kvalitné zariadenia sa však pri dobrej starostlivosti môžu využívať aj niekoľko rokov. Navyše tak pomáhame aj našej planéte, keďže sa pri kúpe repasovaného smartfónu nedostáva do obehu ďalší nový kus, ktorý bude potrebné v budúcnosti recyklovať.

Do nadupaného smartfónu s iOS už nemusíte investovať veľa peňazí





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17918)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk