Vive Flow bol oficiálne predstavený, stáť bude 499 dolárov

Chcete VR headset na pozeranie VR filmov a nenáročné aplikácie?

pridal saver 14.10.2021 o 18:29 pod hardware
Vive Flow bol oficiálne predstavený, stáť bude 499 dolárov

HARDWARE > NOVINKY >

HTC pokračuje v rozširovaní svojich headsetov a teraz priniesol casualne ladený headset Vive Flow. Bude za 499 dolárov a je orientovaný na zábavu, teda filmy a jednoduché VR veci. Náležite tomu je dizajnovaný ako slnečné okuliare. 

Flow ponúka 1.6K rozlíšenie na každé oko, 100 stupňový uhol, 75Hz refresh. Má dve predné kamery na trackovanie pohybu, pridá sa aj sledovanie rúk. Zabudovaný je Qualcomm XR1, teda nižšia verzia čipu ako má Quest 2, ktorý má XR2. Má 64GB flashu. Nemá slot na doplnkovú pamäťovú kartu. Má však nastavovanie dioptrií na každé oko.

Váži len 189 gramov, čo je výrazne menej ako 500 gramový Quest 2. Je to aj pre len maličkú batériu. Ak totiž chcete headset používať dlhšie, musíte si pripájať napájanie cez USB-C, či už nejakú powerbanku, alebo rovno napájanie z nabíjačky. 

Headset nebude mať ovládač, ale viete k nemu pripojiť Android mobil a používať ho ako touchpad, viete mirrorovať aplikácie z mobilu alebo používať mobil ako ukazovátko. 

HTC už má pripravených 100 aplikácii, pričom do konca roka to chce rozšíriť na 150. Hlavne sú tam filmové, mediácie, fotky a jednoduché VR pohľady, respektíve nenáročné hry. Aplikácie si môžete kupovať, alebo časť z nich bude vo Viveport Flow predplatnom za 6 dolárov mesačne. 

HTC vo Flowe chcelo niečo jednoduché, pre nenáročných používateľov, pre ktorých je aktuálne VR príliš komplikované. Na druhej strane pri snahe spraviť ich ako okuliare nepridali ani horný uťahovací pás, čo bude spôsobovať skĺzavanie headsetu pri pohybe a teda rozmazávanie pohľadu.  HTC tu plánuje vymieňacie vnútorné kryty pre rôzne tváre, aby si každý mohol kúpiť taký ktorý mu dobre udrží headset. 





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19881)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk