Ako pridať Google aplikácie na Huawei mobily alebo tablety?

Huawei má síce teraz zakázané používanie Google aplikácií na svojich zariadeniach, ale dá sa to obísť a nainštalovať ich tam. Aj pri EMUI12, ktorý má nový Huawei Nova 9.

pridal saver 1.11.2021 o 12:47 pod hardware
Ako pridať Google aplikácie na Huawei mobily alebo tablety?

HARDWARE > NOVINKY >

Huawei má síce teraz zakázané používanie Google aplikácií na svojich zariadeniach, ale dá sa to obísť. Konkrétne teraz testujem Huawei Nova 9 a skúšal som systémy, ako ich tam dostať. Nebol to veľký problém. Je tam síce EMUI 12, čo je nová verzia launchera postavená na Androide, ale niektoré postupy, ktoré na to fungovali na EMUI 10 a 11, stále fungujú. 

Čo vlastne Huawei mobilom chýba oproti ostatným?

  • Viac aplikácií v ich obchode.
  • Google aplikácie a  Play Store

 

Obchod

Treba vedieť, že Huawei vám v základe ponúkne svoj AppGallery obchod, v ktorom je dosť aplikácií a majú aj dosť slovenských základných aplikácií, majú aj niektoré bankové aplikácie, green pass a niektoré sociálne siete. Nie všetky, a preto keď v ich store vyhľadávate, ponúkne vám rovno alternatívne APK zdroje, kde si veci stiahnete z APK pure. Nie je to práve elegantné. Prekvapivo napríklad PUBG nenájde vôbec. 

Ako pridať Google aplikácie na Huawei mobily alebo tablety?

Preto prvá vec, ktorá sa oplatí spraviť, je stiahnuť si alternatívnu aplikáciu s obchodom. Dobrý je Aurora Store, ktorý ponúka zrejme všetky aplikácie z Play Store. Vyzerá, že je to plne legálne a aj platené hry sú tam platené. Teda musíte si ich na Google Store kúpiť, až potom ich viete cez Auroru stiahnuť. 

Aurora však nerieši Google aplikácie, ak ich však nepotrebujete viac už nemusíte nič inštalovať.

Ako pridať Google aplikácie na Huawei mobily alebo tablety?

 

Google aplikácie 

V zásade Huawei mobilom chýbajú Google aplikácie a teda hlavne Play Store, ale aj Gmail, Youtube, Meet, Drive, Google Maps. Tieto si nestiahnete z iných store, respektíve ak stiahnete, budú blokované a budú im chýbať potrebné knižnice. Preto treba použiť riešenie, ktoré zamaskuje identifikáciu mobilu, zmení ju na niektorý starší podporovaný Huawei mobil a zároveň si doťahá všetko potrebné.

Ako pridať Google aplikácie na Huawei mobily alebo tablety?

Pre EMUI12 je teraz zaujímavejšie a fungujúce - GSpace, konkrétne 1.0.7 verzia je dobre dotiahnutá a tá spolu so Shortcut maker dokáže prakticky plnohodnotne stiahnuť Google aplikácie (za cenu občasných reklám pred spustením). Totiž GSpace vám vytvorí položku, v ktorej môžete cez Play Store stiahnuť Google Aplikácie, ale aj všetko ostatné zo store. Všetko sa tu síce sťahuje priamo do zobrazenia v Gspace aplikácii, ale viete si vytvoriť shortcuty na plochu.

Ako pridať Google aplikácie na Huawei mobily alebo tablety?

Čo je dôležité a čo Gspace samé o sebe z nejakého dôvodu nespraví, je odklik na Play Store. Ten nie je priamo ani v aplikácii ani na ploche a musíte si ho vytvoriť manuálne. To je jediná komplikovanejšia vec.

Ako pridať Google aplikácie na Huawei mobily alebo tablety?

Inštalácia

Zo stiahnutého Gspace zipu nainštalujte a spustite Shortcut maker a aj Gspace a následne kliknite na Gplay shortcut, ktorý tam je priložený.

Ak vám dá možnosť spustenia aj cez Shortcut maker, rovno vytvorte shortcut. Zrejme pri EMUI 12 spustenie zo zipu cez Shortcut maker priamo neponúkne, a tak je potrebné súbor rozbaliť (cez aplikáciu súbory, otvoríte a dáte rozbaliť) alebo si stiahnite čisto shortcut  odtiaľto

Následne cez aplikáciu Súbory nájdete súbor pod Telefón / download, kliknete naň, dole v spodnom riadku kliknete na Ďalšie a Otvoriť v aplikácii, tam pod Iné sa vám zobrazí Shortcut Maker. Spustíte ho a dáte vytvoriť shortcut. Vtedy už máte všetko pripravené.

Ako pridať Google aplikácie na Huawei mobily alebo tablety?

V zásade tak máte prístup ku všetkému rovnako ako na plných Android mobiloch s Google aplikáciami. Nie je to dokonalé riešenie, ale fungujúce a môže vám plne postačiť, ak zoberiete alebo dostanete niektorý Huawei mobil a chcete aj Google aplikácie a hlavne plné Play Store.  

Sú ešte aplikácie ako Dualspace, ten mi však na EMUI 12 dobre nešiel, čínske OurPlay, ktoré funguje celkom dobre, len všetko je po čínsky. Na starších EMUI išiel aj Googlefier, tu zrejme nepôjde.





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18418)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk