Akú hernú konzolu kúpiť pre seba alebo pre deti na Vianoce 2021?

Tieto Vianoce je rozhodovanie o kúpe konzoly jednoduché, keďže reálne sú k dispozícii len dve. Takže ktorú kúpiť?

pridal saver 27.11.2021 o 11:01 pod hardware
Akú hernú konzolu kúpiť pre seba alebo pre deti na Vianoce 2021?

HARDWARE > NOVINKY >

Tieto Vianoce je rozhodovanie o kúpe konzoly jednoduché, keďže reálne sú k dispozícii len dve. Totiž PS5 a Xbox Series X sú prakticky vypredané (aj keď ak budete mať šťastie, Xko možno chytíte) a ostáva tak Xbox Series S a Switch, dve menšie, ale obe veľmi zaujímavé konzoly. Každá je zaujímavá vo svojom smere.

Ako Xbox Series S, tak aj Switch sú veľmi vhodné pre deti, ale nakoniec aj pre každého hráča, majú veľkú ponuku hier a svoje špecifické veci.

  • Xbox Series S je rýchla konzola, prehrá všetky nové hry a navyše má Game Pass, vďaka ktorému za hry nemusíte platiť. 
  • Switch oproti tomu je prenosná konzola a nemusí byť pripojená k TV, aj keď hry nie sú práve najlacnejšie.

Ideálne vybrať a kúpiť čo najskôr, keďže nevieme aké zásoby budú pred Vianocami.

 

Xbox Series S 

Akú hernú konzolu kúpiť pre seba alebo pre deti na Vianoce 2021?

Xbox Series S je nižšia konzola z novej generácie Xbox Series XS konzol od Microsoftu, pričom je plne digitálna, vďaka čomu má veľmi malú veľkosť. Oproti Xbox Series X má výkon na 1080p alebo 1440p rozlíšenie a nie na 4K, ale stále ponúkne veľmi dobrý zážitok z hrania a to aj v 120fps. Je tak lepšia pre nenáročných hráčov, ale ani nároční hráči by nemali mať problém.

Veľmi dobre si zahráte novú Forzu Horizon 5, ale aj Halo Infinite, parádny Flight Simulator. Samozrejme nechýba Fortnite, Rocket League, Minecraft, FIFA 22, NHL 22, ale aj všetky veľké hry ako Far Cry 6, Call of Duty Vanguard, Battlefield 2042, veľmi dobrý je aj The Guardians of the Galaxy, Back 4 Blood. 

Veľká výhoda konzoly je jej cena 299 eur, ktorá je na jej ponuku veľmi dobrá a hlavne sa k tomu pridáva Game Pass, predplatená služba so stovkami hier.

Ponuky balení:

 

Dokúpte aj Game Pass

Určite, ak budete kupovať konzolu, či už túto Xbox Series S, alebo sa dostanete aj k Xbox Series X, tak Game Pass je základ. Je to predplatená služba, v ktorej máte stovky hier zadarmo a prakticky nikdy nebudete musieť kupovať iné hry. Neustále tam ďalšie pridávajú a dajú sa hrať bez platenia. 

Pritom viete kúpiť základný Game Pass, ktorý je za 10 eur mesačne, ale oveľa viac sa oplatí Game Pass Ultimate, ktorý je za 12 eur mesačne (je tam aj možnosť kúpiť Xbox Live Gold za 54 eur na rok alebo aj na tri roky a následne ho mesačným Xbox Game Pass Ulimate kódom celý zvýšiť na Ultimate, viete tak výrazne ušetriť).

Určite zoberte Game Pass Ultimate, ten totiž v sebe má základnú ponuku stoviek hier pre Xbox, ale pridáva k tomu aj ponuku stovky hier od EA, zároveň je v predplatnom zahrnutý aj Xbox Live Gold multiplayer. Teda nebudete ničím obmedzovaný. Zároveň sa tým ešte ponuka Game Passu Ultimate nekončí a má v sebe aj stovky hier na PC a zároveň umožňuje hrať stovky Xboxových hier cez streaming na mobile. 

Keď spomíname mobil, s mobilom sa viete pripojiť aj priamo na svoju konzolu a hrať bez TV alebo monitora.

Mierne konzolu obmedzuje veľkosť disku, kde konzola má 512GB SSD disk, ktorý je síce rýchly, ale naraz naň stiahnete len okolo 7 hier, ak by ste chceli ďalšie už musíte prechádzajúce zmazať (na druhej strane zrejme viac hier naraz nebudete hrať). Je síce dostupná rozširovacia SSD karta, ktorá pridá 1TB miesta, ale je drahá a vychádza okolo 250 eur (čoskoro bude dostupná lacnejšia 512GB a drahšia 2TB). Ak nechcete stále hry stále mazať a sťahovať, môžete použiť aj USB HDD na ich zálohovanie, respektíve na hranie starších hier z Xbox One a Xbox360 priamo z neho.  Viac si pozrite v našej recenzii konzoly.

 

 

Nintendo Switch

Akú hernú konzolu kúpiť pre seba alebo pre deti na Vianoce 2021?

Ak chcete konzolu, ktorá sa dá aj prenášať a nevadí vám nižší výkon, poobzerajte sa po konzole Nintendo Switch. Tá už má aktuálne dostupné tri modely a každý sa orientuje na trochu inú cieľovku. Základný model znížil svoju cenu a je to model cielený pre každého. Hráte s ním na cestách a aj v TV režime.

Pred pár rokmi vyšiel Switch Lite, čo je čisto handheldová verzia konzoly, ktorá má menší displej, nedá sa pripojiť k TV a nemá odpojiteľné ovládače. Zato je ale najlacnejšia a v mnohých farbách. Tento rok vyšla nová OLED verzia, ktorá prináša väčší OLED displej s parádnym podaním farieb, lepšiu výdrž batérie a väčšie interné úložisko. Je ale zo všetkých troch modelov najdrahšia a aj nedostatková, takže ju zoženiete len ťažko.

Ponuka balení:

  • Nintendo Switch OLED verzia na predobjednávku za 349 eur (očakávajú naskladnenie v decembri, ale či skutočne stihnú, je otázne)
  • Nintendo Switch LCD verzia je dostupná za 299 eur
  • Nintendo Switch Lite je za pekných 189 eur (menšia prenosná verzia bez docku)

 

So Switchom nemusíte kupovať drahé disky na rozšírenie úložiska, keďže všetky modely podporujú micro SD pamäťové karty. Stačí, aby boli dostatočne rýchle a hry môžete inštalovať na ne. Navyše na Switchi sa inštalujú len digitálne hry a ostatný digitálny obsah, pre klasické krabicové hry slúžia cartridge a hry môžete hrať z nich.

Čo sa týka hier, Nintendo ťaží zo svojich exkluzívnych značiek ako Mario, Zelda, Pokémon, Splatoon, Animal Crossing a ďalšie, ale viete si tam zahrať aj veľa preportovaných hier, napríklad Zaklínača 3 v GOTY edícii, Doom Eternal, Diablo 2 a 3, Skyrim, Minecraft, Fortnite a mnoho ďalších.

Na hranie free to play hier, ako napríklad Fortnite, na Switchi nepotrebujete nič platiť. Avšak platené hry už na hranie multiplayeru potrebujú mať aktívne Nintendo Switch Online členstvo. To stojí v základe 19,99€ na rok pre jednotlivca digitálne (fyzicky za 22 eur) a 34,99€ ročne za rodinné členstvo pre 8 ľudí (fyzicky za 40 eur). Na jeseň pribudlo aj rozšírené členstvo za 40 eur na rok pre jednotlivca a 80 eur za rodinné členstvo. V základe dostanete online hranie, cloud a knižnicu NES a SNES hier. V rozšírenom sa k tomu pridajú Mega Drive a Nintendo 64 hry, ale tie zatiaľ nebežia najlepšie.

 Viac si pozrite v našej recenzii pôvodnej Switch konzoly a aj Switch OLED.

 

 

PlayStation 5 a Xbox Series X sú len na predobjedávky

Akú hernú konzolu kúpiť pre seba alebo pre deti na Vianoce 2021?

Hlavné nextgen konzoly je veľmi ťažké zohnať a je len malá šanca, že sa vám to podarí ešte pred Vianocami. Hlavne, ak nechcete priplácať rôznym špekulantom. Pod stromček tak svojim blízkym môžete dať predobjednávku konzoly a potom už len čakať, kedy sa k vám vás kus dostane.

 

 

 

Retro konzoly

Retro mánia pomaly ustupuje a teraz už na trhu nemáme toľko retro konzol ako pred pár rokmi, no stále je dostupných niekoľko zaujímavých konzol, ktorými dokážete blízkym spraviť radosť, ak si chcú zaspomínať na hry svojej mladosti. K dispozícii sú naozaj rôzne podoby konzol, ich formáty a aj knižnice. Len si vyberiete, na čom ste hrávali ako decká

 

PlayStation Classic

Akú hernú konzolu kúpiť pre seba alebo pre deti na Vianoce 2021?

PlayStation Classic je zmenšená verzia pôvodnej PS1 konzoly s 2 ovládačmi a 20 hrami, medzi ktorými nechýbajú klasiky ako Tekken 3, GTA, Final Fantasy VII, Destruction Derby a ďalšie. Dobre padne na lokálny multiplayer.

Na heureke kúpite od eur

 

 

 

Nintendo Game and Watch: The Legend of Zelda

Akú hernú konzolu kúpiť pre seba alebo pre deti na Vianoce 2021?

Klasický handheld Nintenda v novej podobe s moderným LCD displejom a hrami The Legend of Zelda, Zelda II: The Adventure of Link, The Legend of Zelda: Link's Awakening a Game & Watch Vermin. Doplnené je to aj niekoľkými funkciami a easter eggmi.

Game and Watch kúpite za 55 eur

 

 

Nintendo Game and Watch: Super Mario Bros

Akú hernú konzolu kúpiť pre seba alebo pre deti na Vianoce 2021?

Ak chcete niečo nostalgické, kvalitné a lacné, minuloročný Game and Watch v Mario téme je teraz v akcii. Ponúka hry Super Mario Bros,, Super Mario Bros,: The Lost Levels a Ball.

Super Mario Game and Watch kúpite za 31 eur

 

 

 

Commodore 64 Mini

Akú hernú konzolu kúpiť pre seba alebo pre deti na Vianoce 2021?

Pre niekoho, kto v minulosti nehral na konzolách, ale skôr na 8-bitových počítačoch, môže byť dobrým darčekom zmenšená C64. Klávesnica síce nie je funkčná, ale hrať budete na ovládači a k dispozícii je 64 predinštalovaných hier.

Commodore 64 kúpite za 53 eur

 

 

Atari Pong Mini Arcade

Akú hernú konzolu kúpiť pre seba alebo pre deti na Vianoce 2021?

Ak chcete skutočné retro, môžete siahnuť po zmenšenej verzii Pong automatu zo 70. rokov. V tomto drobnom automate je 5 hier, má 2.8" displej a môžete hrať aj na baterkách.

Mini automat kúpite za 27 eur

 

 

SEGA Astro City Mini

Akú hernú konzolu kúpiť pre seba alebo pre deti na Vianoce 2021?

Aj Sega sa nedávno vrátila k svojmu známemu automatu, ale v drahšej podobe. Na 4" displeji si môžete zahrať celkovo 37 známych hier, ale automat sa dá cez HDMI pripojiť aj k TV. Dáte k nemu druhý ovládač a môžete hrať dvaja.

Astro City Mini kúpite za 173 eur

 

 

 

 

My Arcade Street Fighter 2 Micro Player

Akú hernú konzolu kúpiť pre seba alebo pre deti na Vianoce 2021?

My Arcade Street Fighter 2 Micro Player - Street Fighter 2 je jednou z najväčších automatových klasík a teraz si automat s hrou môžete zobrať kamkoľvek. Obsahuje mechanický joystick aj tlačidlá a tiež dokáže fungovať na batériách.

Street Fighter 2 Mini automat kúpite za 65 eur

 

 

 

Arcade1up Midway Legacy

Akú hernú konzolu kúpiť pre seba alebo pre deti na Vianoce 2021?

Ak ale nechcete len tieto malé repliky automatov, ale poriadny klasický automat, môžete siahnuť aj po týchto Arcade1up modeloch plných klasických hier. V tomto nájdete Mortal Kombat hry, Tappera, Joust a ďalšie legendy. Za veľkosť si však poriadne priplatíte.

Veľký automat kúpite za 485 eur

 

 

Fake PS5

Akú hernú konzolu kúpiť pre seba alebo pre deti na Vianoce 2021?

Ak si z niekoho chcete spraviť srandu, Číňania majú rôzne fake PS5 konzoly, ktoré viete lacno kúpiť.  Napríklad táto má 1280 8-bitových hier.  A síce bude fake, ale zároveň sa na nej bude aj dať zahrať.

Kúpite ju za 16 eur na aliexpresse.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19831)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk