Activision Blizzard mal rekordné tržby a to napriek slabšej časti Call of Duty

Tržby Activisionu išli znovu hore a oproti predchádzajúcemu roku, kedy utŕžili 8.1 miliardy dolárov, za rok 2021 dosiahli 8.8 miliardy dolárov

pridal saver 6.2.2022 o 13:29 pod hry
Activision Blizzard mal rekordné tržby a to napriek slabšej časti Call of Duty

HRY > NOVINKY >

Tržby Activisionu išli znovu hore. Oproti predchádzajúcemu roku, kedy utŕžili 8.1 miliardy dolárov, teraz za rok 2021 dosiahli 8.8 miliardy.  Pre zaujímavosť, ak by už bolo Activision odkúpené Microsoftom s týmito tržbami by sa Xbox divízia dotiahla tržbami na Sony. 

Rok im síce v Actuivisione vyšiel, ale posledný štvrťrok nebol taký dobrý, kde bolo cítiť nižšie predaje Call of Duty Vanguard a tržby klesli o 10% percent. 

Aj priznávajú, že Call of Duty na PC a konzolách mionulý rok mierne kleslo a Vanguard mu nepomohol, Warzone to však ťahalo, aj keď zatiaľ ešte nevyhodnotili prechod na novú mapu, ktorý nebol veľmi dobrý a dotiahnutý.  Stúpalo však mobilné Call of Duty, kde za rok 2021 hráči minuli cez 1 miliardu dolárov.  Rátajú, že tento rok ich potiahne nové Call of Duty od Infinity Ward.

Oproti tomu World of Warcraft v poslednom roku išiel hore a mal najvyšší počet hráčov a tržby za posledné desaťročie. Hearthstone rovnako stúpalo a Diablo II remaster bol najúspešnejší remaster od Activision Blizzardu doteraz. Dodávajú, že aj Diablo Immortal sa stretlo s pozitívnou odozvou v beta testovaní.

Ohľadom Blizzardu uzatvárajú správy tým, že pripravuje nové zážitky vo Warcraft oblasti (mobilný Warcraft), Diablo a aj Overwatch, ako aj novú značku (už odteasovaná survivalovka). 

Čo sa týka plánované odkúpenia Activisionu Microsoftom, Kotick k tomu povedal, že už sa pozerajú na možnosti a zdroje Microsoftu, ktoré môžu pomôcť rozširovať aktuálne značky, naštartovať nové značky,  ako aj odomknúť veľkú knižnicu hier, ktoré zozbierali počas 40-tich rokov.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18423)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk