Hogwarts Legacy prinesie príbeh s novým ohrozením pre čarodejnícky svet Harryho Pottera

Staré čary, vzbura škriatkov a nebezpečný čarodejník. Toto bude základom príbehu Hogwarts Legacy.

pridal saver 18.3.2022 o 9:48 pod hry
Hogwarts Legacy prinesie príbeh s novým ohrozením pre čarodejnícky svet Harryho Pottera

HRY > NOVINKY >

Autori konečne začali prezentovať Hogwarts Legacy, prichádzajúcu hru v Harry Potter svete, a povedali viac o jej príbehu a možnosti. Zároveň to aj ukázali na videu.

Samotná hra ponúkne prepracovaný a otvorený Rokfort a jeho okolie, ktorým budete môcť prechádzať a ako jeden zo študentov školy.

Podobne ako Harry Potter aj tu budete na škole celebritou, keďže ste niečo prežili (autori nechcú prezrádzať, čo presne) a zároveň nastupujete do školy rovno do piateho ročníka. Teda už nebudete dieťa a ste pripravení na skutoční boj. Veľa ľudí vás bude obdivovať, ale zároveň vami budú niektorí pohŕdať.

Na začiatku hry si budete môcť vybrať svoju fakultu a aj svoj vzhľad a základné parametre. Zo zaujímavostí, každá fakulta má ubytovanie v rôznych častiach Rokfortu. 

Hogwarts Legacy prinesie príbeh s novým ohrozením pre čarodejnícky svet Harryho Pottera

Autori hovoria, že sa snažili vytvoriť autentický čarovný svet, aj keď posunuli ho o sto rokov do minulosti oproti Harry Potter príbehu. Presnejšie na koniec 19. storočia. V samotnom Rokforte sa toho veľa nezmenilo, spoznáte veľa známych lokalít a aj niektoré známe postavy za ich mladosti. Školu budete môcť plne preskúmavať a objavovať jej tajomstvá. Budete sa učiť kúzla, variť čarovné nápoje a zúčastňovať sa hodín, ale aj mimoškolských aktivít.  

Okrem Rokfortu bude v hre aj neďaleká dedinka Rokvill, okolitý vidiek, nechýba Zakázaný les, jazero a budú tu aj nové lokality. Nad týmto všetkým sa budete môcť premávať na metle, prechádzať sa po okolí, rozprávať s ľuďmi, získavať od nich ako potrebné veci do školy, tak aj nové úlohy. 

Čo sa týka príbehu, naša postava je nositeľom starej mágie, ktorá sa stretáva so vzburou škriatkov vedených Ranrokom a podporovaných temným čarodejníkom Viktorom Rookwoodom (jeho potomok Augustus Rookwood neskôr pracoval pre Voldemorta). Všetko toto je ohrozením celého čarovného sveta. Autori k tomu povedali:

"Ranrok uvidel záblesk mágie, ktorú sa čarodejníci snažili skryť - dokonca aj pred sebou samými - a túži po tejto moci. Jeho pohľad na svet je skreslený nenávisťou k čarodejníkom, preto je jeho spojenectvo s Viktorom Rookwoodom mimoriadne vratké. Keď však Ranrok dostane, čo chce, nikto ho nebude môcť zastaviť a čarodejnícky svet bude odsúdený na zánik."

Vy sa budete musieť postarať, aby to nedostal a to vďaka vášmu prístupu k starej mágii. Budete mať aj pomoc, či už od profesorov alebo ďalších priateľov, ktorých si nájdete. Napríklad aj od rôznych známych mien, ako napríklad Weasleyovcov.

 

Čo sa týka kúziel a bojov, autori hovoria, že uprednostnili zábavu pred autenticitou podľa filmov, alebo kníh a rôzne prvky budú zjednodušené. Hlavne pri bojoch budete môcť rôzne kombinovať kúzla, pričom niektoré budú robiť niečo iné ako v knihách.  Kúzla k tomu budete môcť spojiť s lektvarmi, či už na účinnejší boj, alebo na svoje liečenie.  Nakoniec video to pekne ukázalo. 

Celé to bude v akčnom RPG štýle, kde čakajte množstvo upgradovania, customizácie, lootovania, a napríklad nebude chýbať ani NPC tím.  Autori potvrdili, že hra nebude mať mikrotransakcie a ani online kooperáciu. Zatiaľ nespomínali metlobal.

Hru čakáme na jeseň. Zatiaľ nemá presný dátum, ale zrejme príde v novembri. Vyjde na PC, Xbox One, PS4, Xbox Series XS a PS5.

Hogwarts Legacy prinesie príbeh s novým ohrozením pre čarodejnícky svet Harryho Pottera





Hogwarts Legacy prinesie príbeh s novým ohrozením pre čarodejnícky svet Harryho Pottera  Hogwarts Legacy prinesie príbeh s novým ohrozením pre čarodejnícky svet Harryho Pottera  Hogwarts Legacy prinesie príbeh s novým ohrozením pre čarodejnícky svet Harryho Pottera
Páči sa mi! (+9)

Zaradené pod: harry potter






PC
PS4
Xbox One
PS5
Xbox Series X|S
Switch

Vývoj: Warner / Portkey Games
Štýl: Akčná Adventúra / RPG
Dátum vydania: 10. február 2023
 5.5. 2023 (Xbox One, PS4)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19463)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk