Slovenský survival AREAZ dostáva nový update, prináša zjednodušenia

Early Access verzia hry sa ta chce otvoriť aj iným hráčom ako fanúšikom hardcore survivalu

pridal matus_ace 24.4.2022 o 22:48 pod hry
Slovenský survival AREAZ dostáva nový update, prináša zjednodušenia

HRY > NOVINKY >

Juraj Bachár, autor survival titulu AREAZ, prináša ďalší update pre Early Access verziu hry. Ten do hry prináša funkcie, vďaka ktorým môže byť ľahšia a aj prístupnejšia pre menej skúsených hráčov v survival žánri. Jednou z týchto noviniek je spánok. "Ten pôvodne v hre nebol, nakoľko som v tvorbe hry vychádzal zo skúseností iných survival hier, ktoré spánok v hre taktiež neumožňovali. Situáciu komplikoval aj plnohodnotný denný cyklus, ktorý musí prebehnúť celý. Nie je možné len tak skočiť na inú časť dňa," vysvetlil tvorca hry. Ide najmä o celý cyklus prílivu a odlivu, ktorý musí zaliať pláž, uhasiť prípadné ohne, vyplaviť drevo a naopak odvliecť loot neopatrnému hráčovi na otvorené more. Ďalej bolo treba vyriešiť, čo sa stane, ak príliv zaleje spiaceho hráča.

V hre si tak teraz z palmových listov viete pripraviť jednoduchú posteľ a v nej sa vyspať, čím urýchlite plynutie času a prečkáte napríklad nepriaznivé počasie. Počas spánku sa prudko urýchli denný cyklus, vrátane prílivu a odlivu. Rýchlosť pohybu zvierat ale zostáva nezmenená. Ďalej sa zrýchli trávenie - premena jedla na kalórie. Postava sa budí sama pri východe slnka, po poveloch hráča alebo aj v prípade, že ju zaleje príliv.

Do hry ďalej pribudol respawn namiesto pôvodnej permanentnej smrti. Po úmrtí sa postava respawne buď na pláži, alebo v poslednej posteli, ktorú hráč postavil alebo použil. Postup v hre zostane, postava ale príde o veci, ktoré mala na sebe v inventári a bude výrazne hladná a smädná. Nemá tak zmysel bežať ku svojej mŕtvole. V hre zostanú aj veci, základňa a zvieratá nachádzajúce sa na mape.

Pre tých, ktorí chcú v hre len voľne skúmať a stavať, bol pridaný Exploration mód. V ňom nie je možné zomrieť. Postavu nezabije hlad, smäd, zima ani útok zvierat. Tie budú navyše zvyčajne hráča v blízkosti ignorovať. Samotný crafting ale naďalej vyžaduje kalórie, ktoré je potrebné dopĺňať stravou. Tento mód je aj určený pre tých, ktorí chcú len voľne skúmať mapu a vyskúšať crafting v hre.





Slovenský survival AREAZ dostáva nový update, prináša zjednodušenia  Slovenský survival AREAZ dostáva nový update, prináša zjednodušenia  Slovenský survival AREAZ dostáva nový update, prináša zjednodušenia
Páči sa mi! (+4)






Slovenský survival AREAZ dostáva nový update, prináša zjednodušenia
PC
Slovenské hry

Vývoj: Project Solutions
Štýl: Akcia / Survival
Early Access od: 24. októbra 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19536)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk