TRUCK MECHANIC: DANGEROUS PATHS

TRUCK MECHANIC: DANGEROUS PATHS

Vodič a automechanik v jednom

Dojmy

Keď v nehostinnej prírode zaburácal motor Mudrunnera, málokto veril v úspech ťažkopádnych strojov s obrovskou spotrebou nafty. Možno nie až taká početná, ale dostatočne široká skupina hráčov potvrdila, že na trhu je stále priestor aj pre na prvý pohľad nezaujímavé simulátory. Napriek pôrodným bolestiam a pôvodne nevyladenému produktu sa Spintires: Mudrunner napokon dostal aj na Switch a mobily. Úspešná jazda bola potvrdená príchodom Snowrunnera. A úspech sa nielenže potvrdil a zopakoval, ale prekonal svojho predchodcu.

Aj to je jeden z dôvodov, prečo sme sa pustili do testovacej verzie Truck Mechanic: Dangerous Paths. Prológ, v ktorom sme mali k dispozícii jednu mapu, vozidlo a len niekoľko zákaziek, nám jasne ukázal potenciál hry, no zároveň potvrdil budgetové zameranie tohto projektu. Napriek sklamaniu v mnohých herných situáciách, ktoré svojím prevedením poukazujú na povrchnosť herných princípov, má Truck Mechanic: Dangerous Paths osobité čaro. Nielenže budete prevážať tovar v divokej prírode, ale musíte sa o svoj truck starať, nielen plniť jeho nádrž pohonnými hmotami.

Truck Mechanic: Dangerous Paths
Truck Mechanic: Dangerous Paths Prostredie je síce zaujímavé, ale málo interaktívne.
Prostredie je síce zaujímavé, ale málo interaktívne.


Truck Mechanic: Dangerous Paths Jazdný model nie je až taký realistický, ako by sme očakávali.
Jazdný model nie je až taký realistický, ako by sme očakávali.


Truck Mechanic: Dangerous Paths Oprava v prírode.
Oprava v prírode.





Individuálny prístup k vozidlu sme si mohli vyskúšať pri úpravách v garáži, no zatiaľ len prostredníctvom čisto vizuálnych prvkov. Starú rárohu, ktorá by dnes v žiadnom prípade neprešla STKčkou, môžete zmeniť na gýčovú atrapu. Na to, aby ste si na úpravu zarobili, budete musieť plniť úlohy, ktoré sú dokonca časovo obmedzené. V konečnom dôsledku sa hlavným cieľom stáva pendlovanie medzi bodmi na mape. Sem prídete a naložíte tovar a tam, na druhý koniec mapy, ho musíte previezť s minimálnym poškodením.

Keďže sa pohybujete v prírode, nečakajú na vás asfaltové cesty, ale práve naopak: nespevnené vozovky, poľné a prašné cestičky, úzke koridory na skalnatých zrázoch a podobne. Pri transporte tak nejde ani tak o rýchlosť, ale precíznu jazdu, sledovanie trasy a neustále opravy poškodených súčastí vozidla. Lenže všetko nám pripadalo akési nedotiahnuté do zábavného konca – stále je to ale iba prológ a mnohé herné prvky môžu byť vo finálnej verzii spracované komplexnejšie.

Čo prekvapí ako prvé, je veľkosť mapy. V skratke: nič moc. Rozlohou skromné prostredie s niekoľkými cestami by sa dalo stráviť, avšak práve okolie pôsobí možno až príliš genericky a chudobne. Čo sa týka dizajnu krajiny, ničím neprekvapila, neponúkla žiadne špecifické monumenty či časti, ktoré by sa nám zapísali do stále viac deravej pamäti. Ani jazda nad priepasťou, pri ktorej sme sa doslova plazili, nebola špeciálne zábavná. Testovacia mapa ničím nevynikala. Nemali sme dôvod a ani možnosť si jazdu skrátiť výletom do prírody, využívať naviják alebo otestovať svoje schopnosti v nehostinnom prostredí.

Druhým problémom je fyzikálny model, ktorý v žiadnom prípade nesiaha ani len po členky staršieho Mudrunnera. Jednoducho idete vpred, vozidlo sa málokedy stane neovládateľným. Jamy na cestách síce poškodzujú pneumatiky či tlmiče, ale neovplyvňujú spôsob jazdy vodiča natoľko, aby zjemnil štýl jazdy. O deformácii terénu nemôže byť taktiež reč. Jediným svetlým bodov spracovania je vlastne fakt, že máme k dispozícii otvorenú krajinu a je len na nás, ako sa s úlohami vysporiadame. Nepociťovali sme síce prázdnotu vyhypovaného Fuel (kto si naň spomenie, má od nás pochvalu), ale jazda jednoducho pôsobila tuctovo a nezáživne.

Preto bola do hry pridaná možnosť vystúpenia z vozidla. Zastavíte, stlačíte F a už ste vonku. Prechádzate sa krajinou sledujúc ju z vlastného pohľadu. Na rôznych miestach nachádzate súčiastky, ktoré vám umožnia opravovať poškodené časti vozidla, ale to je tak všetko. Zatiaľ sme nemali dôvod spraviť od auta viac než pár krokov. Ale napríklad sme sa poprechádzali po rôznych stanovištiach či odpratali kamene z cesty. Mohli by sme nájsť desiatky spôsobov ako zužitkovať prítomnosť voľného pohybu, no s resumé si počkajme na recenziu.

Už zopárkrát spomenutá oprava je zjednodušená až na kosť. Možno až príliš, a to aj na predchádzajúce projekty Playwayu. Porovnávanie s Car Mechanic Simulator nie je na mieste. Síce pri oprave defektu musíte použiť hever, odmontovať koleso (povolíte zopár skrutiek), ale je to príšerne málo. Inokedy zas musíte vymeniť káble, sviečky či tlmiče, no väčším rébusom je skrotenie kamery a nasmerovanie pohľadu na inkriminované miesto ako zisťovanie, ako sa k problému dostanete. Po identifikácii a demontáži poškodenej súčiastky nasleduje oprava.

Truck Mechanic: Dangerous Paths
Truck Mechanic: Dangerous Paths Aj vy máte vždy problém sa (v hrách) trafiť na tie prekliato úzke mosty?
Aj vy máte vždy problém sa (v hrách) trafiť na tie prekliato úzke mosty?


Truck Mechanic: Dangerous Paths Mapa je skôr menšia a žiaľ i bez akýchkoľvek monumentov.
Mapa je skôr menšia a žiaľ i bez akýchkoľvek monumentov.


Truck Mechanic: Dangerous Paths Nie, cez tie kamene to napokon nešlo.
Nie, cez tie kamene to napokon nešlo.





V tomto prípade musíte zmeniť mód a postavíte si vo svojej blízkosti špeciálny stôl na ďalšiu demontáž a opravy konkrétneho objektu. Keďže sa musíte spoliehať len na svoje vlastné zásoby, je aj oprava zjednodušená na výber poškodenej veci a klik, klik – hotovo. Zároveň s časovým obmedzením (a zatiaľ nie tak úžasnou, ako je propagované, zmenou dennej doby) je každú jazdu nutné prejsť bez zbytočných zastávok na opravu. V prológu boli všetky akcie tvrdo naskriptované, čo s nemožnosťou uloženia progresu nebolo najšťastnejšie riešenie.

Naopak už v úvode vás prekvapí snaha o príbehovú zložku. Nielenže vaše alter ego komentuje jednotlivé situácie, ale zároveň komunikuje s kolegyňou na vysielačke. Z kratučkej ochutnávky sa nedá tvrdiť nič o pohlcujúcej story alebo nebodaj zápletke v štýle Firewatch, no po nemom konkurentovi (Mudrunner) ide o zaujímavé spestrenie a sme zvedaví, čo nám Truck Mechanic: Dangerous Paths ponúkne pri putovaní Južnou Amerikou v ďalších misiách. Úlohy nie sú nijaké originálne, ale na malej mape nám vývojári ani nemali možnosť ponúknuť nič sofistikované.

Nemožno povedať, že by nás prológ k Truck Mechanic: Dangerous Paths sklamal. To v žiadnom prípade, jazdenie však nemalo perspektívu zaujať na dlhšiu dobu, technické spracovanie zas nedosahuje parametre moderných hier, jazdný model spoločne s fyzikálnym nemá dostačujúce spracovanie natoľko, aby bol jedným z ťahúňov a zaujal. Takmer neexistujúca konkurencia však dáva nádej na to, že by si hra mohla nájsť svoje publikum. Vývojári stále zbierajú podnety od hráčov a veríme, že väčšinu postupne zapracujú do plnej verzie. Inak pôjde o nepodarenú kópiu Mudrunnera.

 

Truck Mechanic: Dangerous Paths
Truck Mechanic: Dangerous Paths Niektoré momentky sú sympatické a navodia relaxačnú atmosféru.
Niektoré momentky sú sympatické a navodia relaxačnú atmosféru.


Truck Mechanic: Dangerous Paths A ide sa opravovať.
A ide sa opravovať.


Truck Mechanic: Dangerous Paths Čo vás čaká hneď na úvod? Samozrejme, oprava defektu.
Čo vás čaká hneď na úvod? Samozrejme, oprava defektu.





napísal kordi 14.6.2022
Páči sa mi! (+2)
TRUCK MECHANIC: DANGEROUS PATHS


Truck Mechanic: Dangerous Paths
PC

Vývoj: PlayWay / Atomic Jelly
Štýl: Simulácia
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18413)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk