Aké sú najlepšie herné simulácie kamiónov?

SCS je jednotkou v oblasti kamiónov, ale pozrime sa aj na ďalšie hry podobné ich Truck Simulatorom.

pridal saver 26.6.2022 o 11:30 pod hry
Aké sú najlepšie herné simulácie kamiónov?

HRY > NOVINKY >

SCS je jednotkou v oblasti kamiónov, ale pozrime sa aj na ďalšie hry podobné ich Truck Simulatorom. Ponuka v tejto oblasti sa rozširuje, keďže hry nachádzajú svoju skupinu  fanúšikov, ktorá sa stále rozrastá. Vývojári na to reagujú a rozširujú kamióny do rôznych oblastí a žánrov hier.

 

Euro Truck Simulator 2  (2012) - PC [karta hry]

Aké sú najlepšie herné simulácie kamiónov?

České SCS svojho času rozbiehalo kamiónové simulácie s prepravou tovarov medzi mestami s Hard Truck a 18 Wheels of Steel sériami, kde vytvorili základ pre svoju existenciu. ETS začalo v roku 2008 prvou verziou, ale v roku 2012 sa presunul do druhej verzie, pri ktorej začal skúšať systém rozrastania live službou a konkrétne expanziami, ktoré postupne pridávajú nové lokality alebo detaily určitých štátov. Samozrejme rozširuje aj ponuku kamiónov a ak nie oni, tak fanúšikovia modmi. Zároveň ETS2 má aj VR mod pre čo najlepší zážitok

 

 

American Truck Simulator (2016) - PC  [karta hry]

Aké sú najlepšie herné simulácie kamiónov?
 

Popri Euro Trucku autori začali pripravovať aj americkú verziu. Tú už plne koncipovali na rozšíreniach a to postupným pribúdaním stále ďalších štátov. Aktuálne má hra okolo 10 štátov a teda do plnej ponuky to aktuálnym tempom potrvá ešte veľmi dlho. Rovnako aj American Truck Simulator má VR mody.

American Truck spolu s European Truckom sú teraz tie najlepšie simulácie v tomto žánri. 

 

 

Snowrunner - PC, Xbox One, PS4, Xbox Series XS, PS5, Switch   [karta hry]

Aké sú najlepšie herné simulácie kamiónov?

Trochu iný štýl truckovej hry je Snowrunner, kde neprevážate tovar po asfaltkách medzi cestami, ale po zablatených cestách v horách, čo vytvára úplne iný zážitok a iné prekážky. V každom prípade je to veľmi kvalitná a na fyzike založená hra. Autor jej začiatky položil v Spintires, následne to rozšíril spolu so Sabre v Mudrunneri a teraz dosiahli nový vrchol v Snowrunneri, ktorý aj pravidelne rozširujú o nové mapy, možnosti a aj vozidlá.

Toto skúste ak chcete skutočný skill v prechádzaní prekážok s nákladmi.

 

 

FIA European Truck Racing Championship - PC [karta hry]

Aké sú najlepšie herné simulácie kamiónov?

Ak by ste chceli úplne iný zážitok, v roku 2019 vyšla aj pretekárska hra s Truckmi a to pod hlavičkou FIA od N-Racing a Naconu. Ponúkla decentné okruhové preteky ťahačov. Nie superkvalitné, ale ak ste fanúšikom týchto strojov, určite vás poteší. 

 

 

Alaskan Truck Simulator - PC, Xbox One, PS4 [karta hry]

Aké sú najlepšie herné simulácie kamiónov?

SCS tvorbou sa inšpirovali aj poliaci z PlayWayu a nedávno predstavili Alaskan Truck Simulator, kde si nezmenili ani názov, len lokalitu. Hra ešte nevyšla, ale má teraz demo na Steame a môžete skúsiť, či vás zaujme.

Podľa reakcií Alaskan Truck Simulator nemá takú kvalitu ako SCS, ale minimálne ponúka inú lokalitu, ak by ste chceli skúsiť.

 

 

Truck Mechanic: Dangerous Paths - PC 

Aké sú najlepšie herné simulácie kamiónov?

PlayWay pripravuje aj pokračovanie svojho Truck Mechanic 2015, ktorý mal také zmiešané reakcie, ale umožnil vám opravovať kamióny. Teraz v Dangerous Paths ponúka niečo ako Snowrunnera zmiešaného s Mechanic simulatorom. Teda budete jazdiť s vozidlami cez terény a zároveň ich priamo opravovať. Hra ešte nevyšla, ale už má vonku prológ k zahraniu zadarmo.

 

 

Truck Driver (2021) PC, Xbox One, PS4 [karta hry]

Aké sú najlepšie herné simulácie kamiónov?

Minulý rok vyšiel ďalší pokus o simuláciu kamiónov Truck Driver, ktorý prišiel aj na konzoly, kde síce ponúka rozmanité trucky a relatívne dobré spracovanie, chýba mú však fyzika pohybu strojov, ich brzdenia a všetko s tým súvisiace. 

Jediná výhoda tejto hry je to, že je aj na konzolách a tam sa vela Truck simulácii nedostáva.

 

 

Truck World: Australia - PC [karta hry]

Aké sú najlepšie herné simulácie kamiónov?

Ďalšia hra, na ktorú sa oplatí ohliadať do budúcnosti, je Truck World Australia, ktorý síce základom ide v SCS štýle, ale aspoň z prvých ukážok sa snaží ísť hlbšie do simulácie a detailov prevozu.  Bude tu aj možnosť vystúpenia z trucku. Prevoz tu bude krížom cez Austráliu s nehostinnými podmienkami.

Hru si zatiaľ môžete wishlistnúť na Steame.

 

 

Truck and Logistics Simulator - (2020) - PC 

Aké sú najlepšie herné simulácie kamiónov?

Ak chcete niečo z manažmentu, v roku 2020 vyšla v early access manažmentovka prepravnej služby, kde musíte zvládať logistiku prepravy kamiónmi a autami. Dostupných je cez 20 vozidiel a množstvo typov tovarov. 

 

 

Virtual Truck Manager 2 - mobil

Aké sú najlepšie herné simulácie kamiónov?

Ak radi hrávate aj na mobiloch, rovnako tam nájdete zaujímavý truck manager, kde sa budete starať o dodávky tovarov, logistiky, nákup kamiónov. Síce 2D grafika, ale pekne hlboký manažment.

 

 

Truck Simulator: Ultimate - mobil

Aké sú najlepšie herné simulácie kamiónov?

Ak chcete klasickú simuláciu kamiónov na mobiloch, tam už nájdete desiatky klonov SCS Truck Simulatorov a napríklad veľmi obľúbený je Truck Simulator: Ultimate s rozsiahlou mapou a dostatkom strojov. Podobne si na mobiloch môžete pozrieť aj Grand Truck Simulator 2.

 

 

BeamNG.Drive - PC  [karta hry]

Aké sú najlepšie herné simulácie kamiónov?

Síce s trochu inou témou, ale ak chcete skutočnú simulačnú fyziku, pozrite sa po BeamNG.Drive. Nie je vyslovene zamerané na kamióny, ale sú tam aj tie, respektíve viete si stiahnuť mody a jazdiť na rôznych mapách. Môžete s nimi buď čisto jazdiť, alebo aj skúšať ako prejdú rôzne terény, alebo ako zvládnu nehody.

 





Páči sa mi! (+4)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20041)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk