Gamescom 2022: Pozreli sme sa na krvavú Phantom Hellcat

Pokojne sa kochajte, všetci milujeme plynulé prechody a poriadne krvavú akciu!

Gamescom 2022: Pozreli sme sa na krvavú Phantom Hellcat

HRY > NOVINKY >

Na Gamescome som mal možnosť vidieť a aj hrať nezanedbateľné množstvo nadchádzajúcich titulov. Preto bolo vždy pre mňa čiastočným sklamaním, ak som si miesto hrania alebo aspoň sledovania niekoho hry prišiel iba posedieť na obyčajnú prezentáciu alebo pozrieť si nejaký ten trailer či videozáznam. Phantom Hellcat nám ukázalo trailer ešte počas Opening Night Live a napriek tomu, že som sa počas môjho meetingu s vývojármi dostal iba k spomínanej prezentácii, myslím si, že po tomto projekte by ste mali aj naďalej pokukovať.

Gamescom 2022: Pozreli sme sa na krvavú Phantom Hellcat
Gamescom 2022: Pozreli sme sa na krvavú Phantom Hellcat
Gamescom 2022: Pozreli sme sa na krvavú Phantom Hellcat

Phantom Hellcat (ďalej PH) je lineárnym singleplayer zážitkom, inšpirovaným titulmi ako Devil May Cry či NieR Automata. Hlavným ťahákom titulu je však rozhodne jeho unikátna, plynulo sa meniaca perspektíva, ktorá prechádza aj medzi žánrami a fundamentálne tak mení štýl vášho hrania. Perspektíva PH bude teda prechádzať medzi 2D platformovkou a 3D slasher akciou, z ktorých sú obe nielen poriadne náročné, ale budú obsahovať aj množstvo tajomstiev, výziev a zaujímavej výbavy. 2D sekcie budú čisto platformovacími a nepriateľov tu nenájdete. Na druhej strane, 3D sekcie obsahujú aj súboje aj nejaké tie platformovačky, ktoré bude musieť naša protagonistka Jolene (rada oslovovaná Jo) prekonať.

Príbeh sa teda bude točiť okolo samotnej Jo a jej matky. Tá drží sily nepredstaviteľného zla v tajomnom divadle, ktoré naša protagonistka nešťastnou náhodou pri hľadaní matky vypustí. Statne sa však vrhá napraviť svoju chybu pokusom o opätovné uväznenie/zneškodnenie zla a nájdením svojej matky. Celá hra je pre svoju lokáciu ladená presne ako akýsi divadelný set. Preto tu nájdete viaceré unikátne prostredia/scény s rekvizitami a celkovo svet organizovaný podľa tejto divadelnej logiky, no a podobne bude na tom aj vizuál. Svet bude výrazne inšpirovaný popkultúrou a aj preto bude prvou scénou Drakula a jeho domov v Transylvánii.

Gamescom 2022: Pozreli sme sa na krvavú Phantom Hellcat
Gamescom 2022: Pozreli sme sa na krvavú Phantom Hellcat
Gamescom 2022: Pozreli sme sa na krvavú Phantom Hellcat

Jo bude bojovať s množstvom nepriateľov a aj samotné súboje majú byť až prehnane štýlové, brutálne až surové, no nie na úrovni DMC série. Herci kedysi zvykli v divadlách nosiť masky a preto ich bude zbierať aj naša protagonistka, pričom každá nová maska je garanciou novej zbrane. Schopnosti Jo sa zároveň budú odlišovať medzi perspektívami a preto napríklad aj taký „dymový úskok” z 3D perspektívy poskytne v 2D perspektíve aj obyčajný skok na vertikálne platformovanie. Z padlých nepriateľov budete zbierať body pre vylepšenie a celkovo si tak z Jo budete môcť spraviť personalizovanú vraždiacu mašinu!

Phantom Hellcat ponúka kreatívne spojenie viacerých unikátnych myšlienok, poriadne surovú akciu a centrom toho všetkého by mal byť samozrejme aj prepracovaný, údajne 8-hodinový lineárny príbeh. Netreba zabúdať na to, že hry sa veru tak skoro nedočkáme, ale vývojári, s ktorými sme hovorili, sú maximálni optimisti, ktorí sú nečakaným úspechom veľmi motivovaní. Držíme im teda palce, že hra sa bude hrať minimálne tak dobre, ako je na tom ich pútavý trailer.





Páči sa mi! (+1)






Gamescom 2022: Pozreli sme sa na krvavú Phantom Hellcat
PC
PS4
Xbox One
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: All in! Games / Ironbird Creations
Štýl: Akcia
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18386)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk