Gamescom 2022: Planet of Lana vás chytí za srdce a hlavne zabaví

Pozrite si gameplay z Gamescom dema pripravovanej ručne kreslenej puzzle platformovky.

pridal matus_ace 18.9.2022 o 17:37 pod hry
Gamescom 2022: Planet of Lana vás chytí za srdce a hlavne zabaví

HRY > NOVINKY >

Na tohtoročnom Gamescome sme si dali za cieľ priniesť vám najväčší a najpestrejší pohľad na to, čo sa na najväčšej hernej výstave dialo. Pozreli sme sa veľké očakávané hity ako Lies of P, The Callisto Protocol alebo Dead Island 2. Vyskúšali sme si vojnový námornícky simulátor Destroyer. Zahrali sme si High on Life a nazreli sme aj do zákulisia Killer Klowns from Outer Space. Jednoducho sme chceli priniesť pre každého niečo a aj preto sme behali po stánkoch s nádejnými indie hrami. Medzi tie najnádejnejšie rozhodne patri Planet of Lana. Hra síce vyjde až budúci rok, ale my sme si jej demo zahrali už teraz a prinášame z neho aj gameplay video.

Planet of Lana prinesie epický príbeh, ktorý sa rozpína medzi galaxiami počas niekoľkých storočí. Je o 11-ročnom dievčati menom Lana, ktorá sa snaží nájsť svoju staršiu sestru. Hneď na začiatku svojej cesty stretáva podivné stvorenie menom Mui a postupne si s ním buduje vzťah. Mui Lanu nielen sprevádza, ale hlavne jej veľmi pomáha v tomto nebezpečnom svete. Hráči, ktorí dávajú pozor na to, čo sa deje v prostredí, zistia viac kontextu k príbehu. Majte pri hraní oči otvorené a všímajte si, čo sa deje okolo vás.

Hra sľubuje pestrú paletu ručne kreslených prostredí plných nástrah a my sme mali možnosť vyskúšať si úvod. Tam Lana prekonáva prvé prekážky a čelí prvým nepriateľom. Aby to všetko prežila, musí sa vedieť zakrádať, ale aj pohnúť hlavou pri riešení hádaniek. V tomto ohľade Planet of Lana nevybočuje z radu iných puzzle skákačiek, ale radí sa k tým najlepším. Dokonca by som povedal, že v nej badať odkazy na legendy ako Another World alebo Flashback. Tu akurát musíte využívať schopnosti dvoch postáv v tandeme, čo asi najlepšie prezentuje naše gameplay video z dema.

Grafika pôsobí pomerne jednoducho, ale je krásna. Výhodou je, že hra dokáže bežať aj na slabších strojoch, ako sú napríklad notebooky s integrovanou grafikou. Na hi-end PC a Xbox Series X/S hra pôjde v 4K a pri 60fps. Možno ešte viac ako peknú ručne kreslenú grafiku by som vyzdvihol hudbu v hre. O tú sa totiž postaral známy japonský skladateľ Takeshi Furukawa, ktorý má na konte hudbu ku hre The Last Guardian.

Planet of Lana si budete môcť užiť v celej jej kráse niekedy na jar budúceho roka. Bohužiaľ, dátum vydania stále nepoznáme. Hra vyjde na PC (Steam a Windows store), konzolách Xbox Series X|S a Xbox One. Na všetkých bude navyše rovno pri vydaní dostupná aj v rámci Game Passu.





Páči sa mi! (+2)






PC
Xbox One
Xbox Series X|S

Vývoj: Thunderful Publishing / Wishfully Studios
Štýl: Adventúra
Dátum vydania: 23. máj 2023
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19989)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk