Týždenník - Nvidia RTX 40 karty prichádzajú, Cyberpunk rastie

Vizuál hier, ale aj cena a spotreba kariet sa znovu pohne vpred, všetko preto, aby potiahli nové maximálne nastavenia Cyberpunku.

pridal saver 25.9.2022 o 20:16 pod hardware
Týždenník - Nvidia RTX 40 karty prichádzajú, Cyberpunk rastie

HARDWARE > NOVINKY >

Tento týždeň sa nám rozbehla a aj rovno dobehla kauza GTA VI leaku. Totiž hacker minulý víkend získal videá GTA VI z Rockstaru a rovno ich zverejnil. Síce hovoril, že má aj kompletné zdrojáky, ale to sa zatiaľ nepotvrdilo. Chcel však za ne peniaze od Rockstaru, namiesto toho dostal návštevu od polície, ktorá ho zatkla. Keďže má byť zodpovedný aj za hack Nvidie a Microsoftu, za ktoré má podmienku, zjavne si za mrežami posedí.

Take 2 sa popritom rozbehlo a začalo rušiť ďalšie mody a teraz sa zameralo na GTA IV Definitive edition.

Cyberpunk 2077 mal oveľa lepší týždeň ako GTA a po zverejnení seriálu Edgerunners ho začalo hrávať milión hráčov denne, kde len na Steame bolo cez 100 tisíc súčasných hráčov, pričom sa to stále zvyšuje a teraz je 136 tisíc. Ak hru hrávate na PC, určite sa pozrite aj po modoch.

To však nebolo všetko a Cyberpunk 2077 ukázal aj prichádzajúci update s DLSS 3, kde pribudne Ray tracing Override režim, ktorý bude plne renderovať nasvietenie cez ray tracing. Tak to malo napríklad aj Metro.

Ukázali to pri príležitosti ohlásenia nových Nvidia RTX40 kariet, kde spoločnosť predstavila RTX 4090 a RTX 4080 v dvoch verziách. Následne ich predstavili aj firmy. Nvidia hovorí, že karty budú 2-4 krát rýchlejšie a ponúknu ako nové DLSS 3, ktoré bude generovať frejmy, tak zlepšia aj technológie ray tracingu, ktoré budú vďaka paralelnému spracovaniu rýchlejšie.

Nvidia ukázala aj RTX Remix nástroj, na konverziu starých hier na ray tracing. Cez ten bude fungovať Portal with RTX, free DLC pre Portal, ktoré príde do hry v novembri. Rovnako v novembri príde Racer RTX techdemo, ktoré vyzerá ako nextgen verzia Revolt hry. Okrem toho sa ukázal aj Overwatch 2 na RTX4090 a aj A Plague Tale Requiem s ray tracingom.

Z ostatných noviniek už začala otvorená beta Call of Duty a potrvá do zajtra, dozvedeli sme sa, že Scorn bude podporovať DirectStorage alebo aj to, že Ted Lasso prichádza do FIFA 23. EA popritom potvrdilo prípravu Iron Man hry. Nakoniec na Xboxe a aj v Game Passe vyšiel Deathloop, ktorý hneď dostal porovnania.

Svoju prezentáciu v hardvéri mal tento týždeň Logitech, ktorý ukázal ako svoj nový volant , tak pridal svoj cloudový handheld a aj slúchadlá a headset. V reklame headsetu ukázali aj bielu verziu Xbox Series X konzolu. Microsoft hovorí, že zatiaľ nemá plány s vydaním bielej verzie. OneNotebook predstavil nový PC handheld a Microsoft začal predávať svoj Elite Gamepad 2 v Core edícii, teda bez doplnkov, ktoré si však môžete dokúpiť.

Okolo Sony sa hovorí, že prinesie novú verziu PlayStation 5 konzoly s externou mechanikou. Verzia konzoly by tak bola už len jedna a ak by ste chceli, dokúpili by ste si aj mechaniku. Či niečo také bude, uvidíme v roku 2024. Zatiaľ však oficiálne ponúkli trailer na PS VR 2.

Zo seriálov začal Star Wars Andor , ktorý ponúkol prvé tri časti. Na Star Wars má špecifický štýl a uvidíme, ako sa príbeh rozbehne, zatiaľ je to vlažné. Netflix mal teraz cez víkend svoj Tudum event, počas ktorého naplánoval dva Witcher seriály, ukázal novú sériu Alice In Borderland, pridal malú ukážku z Extraction 2 filmu. Zaujímavý bol trailer na Heart of Stone film s Gal Galdot a aj na film The Mother s Jen Lopezovou, pridala sa aj scéna z Na Nože 2 a aj scéna z Wednesday seriálu. Ak ste sledovali Manifest seriál, tak ten sa vracia na Netflixe v poslednej sérii. Trailer dostal aj nový Hellraiser od Hulu.

V recenziách sme ohodnotili Teenage Mutant Ninja Turtles v Cowabunga kolekcii a z hardvéru 8K televízor od Samsungu alebo Logitech G Aurora kolekciu. Zvyšok sme zaplnili preview, kde sme otestovali betu Call of Duty a ešte na Gamescome sme skúsili aj Scorn, stratégiu Tempest Rising alebo Evil West. Preview dostali aj Forever Skies, Park Beyond.

Z Gamescomu sme priniesli aj dojmy z Jagged Alliance 3, pôsobivej skákačky Planet of Lana, taktickej RTS Warpaws, krvavej sekačky Gori: Cuddli Carnage, hororu Ad Infinitum a Endless dungeon.

Budúci týždeň sa pozrieme na adventúru Return to Monkey Island, soulslike Thymesia a prinesieme dojmy z Dakaru či nového A Plague Tale. Nebudú chýbať ani ďalšie hardvérové recenzie. Aktuálne u nás bežia dve súťaže, do ktorých sa môžete zapojiť - Way of The Hunter a Pokémon TCG.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17916)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk