Phil Spencer hovorí, že Xbox k prežitiu potrebuje mobily

Nie Call of Duty, ale mobilná časť Activisionu je pre Microsoft najdôležitejšia.

pridal saver 18.11.2022 o 14:45 pod hry
Phil Spencer hovorí, že Xbox k prežitiu potrebuje mobily

HRY > NOVINKY >

Phil Spencer v aktuálnom podcase spomínal, že tvrdenie, že v akvizícii Activisionu ide o len Call of Duty, je konštrukt konkurencie. V skutočnosti ide práve o mobilnú časť, ktorú Microsoft chce. Totiž, ako aj Sony zistilo, konzoly už ďalej nerastú a ak chcú rásť s platformami ďalej, potrebujú iné platformy. Sony sa preto tiež snaží rozširovať na PC a postupne aj na mobily. Keďže Microsoft je na PC už dlho, teraz sleduje práve mobily. Tie sú trhom, ktorý stále rastie, zatiaľ čo PC a konzoly zostávajú nemenné.

Phil k tomu povedal:

„Nemyslím si, že niekto potrebuje tento citát od nás, aby pochopil, akí sme v mobilných zariadeniach irelevantní. Každý, kto zdvihne telefón a rozhodne sa hrať hru, to uvidí sám."

Ich ponuka je tam minimálna, čo sa týka natívnych hier. Skúšajú tam streaming, ale potrebujú dostatok veľkých natívnych hier na svoje ciele. Tie, ako už minule povedali, sú vytvorenie vlastného mobilného store.

Phil hovorí, že to je veľmi dôležitá oblasť biznisu a nie sú sami, kto to vidí:

„Toto je len miesto, kde ak nezískame relevantnosť ako herná značka – nie sme sami, kto to vidí – časom sa herný biznis stane pre každého z nás akosi neudržateľným. Ak nedokážeme nájsť zákazníkov na telefónoch, na akejkoľvek obrazovke, na ktorej chce niekto hrať, budeme oddelení na malom hernom trhu a prevádzkovanie globálneho biznisu bude veľmi náročné."

Totiž ako mobilný trh rastie, percento podielu konzolového a aj PC biznisu sa zmenšuje a tým pádom aj časť trhu, na ktorej pôsobia. Firmy ako Tencent budú oproti tomu stále rásť:

"A potom, keď sa pozriete na najväčšie herné spoločnosti, Tencent je najväčšia herná spoločnosť na svete, tak veľká časť ich príjmov pochádza z mobilných zariadení a potom vkladajú svoj obchodný úspech, ktorý si zarobili vďaka práci, na odkupovanie ďalších štúdií.

Je dôležité, aby ste sa so svojimi zákazníkmi stretávali tam, kde chcú hrať, ak sa snažíte prevádzkovať celosvetový herný biznis, a stále viac a viac sú mobily miestom, kde chcú ľudia hrať."

Počet celkových mobilných používateľov Activisionu bol 368 miliónov za štvrťrok, z toho 240 miliónov z Kingu v Candy Crush a podobných hrách a takmer 100 miliónov je mobilných Call of Duty hráčov. Sú to výrazne vyššie čísla ako má hocikto na konzolách.

Phil hovorí, že skôr tak kupuje Candy Crush ako Call of Duty. Robí to z rovnakého dôvodu ako Take Two kúpilo Zyngu, ale Activision to spravil lepšie, keď kúpil King:

„Povedal by som, že Activision Blizzard King to urobil lepšie, rozhodne lepšie ako my, a teraz sú v pozícii, kde majú skvelé PC značky, skvelé konzolové franšízy a skvelé mobilné. Pre nás skutočným rozdielom, ktorý nám niečo pridá, budú ich mobilné možnosti.“





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19869)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk