Akú hernú konzolu alebo handheld kúpiť pod stromček?

Pozrime sa na aktuálnu ponuku konzol a handheldov.

pridal saver 27.11.2022 o 13:14 pod hardware
Akú hernú konzolu alebo handheld kúpiť pod stromček?

HARDWARE > NOVINKY >

Pozrime sa na aktuálnu ponuku konzol a handheldov. Ak plánujete niekomu, alebo sebe kupovať konzolu, tak teraz sú v ponuke Xbox Series X a Series S konzoly, eventuálne viete zohnať PlayStation 5 a PlayStation 5 digital edition, aj keď možno za vyššiu cenu, rovnako je v ponuke Nintendo Switch a Switch OLED a pridáva sa aj niekoľko PC handheldov, na ktorých viete hrať PC hry.

Ku konzole viete dokúpiť aj rôzne predplatené karty alebo aj hry.

Pár tipov:

  • Ak chcete niečo pre deti na doma k TV, ideálny je Xbox Series S s Game Passom Ultimate, kde budú všetky hry v predplatnom.  Je tam napríklad Forza Horizon, ale v predplanom je aj FIFA, Minecraft. Nechýba ani možno zahrať si Fortnite.
  • Ak chcete Xbox ale pre náročnejšieho hráča tak Xbox Series X, alebo aj rodiča. Napríklad, ak niekto rád lieta, tak tam bude mať Flight Simulator, ten je tiež v Game Passe.
  • Ak chcete PlayStation, tak PlayStation 5 plná verzia je pre tých, ktorí ešte kupujú fyzické hry na bluray diskoch. PlayStation 5 Digital Edition je pre tých, ktorým už stačí kupovať a sťahovať hry digitálne, dostanú konzolu lacnejšie. Tu viete s konzolou zobrať God of War Ragnarok, Horizon 2 alebo Gran Turismo 7. Prípadne Spider-man hry, ak ste ešte nehrali. V PS Plus predplatnom dostanete aj rozsiahlejšiu ponuku starších Sony titulov.
  • Switch je dobrý na prenosné hranie, rovnako pre deti, ale aj starších, ktorí nechcú byť viazaní na TV. Tu hlavne rátajte s Nintendo hrami ako Mariom, Zeldou, ale nechýba ani Minecraft alebo Fortnite.

 

Akú hernú konzolu alebo handheld kúpiť pod stromček?

Xbox Series S  

Momentálne je malá Series S konzola veľmi zaujímavou ponukou hlavne pre nenáročných hráčov. Microsoft ju zlacnil o 50 eur, a je tak za dobrú cenu 250 eur alebo aj nižšie. Má síce nižší výkon ako vyššia verzia konzoly, ale čo je dôležité, idú na nej všetky nové hry a zároveň je veľmi dobrým spojením s Game Passom, ktorý vám umožní hrať stovky hier len za nízke mesačné predplatné. 

Jedine treba rátať s tým, že Series S nemá mechaniku, a teda ak budete kupovať hry v obchodoch, tak berte len digitálne verzie. Zároveň SSD je 500MB, a teda bude manažovať miesto alebo si dokúpiť doplnkové SSD. Aj keď sú drahé a ďalších 500MB stojí 154 eur. Lepšie je tak premazávať staré hry alebo viete zapojiť aj externý HDD a zálohovať si hry naň.

  • Xbox Series S v základnej verzii kúpite na Alze za 249 eur
  • Xbox Series S s Forza Horizon 5 je za 329 eur
  • Xbox Series S je aj v balení s dvomi gamepadmi a 3 mesiacmi Game Pass Ultimate za 304 eur
  • Xbox Series S Gilded Hunter bundle je za 299 eur, ponúkne bonusy a hernú menu do Fortnite, Rocket League a Fall Guys.

Na heureke kúpite od eur

Game Pass dokúpte rovno Ultimate za 37 eur na 3 mesiace. Ale ak ho chcete lacnejšie zoberte Xbox Live Gold na rok za 57 eur (alebo aj na 3 roky) a potom len dokúpte Game Pass Ultimate na mesiac za 13 eur a celé obdobie Goldu sa vám zmení na Game Pass Ultimate.

 

 

Akú hernú konzolu alebo handheld kúpiť pod stromček?

Xbox Series X

Ak chcete vyššiu verziu Xboxu s najvyšším výkonom z konzol a aj Bluray mechanikou, zoberte rovno Xbox Series X. Ten vyjde na 500 eur, ale už má aj 1TB SSD, a teda dostatok miesta na hry. Rovnako aj k nemu sa oplatí dokúpiť Game Pass, špeciálne Game Pass Ultimate.

Aj tu rovno dokúpte Game Pass Ultimate za 37 eur na 3 mesiace, alebo aj viac, prípadne to rovnako prekombinujte cez Xbox Live Gold, aby to vyšlo rýchlejšie.

 

 

Akú hernú konzolu alebo handheld kúpiť pod stromček?

PlayStation 5 

S nákupom PlayStation 5 konzol v obchodoch je stále problém, hlavne ak chcete konzolu za štandardnú cenu. Tá je teraz pri plnej verzii konzoly 550 eur, ale kúpiť ju viete tak okolo 750 eur. Táto verzia konzoly má aj Bluray mechaniku a pridáva 825GB SSD. 

Rovnako ako pri Xboxoch v Game Passe aj tu už môžete kúpiť PS Plus Premium alebo Extra s predplatenými hrami.

Na heureke kúpite od eur

  • Na Alze majú teraz predobjednávku s FIFA 23, Gran Turismom 7 za 689 eur
  • Rovnako aj s God of War Ragnarok a Horizon 2 za 689 eur
    (obe sú to predobjednávky s tým, že by konzola mala prísť na sklad 9. decembra, ale či jej bude dostatok a či ju dostanete do Vianoc nevieme)

PS Plus premium kúpite za 120 eur na rok.

 

 

Akú hernú konzolu alebo handheld kúpiť pod stromček?

PlayStation 5 Digital Edition

Ak chcete na PS5 ušetriť, viete siahnuť aj po digitálnej edícii konzoly. Tá by síce mala byť v predaji za 400 eur, ale kúpite ju so šťastím okolo 700 eur. Táto verzia nemá Bluray mechaniku, a teda hry kupujte digitálne. 

Na heureke kúpite od eur

PS Plus premium kúpite za 120 eur na rok.

 

 

Akú hernú konzolu alebo handheld kúpiť pod stromček?

Nintendo Switch

Ak chcete konzolu na cesty, ale aj na doma, pozrite sa po Nintendo Switch. Tá ponúka ako hranie na malom displeji, tak sa dá zapojiť na TV a hrať na ňom. Ponúka ako Nintendo hry, tak nechýba Fortnite alebo iné akčné hry.

Na heureke kúpite od eur

 

 

Akú hernú konzolu alebo handheld kúpiť pod stromček?

Nintendo Switch OLED

Nintendo už minulý rok pridalo aj verziu s kvalitnejším OLED displejom, aj keď ak ju chcete, priplatíte si. 

Na heureke kúpite od eur

 

 

Akú hernú konzolu alebo handheld kúpiť pod stromček?

Nintendo Switch Lite

Switch má aj špeciálnu Lite, čisto handheldovú verziu, ktorá sa nedá pripojiť na TV a je mierne obmedzená, keďže nemá odpájateľné ovládače. Je však menšia a vhodnejšia na hranie na cestách.

Na heureke kúpite od eur

 

 

Akú hernú konzolu alebo handheld kúpiť pod stromček?

Ayaneo Air

Ak chcete handheld, ale chcete zároveň hrať PC hry, a teda napríklad aj Call of Duty, pozrite sa po PC handheldoch. Tie sa po vydaní Steam Decku rozšírili a zaujímavým je napríklad Ayaneo Air, ktorá ponúka 5.5“ 1920 × 1080 OLED displej, 16GB RAM, 512GB SSD a aj Windows 11. Teraz je za dobrú cenu.

 

 

 

Akú hernú konzolu alebo handheld kúpiť pod stromček?

OneXplayer 1S

Podobne PC handheld je aj OneXPlayer 1S, ktorý ponúka väčší 8.4" IPS 2560 × 1600 displej a i7 procesor, ale zároveň je aj drahší. Nechýba Windows 11, a teda spustíte všetky hry, ktoré máte na Steame, Epicu alebo hocikde. Aj keď samozrejme výkon je obmedzený, a teda nastavenia musia byť nižšie.

 

 

 

Akú hernú konzolu alebo handheld kúpiť pod stromček?

Steam Deck

Nakoniec si ešte môžete objednať Steam deck. Ten je od 419 eur, ale ten predáva len Steam, takže, ak ho chcete, musíte riešiť u nich na stránke a dúfať, že do Vianoc príde. Teraz už Valve posiela okolo týždňa-dvoch. Steam Deck ponúka hlavne veľmi dobrý pomer ceny a výkonu. Nemá síce najlepší displej a teraz už ani výkon, ale za tú cenu sa oplatí.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17913)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk