Sony hovorí, že Switch Call of Duty tak ľahko nezvládne a možno vôbec

Dodáva, že Switch konzola je pre mladšie ročníky a hra by tam nemala úspech.

pridal saver 8.12.2022 o 18:06 pod hry
Sony hovorí, že Switch Call of Duty tak ľahko nezvládne a možno vôbec

HRY > NOVINKY >

Microsoft včera oficiálne ohlásil 10 ročné zmluvy s Nintendom a Steamom na prinášanie Call of Duty, čím izoloval Sony ako jedinú firmu, ktorá s tým má problém. To podľa zdrojov odpovedalo úradom približne nasledovne (nemáme presné vyjadrenia, tie zrejme dostaneme v oficiálnej správe, keď úrady vydajú rozhodnutia):

Sony kritizovala dohodu Microsoftu o sprístupnení hry Call of Duty na Nintende – ak by jej akvizíciu Activision Blizzard za 69 miliárd dolárov schválili regulačné orgány – označilo to za zavádzajúce.

Hovorí, že Activision Blizzard by dnes mohol dodať Call of Duty Nintendu, ale nespravilo to, pretože mladšie publikum Nintenda nemá záujem o strieľačku z pohľadu prvej osoby a predchádzajúca verzia hry na jeho konzole bola komerčným prepadákom.

Namiesto logického obchodného rozhodnutia je licenčná zmluva taktikou navrhnutou tak, aby spoločnosť Microsoft – ktorej akvizícia vyvolala obavy v EÚ, UK a USA – vyzerala, že spolupracuje s regulačnými orgánmi.

Okrem toho Sony hovorí, že Nintendo Switch nemôže ľahko spustiť Call of Duty a možno nikdy nebude schopný, tvrdí Sony. Vývoj verzie hry kompatibilnej so Switchom môže trvať roky, takže 10-ročná licenčná zmluva nebude mať zmysel.

Pre Nintendo je jednoduchšie uzavrieť takúto dohodu, hovorí Sony. Nintendo sa nemusí starať o rovnaké zaobchádzanie so svojou predplatenou službou alebo službou cloudových hier, pretože to nie sú oblasti, kde v súčasnosti agresívne konkuruje.

Snaží sa hovoriť za Nintendo, a teda že strieľačky sa na Switchi nehrávajú pre mladšie publikum platformy, alebo že Switch takéto hry nezvládne, čo sú veľmi zlé až nepravdivé argumenty. Už len preto, že na Switchi je aj veľa hororových, krvavých a brutálnych hier a niektoré hry, ktoré tam sú, nie sú ani cenzurované ako na PlayStation konzolách. A publikum tam je už výrazne dospelejšie ako bývalo. A to ani nemusíme hovoriť, že Call of Duty výrazne hrávajú deti.

Nakoniec, čo sa týka výkonu, Switch zvládol rozbehnúť napríklad Crysis, Doom alebo Witchera. Ale nejde ani o tieto veľké hry, ale o to, že teraz vyjde Call of Duty Warzone Mobile na mobiloch a bude mať rovnaký engine ako veľký Warzone 2. To spraví portovanie Call of Duty hier na Switch veľmi jednoduché. Či už len Warzone alebo aj samostatných hlavných hier. Prípadne tam môže prísť aj aktuálna mobilná verzia hry, ktorá sa bude tiež ľahko portovať.

Analytik Pachter už prirovnal správanie Sony k správaniu dvojročného dieťaťa a to rovno v CNBC televízii.  Dodáva, že šéfka FTC je dosť múdra na to, aby neťahala Microsoft na súd, lebo by prehrala:





Páči sa mi! (+5)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17924)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk