FTC a CMA spravili zmeny v svojich námietkach k odkúpeniu Activision

CMA už zrušilo svoj zákaz a dohaduje sa, FTC by zrejme chcelo niečo podobné.

pridal saver 23.7.2023 o 17:45 pod hry
FTC a CMA spravili zmeny v svojich námietkach k odkúpeniu Activision

HRY > NOVINKY >

Posledný týždeň to majú agentúry ťažké, keďže Microsoft povyhrával čo sa dalo a momentálne sa agentúry predbiehajú, ako sa s Microsoftom dohodnúť a zachovať si tvár. Konkrétne týmto smerom ide CMA, ktoré už pri rozsudku ohľadom FTC vyjadrila, že sa chce dohodnúť. Vtedy im Microsoft ponúkol alternatívnu možnosť k súdeniu sa a to presun svojich cloud serverov k niektorej inej firme. 

CMA

CMA a Microsoft s tým boli už pred sudcom, ten to odsúhlasil s tým, že bude CMA pozorne sledovať a najnovšie už zrušili súd, ktorý mali naplánovaný na budúci týždeň. Možno Microsoft dúfal, že to s touto ponukou uzavrú skôr, ale tak či tak budú ešte pár týždňov čakať, kým si to CMA prejde.

Odloženie odkúpenia si vybavili na tri mesiace (do 18. októbra), ale už v auguste by malo CMA rozhodnúť. To práve povedalo, že by to malo stihnúť v týždni okolo 7. augusta.

FTC

Medzitým v USA síce už môžu odkupovať, keďže FTC masívne pohorelo na súde, ale to bolo predbežné opatrenie. Microsoft sa teraz snaží zastaviť aj ich interný súd, nech sa s tým už nezaťažujú a napísal FTC, nech to zrušia. FTC to už zaznamenal a síce sa na internete písalo, že svoj súd rovno zastavil, je to celé ešte stále v procese. A komisári ešte budú rozhodovať, čo ďalej. Reálne však už prehrali.

Ak bude ich interný súd, ten sa bude ťahať, nemajú predbežný zákaz odkúpenia, vláda im zoškrtala financie za ich prešľapy a federálny sudca, ktorý by to nakoniec musel zastaviť, to aj tak nezastaví a nič sa nezvráti. Teoreticky by sa možno chcelo FTC dohodnúť tak ako CMA v UK, ale či sa o to Microsoft bude ešte zaujímať, je len na ňom. Doma asi ťažko nechá US cloud niekomu inému.

Ostatné krajiny

Plus ešte sa zdržuje Nový Zéland, ktorý stále nedokázal doteraz rozhodnúť (nový deadline má do 10. augusta), ale zároveň nie je vôbec dôležitý. Rovnako nie sú dôležité ani iné krajiny, ktoré sa ešte nevyjadrili. Jediné, na čo sa teraz čaká, je UK, ktoré Microsoft nechcel obísť, napriek tomu, že už mohol odkupovať. Možno tam majú v pláne ďalšie odkúpenie a nechcú si zbytočne CMA znepriateliť.





Páči sa mi! (+6)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stropné reproduktory pre dolby... (1)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (6)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20364)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk