Čo ukázala beta Mortal Kombat 1?

Hra vychádza o mesiac a mohli sme si prvých pár bojov vyskúšať v koži niekoľkých známych postáv.

pridal matus_ace 20.8.2023 o 19:19 pod hry
Čo ukázala beta Mortal Kombat 1?

HRY > NOVINKY >

Bojovková séria Mortal Kombat tento rok oslávila 31 rokov od vzniku a za tú dobu sme tu už mali dva rebooty. Séria sa už dvakrát dostala do bodu, odkiaľ sa dalo posunúť len na začiatok. Prvý raz to bolo po Armageddone, kde zomrel prakticky každý. Druhý raz to je teraz, keď sa z Liu Kanga stal boh a ochranca nášho sveta. Dáva dokopy skupinu známych postáv, ktoré sa v turnaji stretnú so silami iných svetov. Mortal Kombat 1 na jednej strane začína od začiatku, na druhej strane nadväzuje na Mortal Kombat 11.

Hra vychádza 14. septembra a my sme si teraz mohli vyskúšať betu. Tá ponúkla len pár postáv, čo je trochu škoda, no na druhú stranu to bol mix dobre známych postáv a aj relatívne sviežich tvárí. Sú tu Sub-Zero, Johnny Cage, Liu Kang, ale aj Li Mei, ktorá bola naposledy hrateľná v Mortal Kombat Armageddon. Všetky postavy si môžete pozrieť vo videu nižšie. Ich bojové štýl je dobre známy, ponúkajú aj dobre známe útoky, aj keď sa tlačidlové vstupy trochu zmenili v niektorých prípadoch.

Svalová pamäť tak potrebuje menší update, keďže aj dobre známe útoky budete robiť trochu inak, no hrateľnosť je v zásade rovnaká. Ak ste teda hrali niektorý z posledných troch dielov, tu budete ako doma, aj keď chvíľu trvá, kým sa do toho dostanete. Veľa veľkých noviniek v rámci hrateľnosti nenájdete, ale napríklad hra prepracovala vzdušné kombá, čo je pomerne veľká vec.

Najvýraznejšou novinkou je Kameo systém. Vyberáte si dve postavy - hlavnú a Kameo. S hlavnou postavou bojujete, druhú postavu viete v určitých momentoch privolať. Dokáže na súpera zaútočiť, ale časom si osvojíte aj kombá s Kameo postavami, kedy sa vaše dve postavy navzájom dopĺňajú. Nie je to ako klasické tagovanie, medzi postavami sa neviete prepnúť. Ale je to fajn rozšírenie. Navyše v prípade Kameo postáv autori môžu viac experimentovať a nájdete tu tak originálne podoby známych postáv, ale bude tu napríklad aj Jean-Claude van Damme (v DLC).

Kameo postavy sú súčasťou aj Fatal Blows, ktoré stále fungujú rovnako. Aktivovať ich môžete, keď vám život klesne pod 30%. Ich súčasťou je aj X-Ray útok. Akurát teda sú to útoky oboch postáv. No a Kameo postavy dokážu tiež vykonať niektoré špeciálne Fatality. To je asi tak všetko z noviniek. Inak je tu všetko po starom, hra je skôr pomalšia bojovka a povedal by som, že sa jej môže táto stávka na istotu trochu vypomstiť. Napríklad Tekken 8 prináša viac noviniek do hrateľnosti a hrá sa lepšie ako predchodcovia. Tu je to rovnaké.

Na druhú stranu, z aktuálne veľkých bojoviek je Mortal Kombat 1 jednoznačne tá najlepšie vyzerajúca. Grafika je perfektná, detailná, postavy sú krásne. Skvelý je aj dabing, hudba je priam perfektná. Aspoň teda v bete. Rovnako beta predviedla široké možnosti nastavení prístupnosti, takže opäť si hru dokážu zahrať napríklad aj nevidiaci hráči.





Čo ukázala beta Mortal Kombat 1?  Čo ukázala beta Mortal Kombat 1?  Čo ukázala beta Mortal Kombat 1?
Čo ukázala beta Mortal Kombat 1?  Čo ukázala beta Mortal Kombat 1?  Čo ukázala beta Mortal Kombat 1?
Čo ukázala beta Mortal Kombat 1?  Čo ukázala beta Mortal Kombat 1?  Čo ukázala beta Mortal Kombat 1?
Čo ukázala beta Mortal Kombat 1?  Čo ukázala beta Mortal Kombat 1?  Čo ukázala beta Mortal Kombat 1?
Páči sa mi! (+4)






PC
PS5
Xbox Series X|S
Switch

Vývoj: Warner Bros. / Netherrealm
Štýl: Bojovka
Dátum vydania: 19. september 2023
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20019)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk