Nintendo predviedlo hrateľnosť Super Mario Bros. Wonder a novú edíciu Switchu

Nintendo nám dnes prinieslo detailný pohľad na pripravovanú 2D mariovku.

pridal matus_ace 31.8.2023 o 15:23 pod hry
Nintendo dnes o 16:00 prinesie Super Mario Bros. Wonder Direct

HRY > NOVINKY >

Nintendo nám dnes prinesie detailný pohľad na pripravovanú 2D mariovku Super Mario Bros. Wonder. Dočkáme sa totiž novej Direct prezentácie, ktorá je naplánovaná na 16:00. Uvidíme nové schopnosti, detailnejšie nový grafický štýl, no vďaka leaku už vieme, že Nintendo predvedie aj novú verziu OLED Switchu, ktorý bude v Mario farbách a to ako Joy-Cony, tak aj dokovacia stanica.

Update:

Nová hra sa bude odohrávať v Kvetinkove, čo je susedné kráľovstvo Hríbikova, kam Maria a partiu pozval princ Florián. Na kráľovstvo ale zaútočil Bowser a rozpútal chaos. Hrdinovia teraz musia všetko napraviť a vyhnať Bowsera. Hra ponúkne 7 základných častí herného sveta, pričom každá bude unikátna a ponúkne nové výzvy aj nové možnosti. Na výber bude celkovo až 12 hrateľných postáv, ktoré sú určené celej rodine. Mario, Luigi, Peach, Daisy, Toadovia a Toadette ponúkajú klasickú hrateľnosť a nemajú žiadnu špeciálnu schopnosť. Yoshiovia a Nabbit sú skôr pre deti, keďže sú nezraniteľné nepriateľmi. Yoshi navyše dokáže plachtiť a na jeho chrbte dokáže jazdiť iný hráč.

Hra ponúkne lokálne hranie pre 4 hráčov naraz, ktorí s atak môžu dopĺňať a pokojne si tak môžete zahrať s deťmi a dať im postavu, ktorá ich ochráni pred častou smrťou. Ak nejaký hráč príde o život, poletuje pár sekúnd po prostredí ako duch a ostatní hráči ho môžu oživiť.

Okrem lokálne kooperácie však v hre uvidíte aj iných hráčov online. Tí nehrajú s vami priamo, ale môžete si navzájom posielať odkazy alebo dokonca pomáhať. Vedia oživiť vášho ducha a podobne Môžete si dokonca navzájom zdieľať herné power-upy alebo využívať makety postavičiek, ktoré slúžia ako akýsi rýchly checkpoint na oživenie ducha. Online vidíte, ktoré levely práve hrajú vašu priatelia a môžete sa tam pridať, prípadne si môžete spoločne zapretekať.

Nintendo dnes o 16:00 prinesie Super Mario Bros. Wonder Direct

Čo sa týka power-upov, okrem klasických sa dočkáme aj nových. Jeden vašu postavu zmení na slona, čo vám dá väčšiu silu, ale aj možnosť nabrať vodu do chobota a niekde ju využiť - napríklad poliať rastliny alebo uhasiť lávu. Bubliny môžete použiť zneškodnenie nepriateľov a aj na vytvorenie dočasných platforiem, vďaka čomu doskočíte na vzdialené miesta. Vrták vás zase ochrániť pre niektorými tuhými nepriateľmi, ale môžete sa vďaka nemu aj zavŕtať do zeme či do stropu. Jeden power-up môžete mať vždy v inventári a dokážete si power-upy aj zbierať.

Špeciálnym power-upom je Wonder Flower, ktorý zapne Wonder efekt a vždy nejako nepredvídateľne zmení level - zmení perspektívu, zaplaví level nepriateľmi a podobne. Autori tak chcú do hry priniesť niečo svieže. Tento efekt zmizne, keď získate Wonder Seed. Tie môžete použiť na odomknutie niektorých zamknutých levelov. Okrem týchto špeciálnych levelov sú ale v každom svete levely dostupné v poradí, v akom ich sami chcete hrať.

No a ako nám už teda leaklo pred Directom, Nintendo oficiálne predstavilo aj novú edíciu OLED Switchu. Tá sa volá Switch OLED Mario Red Edition a príde 6. októbra. Ponúkne červené Joy-Cony a aj červenú dokovaciu stanicu. Tá obsahuje len drobné Mario prvky, žiadnu výraznú tému.





Nintendo dnes o 16:00 prinesie Super Mario Bros. Wonder Direct  Nintendo dnes o 16:00 prinesie Super Mario Bros. Wonder Direct
Nintendo dnes o 16:00 prinesie Super Mario Bros. Wonder Direct  Nintendo dnes o 16:00 prinesie Super Mario Bros. Wonder Direct
Páči sa mi!







Vývoj: Nintendo / Nintendo
Štýl: Skákačka
Dátum vydania: 20. október 2023
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20022)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk