Chromehounds demo look

pridal saver 2.7.2006 o 12:32 pod hry
HRY > NOVINKY >

Určite si už všetci majitelia Xbox360 stiahli práve vyjdené demo na Chromehounds, očakávanú mech bojovku od From Software, tvorcov série Armored Core pre PS2, alebo série Otogi pre Xbox. Ako je už zrejmé, teraz prešli na Xbox360, kde od nich okrem Chromehoundov uvidíme aj RPG Enchanted Arms. Chromehounds prináša vojnu mechov - houndov, ktorých bojiskom je rozpoltená multinárodná krajina, v ktorej to priam vrie. Každá frakcia vysiela do boja svojich houndov a snaží sa vytlačiť nepriateľov a obsadiť ďalšiu časť krajiny. Presne takto to bude fungovať aj v hre. Základ Chromehoundov totiž tvorí multiplayer, v ktorom sa jednotlivé frakcie pokúšajú ovládnuť čo najviac územia. Táto časť však nebola ukázaná v deme a zahrať si hráči môžu len single player, ktorý má síce zbežný príbeh, postavy a cestou získavate rôzne upgrady, ale je skôr tréningom pre rozsiahlejší multiplayer. Demo ukázalo misie za dva typy houndov a to snipera a útočníka, s ktorými sa musíte prestrieľať územím nepriateľa, respektíve obrániť územie.

Samotná hrateľnosť sa mi veľmi páčila a cítiť z nej, že sedíte v 100 tonovom monštre. Pripomína to atmosféru starých Mechwarriorov, len s tým, že mechovia sú rozmanití a majú trochu menej masívnej konštrukcie. Napriek tomu si vychutnávate likvidovanie miniatúrnych človiečikov, snažíte sa krvopotne zorientovať a zamerať nepriateľského hounda skôr, ako on vás, vybrať najlepšiu zbraň na neho a taktizovať podľa vašej výzbroje. Teda, ak ste sniper, je vhodné držať sa niekde na výšine a mať dobrý prehľad nad čo najväčším územím a mať čo najväčší odstup od nepriateľa, a zase ak ste útočník, hrniete sa k nemu čo najbližšie. Z ďalších mechov bude v hre rýchly skaut, ktorého nemá šancu bojovník alebo sniper dobehnúť, najpomalší bude heavygunner s najťažšími smrtiacimi zbraňami. Každý mech má 3 zbrane, medzi ktorými sa môžete prepínať a vlastne aj musíte, keďže každá má rozličnú dĺžku nabíjania, napríklad sniper pri svojej hlavnej sniper zbrani počká dlhé sekundy, kým znovu vystrelí, rýchlejšie sú rakety a najrýchlejšie rôzne guľomety, rotačáky atď. Houndov si hráči môžu pred misiou vyzbrojiť rôznymi zbraňami.

Boj nie je čistá rýchla akcia ala Battlefield s mechmi, je to skôr o taktike. Roboti sa tak rýchlo nezabíjajú, veľkú úlohu tu hrá prostredie, výber zbraní, taktika celého tímu a nakoniec aj samotný HUD hry. Na obrazovke totiž nevidíte zameriavací krížik, jedine hore v rohu obrazovky máte obraz z kamery aktuálnej zbrane, ak však chcete presne zamerať musíte sa prepnúť do zameriavacieho módu, kedy sa ľahšie strieľa, ale na druhú stranu horšie orientuje a pohybuje. Toto spolu s pomalším nabíjaním hru spomaľuje a pridáva do nej viac taktiky.

Grafika nie je to najlepšie, čo sme na Xbox360 videli a napriek tomu, že detaily prostredí boli obetované za ich rozsiahlosť a plynulosť v multiplayeri, je tam relatívne toho dosť a takmer všetko môžete zničiť. Prostredie v bojoch hneď zahalí množstvo efektov, dym, výbuchy, takmer všade budú o chvíľu otlačky nôh alebo pásov houndov, ploty a stromy budú pováľané a budovy zničené. Dymové a výbuchové efekty sa môžu kľudne porovnávať s Unreal 3 enginom v Lost Planet.

Celkovo slušnejšie ako som čakal, má to atmosféru a aj akciu, ale zatiaľ ťažko povedať, ako vyznie final verzia, ale podľa preview aj na multiplayer vyzerajú veľmi pozitívne a možno sa dočkáme slušného prírastku do multiplayeru na Live. Prvých 10 minút z hry už zachytil vo videu xboxyde, ide tam však len o úvodnú inštruktážnu misiu.





Chromehounds demo look Chromehounds demo look Chromehounds demo look Chromehounds demo look Chromehounds demo look
Páči sa mi!

Zaradené pod: xbox, ati, battlefield






na
Xbox 360

Vývoj: SEGA / From software
Štýl: Akcia
Dátum vydania:  2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19906)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk