SpaceVenture prechádza na novú verziu Unity

Pre hru to znamená ďalší odklad a nemáme ani tušenia, kedy sa jej dočkáme.

pridal matus_ace 18.12.2023 o 18:06 pod hry
SpaceVenture prechádza na novú verziu Unity

HRY > NOVINKY >

SpaceVenture je komediálna sci.fi adventúra od pôvodných tvorcov kultovej série Space Quest. Hra bola jedným z prvých veľkých herných Kickstarter úspechov ešte v roku 2012 a odvtedy na ňu podporovatelia čakajú. A ešte sa teda načakajú. Autori komunikujú nepravidelne, ale aspoň nejako a v najnovšej aktualizácii priniesli informáciu, že prechádzajú na novú verziu Unity enginu a to so sebou prinesie ďalšie zdržanie:

"SpaceVenture sme postavili na staršej platforme kvôli licenciám, ktoré sme si zakúpili pred rokmi, než spoločnosť Unity zmenila svoj licenčný model. Samozrejme, v čase, keď sme licencie kupovali, to bola najnovšia platforma.

Neočakávali sme však, ako extrémne odlišné budú veci na operačných systémoch Apple/Android počas obdobia dokončovania hry. Pôvodne sme mali licencie pre Windows, Linux, Android, Mac a iOS, avšak v tomto momente zastaraný engine Unity, na ktorom bola hra postavená, dokáže vytvoriť SpaceVenture len v systémoch Windows a Linux.

Aby sme teda splnili vydanie hry na ostatných operačných systémoch, sme v procese prechodu na novší engine Unity. Ako asi tušíte, bol to dosť náročný proces, pretože v najnovšom engine a v kóde, ktorý podporuje, je veľmi veľa zmien. Prechádzame scénu po scéne a odstraňujeme všetky problémy, ktoré sa po aktualizácii našli."

Síce im s tým pomáha Cygnus tím Kena Williamsa (tento rok priniesli remake Colossal Cave), no aj tak to potrvá asi ešte dlho. Autori chápu, že niektorí hráči chcú, aby hru rovno vydali len na Steam a neskôr inde, ale rovnako vedia, že majú len jednu šancu na to, aby s hrou spravili dobrý dojem. Na druhú stranu, po 11 rokoch od Kickstarteru aj rok navyše nikomu neublíži.

Ja som mal možnosť si zahrať minuloročnú verziu a aj keď jadro nebolo zlé, rozhranie a ovládanie boli strašne zastarané a k tomu hra mala veľa bugov. Takže ten čas navyše hre podľa mňa môže len pomôcť.





Páči sa mi!







SpaceVenture prechádza na novú verziu Unity
PC

Vývoj: Guys From Andromeda
Štýl: Adventúra
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dragons dogma 2 (0)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20204)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk