TP Vision zahodil Philips značku a predstavil novú ponuku Ambilight TV a aj nový systém

TP Vision prešlo transformáciou svojej ponuky a namiesto Philips už označuje svoje televízory Ambilight

pridal saver 24.1.2024 o 11:57 pod hardware
TP Vision zahodil Philips značku a predstavil novú ponuku Ambilight TV a aj nový systém

HARDWARE > NOVINKY >

TP Vision prešlo transformáciou svojej ponuky a namiesto Philips už označuje svoje televízory Ambilight. Pridáva aj nový systém, kde niektoré LCD modely už dostanú Titan OS.

Čo sa týka samotnej ponuky TV, tento rok prichádzajú televízory s Ambilight Plus posvietením, novým procesor P5 AI Dual Engine procesorom, META Technology 2.0, čo je druhá generácia MLA OLED obrazoviek, nechýba zvuk od Bowers & Wilkins a Matter podpora. Všetky prémiové modely ponúkajú zlepšený herný zážitok prostredníctvom nového herného panelu Game Bar, MEMC funkcie a 144Hz VRR, vrátane Dolby Vision Gaming.

 

OLED+959 – Skutočná vlajková loď - 3. štvrťrok vo veľkosti 65"

TP Vision zahodil Philips značku a predstavil novú ponuku Ambilight TV a aj nový systém

Síce názov Ambilight TV je nový, označovanie modelov zostáva a v hi-end ponuke bude verzia OLED+959. Prinesie P5 AI Dual Engine spolu s technológiou obrazovky META 2.0, novým systémom Ambilight Plus a integrovaným zvukovým systémom Bowers & Wilkins TV 5.1.2.

Systém Ambilight Plus stavia na sofistikovanosti Next Gen verzie pridaním viacerých šošoviek k jednotlivým LED diódam na zadnej strane. Ambilight Plus môže vytvoriť dynamický, väčší celkový svetelný efekt s vyšším rozlíšením a môže projektovať až štyri rôzne svetlá na rôznych hĺbkach, čím pridáva nový dvojrozmerný efekt k celkovému rozpoloženiu.

Dopĺňa to výkonný P5 AI Dual Engine procesor 8. generácie, ktorý  obsahuje novú funkciu Ambient Intelligence V3, AI Machine Learn Sharpness V2 systém a Smart Bit Enhancement algoritmus (V3).

  • Ambient Intelligence V3 teraz zahŕňa optimalizáciu HDR podľa úrovne okolitého svetla, aby sa zabezpečila výnimočná výkonnosť HDR aj pri jasných podmienkach, pričom sa zachováva umelecký zámer režiséra v tmavších miestnostiach.
  • AI Machine Sharpness V2 využíva nové algoritmy a ďalšiu silu nového duálneho čipu P5 AI na vytvorenie podrobnejších a super realistických obrazov, pričom nový Smart Bit Enhancement V3 algoritmus rozširuje 8-bitové video až do približne 14-bitovej presnosti.

OLED panel META 2.0 teraz obsahuje technológiu Micro Lens Array Plus s vylepšenou účinnosťou svetla, zvyšujúcou výstup vďaka novej 3D analýze MLA šošoviek, ktorá optimalizuje uhly a zakrivenie šošoviek MLA. Zahrnutie nového algoritmu META Multi Booster umožňuje dosiahnuť maximálnu jasnosť až do 3000 Nitov, čo je nový rekord pre technológiu OLED.

Samozrejme, ako vlajková loď radu Ambilight TV, OLED+959 tiež ponúka najlepšiu kvalitu zvuku televízora vďaka novému integrovanému zvukovému systému Bowers & Wilkins 5.1.2, ktorý je diskrétne umiestnený v štíhlej siluete setu. Výkonom ide cez 100W.

Hranie hier tiež bolo vylepšené vďaka zahrnutiu nového herného panela Game Bar, funkcie MEMC a 144Hz VRR, vrátane Dolby Vision Gaming.

  • Nový herný panel Game Bar je navrhnutý tak, aby hráčom umožňoval rýchlo prispôsobiť, upraviť a monitorovať herný zážitok. Či už ide o akčnú hru FPS, kde je znamená latencia a presnosť všetko, alebo o cinematickú RPG hru, hráči si môžu vybrať príslušný herný profil a niekoľkými stlačeniami klávesov sú nastavené obraz, zvuk a nastavenia Ambilight podsvietenia.
  • Hráči tiež môžu aktivovať rôzne vylepšenia obrazu, aby poskytli imerzívny, sústredený a zábavný herný zážitok. Informácie o stave HDMI audio/video sú tiež monitorované a ponúkajú diskrétny indikátor FPS na monitorovanie výkonu vybraného herného nastavenia.
  • Funkcia MEMC umožňuje hráčom aktivovať možnosť Smooth z pohybového spracovania P5 AI setov na plynulý pohyb a teraz s minimálnou latenciou – zníženou z 200 ms na 40 ms.

Tenký model OLED+959 bude k dispozícii v jednej veľkosti obrazovky 65" a má možnosť montáže na stenu alebo alternatívne státie na podlahe pomocou minimalistického stojana z kovu. Všetky reproduktory orientované dopredu, do bokov a dohora sú tiež pokryté vysokokvalitnou textíliou Kvadrat Audiomix.

 

 

OLED+909 – Výnimočný výkon, diskrétny dizajn - v júni vo veľkostiach 55”, 65” a 77”

TP Vision zahodil Philips značku a predstavil novú ponuku Ambilight TV a aj nový systém

K dispozícii vo veľkostiach 55", 65" a 77" OLED+909 pokračuje v obľúbenej sérii OLED+ ponúkajúcej veľmi špecifickú obrazovú a zvukovú technológiu, všetko starostlivo integrované do televízora, aby sa zabezpečil minimalistický dizajn, ktorý nie je väčší ako konvenčný set, ale stále ponúka výnimočný obraz a zvukový výkon.

Ako model OLED+, OLED+909 kombinuje najnovšie spracovanie procesora P5 AI 8. generácie s OLED panelom META 2.0 a algoritmom META Multi Booster plus zvukovým systémom Bowers & Wilkins 3.1 – s novými tenšími ovládačmi 30 x 50 mm, aby ponúkli diskrétny profil bez kompromisov vo zvukovom výkone. Výkon bude 81W.

8. generácia procesora P5 AI obsahuje novú funkciu Ambient Intelligence V3, ktorá teraz optimalizuje nastavenia HDR podľa úrovne okolitého svetla a udržiava vynikajúci výkon HDR aj v jasných podmienkach. Hranie hier je tiež vylepšené vďaka zahrnutiu nového hráčskeho panela Game Bar, herných funkcií MEMC a 144Hz VRR.

Výnimočný zážitok zobrazenia skvelých obrazov a zvuku je jedinečne zvýraznený pridaním štvorstrannej verzie systému Ambilight.

OLED+909 má minimalistický, kovový rámový lem s predným zvukovým systémom integrovaným pozdĺž spodnej časti obrazovky a pokrytý textíliou Kvadrat Audiomix. Stojan pozostáva z dvoch pilovitých, nízkoprofilových, vytlačených kovových nôh v čiernom lesklom prevedení.

 

 

OLED809 – Najvyšší výkon v strednej triede OLED televízorov - v máji - 42”, 48”, 55”, 65” a 77” 

TP Vision zahodil Philips značku a predstavil novú ponuku Ambilight TV a aj nový systém

Philips OLED série 8 sa stále ukazuje byť jednou z najpopulárnejších sérií OLED vďaka kombinácii technológie Ambilight s vynikajúcim obrazom a zvukom v strednej triede OLED televízorov.

Dostupná vo veľkostiach obrazovky 42", 48", 55", 65" a 77", nová OLED809 pokračuje v nastavení štandardu v sektore kombinovaním nového procesora P5 AI 8. generácie s novými vyššími výkonovými OLED_EX panelmi – ponúkajúc maximálny výkon svetla 1300 Nitov – a trojstrannou verziou pohlcujúcej technológie Ambilight.

Procesor P5 AI 8. generácie obsahuje novú funkciu Ambient Intelligence V3, ktorá optimalizuje nastavenia HDR podľa úrovne okolitého svetla a udržiava vynikajúci výkon HDR aj pri svetlých podmienkach sledovania. Herný zážitok je tiež vylepšený vďaka pridaniu nového herného panela Game Bar, herného MEMC a 144Hz VRR vrátane hrania s Dolby Vision.

Vynikajúca zvuková kvalita pokračuje byť významným prvkov sortimentu vďaka integrovanému 70W 2.1 zvukovému systému – 50W pre model 42" – s presnou digitálnou krížovou sieťou, ktorá presne riadi distribúciu k dvojkanálovým ľavým a pravým reproduktorom, plus dedikovaný trojčlenný zadný basový reproduktor – podporovaný štyrmi pasívnymi radiátormi.

Minimalistický dizajn OLED809 zahŕňa ultra-tenký čierny kovový rám a centrálny, kovový stojan v tvare delta so saténovým chrómovým povrchom. Extrudované kovové piliere v saténovom chróme sú zobrazené na modeli 77".

 

 

PML9009 – Xtra Mini-LED  - príde v júni -  55”, 65”, 75” a 85”

TP Vision zahodil Philips značku a predstavil novú ponuku Ambilight TV a aj nový systém

Po úspešnom uvedení MiniLED série 'The Xtra' v roku 2023 TP Vision pokračuje v rozvoji možností Mini-LED vo svojom portfóliu s uvedením nového modelu PML9009 – ktorý pokračuje v možnosti Mini-LED ponúknuť vynikajúci výkon a výnimočnú hodnotu s kvalitou výkonu produktu tesne pod úrovňou OLED modelov, ale nad prémiovými modelmi LED.

PML9009 bude ponúkaný vo veľkostiach obrazovky 55", 65" a 75" a ako prvý televízor Mini-LED Philips The Xtra bude k dispozícii aj v 85" prevedení.

PML9009 ponúka vynikajúci výkon vďaka začleneniu najnovšieho procesora P5 spolu s prvotriednym, 144Hz panelom 98% DCI WCG – s impozantným maximálnym výkonom svetla 1000 Nitov.

Jedinečne pohlcujúci televízny zážitok je dosiahnutý pomocou trojstrannej verzie systému Ambilight, pričom diváci môžu tiež zažiť vylepšený, rýchlejší a intuitívnejší zážitok z nového Smart TV operačného systému Titan OS.

Prémiový európsky dizajn súpravy sa rozširuje na extra úzky rám z kovového rámu s tmavou antracitovou povrchovou úpravou s tenkým brúseným pásikom v spodnej časti obrazovky, ktorý ladí s tmavou antracitovou zdvojenou kovovou hranou oblých „pilulkových“ nožičiek.

 

PUS8909 – 'The One', ten pravý výber pre všetkých - v máji 43”, 50”, 55”, 65” a 75”

TP Vision zahodil Philips značku a predstavil novú ponuku Ambilight TV a aj nový systém

Výkonová séria 'The One' sa ukázala byť veľmi populárna medzi spotrebiteľmi, ktorí ochotne prijali jednoduchý koncept produktu navrhnutého tak, aby im ponúkol televízor, ktorý zahrňuje všetko, čo by mohli potrebovať – s výkonom a kľúčovými funkciami televízora vysokej triedy, ale za konkurencie schopnú cenu strednej triedy.

Koncept pokračuje v roku 2024 s novým modelom PUS8909, dostupným v obrazovkách o veľkostiach 43", 50", 55", 65" a 75", ktorý ponúka vynikajúcu kvalitu obrazu vďaka kombinácii najnovšieho procesora P5 s vysokokvalitným, 144Hz panelom WCG LCD.

Skutočne pohlcujúci televízny zážitok je dokončený pridaním trojstrannej verzie systému Ambilight.

Model 8909 sa vyznačuje minimalistickým antracitovo sivým kovovým rámom s brúseným efektom na spodnom okraji obrazovky s otočným trojuholníkovým stojanom, ktorý je tiež dokončený v antracitovo sivej farbe, s dvomi antracitovo šedými kovovými nožičkami pre 75-palcový model.

 

 

TITAN OS

TP Vision zahodil Philips značku a predstavil novú ponuku Ambilight TV a aj nový systém

TP Vision formuje strategickú spoluprácu s Titan OS. Firma sa tak odkláňa od Google a skúša nový systém od firmy Titan OS, ktorá má ponúkať prispôsobenejšiu platformu Smart TV aj s aplikáciami.  Zatiaľ bude v PML9009 a PUS8909 modeloch.

Zároveň TP hovorí, že Titan obsahuje "špičkové reklamné riešenia spravované spoločnosťou Titan Advertising, ktoré umožňujú výrobcom televízorov rozšíriť svoje podnikanie aj nad rámec hardvéru, čím sa otvára príležitosť generovať nepretržité toky príjmov pre 40 % trhu s televízormi, ktoré nemajú vlastný operačný systém."

Je jasné, že im ide o reklamy a zisky. Ale čo používateľov bude zaujímať, či tam budú všetky streamovacie aplikácie a možnosti, ktoré chcú.  Zatiaľ firma hovorí o prístupe k " k rozsiahlemu zoznamu prémiových aplikácií a kanálov prostredníctvom zabezpečených zmlúv s globálnymi a lokálnymi partnermi na rok 2024, vrátane Netflixu, Prime Video, Youtube, Disney +, Pluto TV, DAZN"





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20057)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk