Xbox Podcast bude online o 21:00

Microsoft na dnes naplánoval priblíženie svojej multiplatformovej hernej stratégie.

pridal saver 15.2.2024 o 20:57 pod hry
Xbox Podcast bude online o 21:00

HRY > NOVINKY >

Microsoft na dnes naplánoval priblíženie svojej novej multiplatformovej hernej stratégie. Firma totiž postupne chce rozšíriť ďalšie hry aj mimo svojich platforiem a chce, aby bol Xbox všade.

Microsoft postupne rozširuje svoje pôsobenie v hernej oblasti, začínal exkluzívne na konzole, následne pridal PC, streaming a priebežne začal aj s multiplatformami na iné konzoly. S tými začal už niekedy v časoch, keď odkúpil Minecraft, ktorý zostal na všetkých platformách a následne sa rozširoval na ďalšie. Zároveň aj všetky ďalšie Minecraft hry vyšli multiplatformovo a doteraz priebežne dával rôzne menšie hry aj na iné platformy ako Ori, Quake remastre, popritom sa Bethesda na iných platformách stará o sériu online hier.   

Teraz sa chcú posunúť znovu ďalej a priniesť na iné platformy sériu ďalších hier. Zatiaľ sa hovorí o menších, kde sa čaká, že ohlásia Hi-Fi Rush a Pentiment s tým, že neskôr príde aj Sea of Thieves. Zatiaľ nevieme, či niekedy prinesú aj väčšie tituly, ale samozrejme Call of Duty príde všade a uvidíme, či už tento rok aj na Switch 2.

Podľa nedávneho stretnutia so zamestnancami do toho celého Sarah Bond ide s heslom "Every screen is an Xbox" a chcú sa stať najväčšou cross-platformovou firmou. Ale skôr ako iné konzoly idú tlačiť tablety a mobily, kde je najväčšie nepodchytené publikum. Tam chcú ďalej tlačiť streaming (konečne úrady donútili Apple sprístupniť herné streamovacie aplikácie), ale chcú otvoriť aj svoj Store, aj keď protimonopolné zákony v tomto postupujú veľmi pomaly a ak aj sú, sú veľmi slabé a firmy ich obchádzajú.

  • Phil Spencer hovorí, že sa rozhodli dať štyri hry na iné konzoly. Len štyri hry, žiadna zásadná zmena stratégie. Zatiaľ ich nepomenoval, ale čoskoro ich samotné tímy ohlásia. Nie je tam Starfield ani Indiana Jones, budú to spomínané tri menšie tituly (Hi-Fi Rush, Pentiment, Sea of Thieves) a ešte jedna live service hra (Grounded?). Budú to hry, ktoré boli vonku už najmenej rok.
  • Hovorí, že každú zmenu robia s ohľadom na dlhodobé zdravie Xbox značky, čo znamená rast značky, dosah čo najviac hráčov a znamená to aj využitie iných platforiem na rast. Budú tam dávať hry, ktoré nepoškodia Xboxu a pomôžu im k rozširovaniu značiek.
  • Zároveň sú to hry, ktoré môžu využitím ďalších platforiem prilákať hráčov na Xbox (napríklad, keď dostanú pokračovanie)
  • Spomínajú, že prvá Blizzard hra v Game Passe bude Diablo IV
  • Potvrdili, že Game Pass má 34 miliónov predplatiteľov
  • Game Pass bude len na Xboxe a PC (nebude na iných platformách) a ich hry tam budú prichádzať v prvý deň
  • Phil k tomu hovorí, že herný biznis ako celok musí rásť, musí hľadať nových hráčov, inak bude v kríze a v prepúšťaní, aké vidíme teraz, aké museli robiť aj oni.





Xbox Podcast bude online o 21:00
Páči sa mi! (+4)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20267)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk