Bývalý šéf Xboxu si myslí, že Microsoft uvažuje o budúcnosti Xbox konzol

Ale nielen Microsoft, aj Sony a Nintendo sa snažia prekonať aktuálne problémy a obmedzenia trhu.

pridal saver 9.3.2024 o 13:07 pod hardware
Bývalý šéf Xboxu si myslí, že Microsofte uvažuje o budúcnosti Xbox konzol

HARDWARE > NOVINKY >

IGN si zobralo na rozhovor Petra Moora, ktorý bol v Xboxe v časoch Xbox360 konzoly. Následne odišiel do EA a do NFL. Diskutovali o aktuálnom stave herného biznisu, ktorý má teraz viac problémov a všetko súvisí s financiami. Preto je tu prepúšťanie, preto firmy teraz riešia, ako vyvíjať AAA hry lacnejšie a aj to, ako priniesť nové konzoly.

 

Konzoly

Čo sa týka konzol vie, že v Microsofte, Sony a aj Nintende teraz prebiehali diskusie o budúcnosti konzol, pretože trh sa rýchlo mení a to celé sťažuje a predražuje uvedenie nového hardvéru na trh. Všetky firmy sa totiž teraz musia pripraviť na miliardové straty pri novej generácii. Špeciálne v Microsofte sa určite pozreli aj na to, ako by vyzerala budúcnosť s novým Xbox hardvérom a aj bez neho. Zrejme však vyhrala budúcnosť s hardvérom, keďže Microsoft už potvrdil, že pripravuje novú generáciu.

Hovorí, že v oblasti hardvéru bude udávať trend Sony, keďže je veľmi hardvérovou firmou, Microsoft je skôr softvérový a najradšej by všetko presunul do cloudu, ale aj ako využiť AI. Zároveň sa firmy teraz určite pýtajú, čo by mohlo konzoly posunúť a čo by mohli priniesť nové. 

 

Mobily

Ďalšia vec, ktorej však konzoly čelia, je konkurencia iných foriem zábavy typu „plug and play“. Toto je problém, ktorý majú konzoly už dlho, keďže ešte v roku 2007 sa hovorilo o tom, že vtedajšia konzolová generácia bude posledná. Teraz, keď sa zábava vďaka mobilom a iným zariadeniam už neobmedzuje len na obývačku a konzoly čelia aj ďalším výzvam. Nakoniec aj preto sa Microsoft snaží rozšíriť do streamingu a na mobily. Udržať hráčov v obývačkách je stále ťažšie. 

 

First Party

Ale Moore cíti aj to, že postupne zmizne rozdiel medzi first party a third party titulmi. Minimálne pre Xbox, kde má pocit, že firma sa zmení na to, čím je v základoch, a teda firmou zaoberajúcou sa softvérom a službami. Dostane sa to do bodu, keď sa vyrábajú skvelé hry a dodávajú sa so skvelými službami, takže definície first party a third party hier budú len dedičstvom hardvéru.

 

Ďalšia generácia ešte bude

Nakoniec odhaduje, že aktuálna generácia konzol nebude posledná a Sony, Microsoft a Nintendo pracujú na ďalších, ale tieto všetky výzvy ich určitým spôsobom ovplyvnia. Nintendo je už jednu generáciu na hrozby mobilov pripravené a napríklad aj pri Xboxe sa už začalo hovoriť aj o prenosnom handhelde. Sony popritom skúsilo priniesť streamovací handheld.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20041)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk