Wii launch detaily

pridal spacejunker 14.9.2006 o 10:05 pod hardware
HARDWARE > NOVINKY >

Očakávalo sa, že Nintendo odhalí všetky chýbajúce kúsky do skladačky menom Wii na Game Convention. Nestalo sa tak. Šokujúce tajomstvá si Nintendo ponechávalo až do avizovaných konferencií, ktoré mali vniesť svetlo na pripravovaný launch v jednotlivých teritóriách. Jedna konferencia už prebehla v Japonsku a tak je svet zasypávaný novinkami o cene a oficiálnom dátume. Oba údaje sú však viazané na krajinu vychádzajúceho slnka. Konferencia v Amerike začína o nejakých osem hodín dnes, ale šikovný New York Times predbehol Nintendo a vo svojej správe má všetky odpovede, na ktoré každý čakal.

Wii vychádza za oceánom 19. novembra a bude sa predávať za 250 dolárov (cena bude ešte upresnená). Vlajková loď Nintenda sa ocitne na trhu presne dva dni po novej zbrani Sony PS3. Podľa článku v Times bude mať Nintendo v obchodoch oveľa viac konzol ako konkurencia. Do konca roka má byť celosvetovo expedovaných viac ako 4 milióny Wii-čiek. Okrem konzol bude na pultoch obchodov cez 25 hier (30 do konca roka)! Hry priamo od Nintenda sa budú predávať za 50 dolárov, čiže o desať menej ako u PS3 a Xbox360. Ceny ostatných distribútorov neboli ohlásené. Približne 30-ka klasík z NES, SNES a N64 (Mario, Zelda, Donkey Kong) by mala čakať hráčov na službe Virtual Console a ich cena sa bude pohybovať od 5 - 10 dolárov.

Americké balenie bude okrem konzoly a ovládača (Wiimote + nunchuck) obsahovať stojan pod Wii, senzor + stojan, napájací adaptér, dvojicu batérií a dokonca aj hru Wii Sports (baseball , golf, tennis). Nintendo konečne upustilo od idey, že konzola je iba na hranie. Wii prehrá pohodlne DVD disky, bude podporovať prezeranie fotografií a s integrovaným Opera Browserom sa pozriete na internetové stránky. Systém bude podporovať aj jednoduché interaktívne kanály, na ktorých si prečítate najnovšie správy, alebo predpoveď počasia.

Wii sa v Japonsku objaví prekvapivo neskôr ako v Amerike. Konzola bude debutovať v krajine vychádzajúceho slnka 2. decembra za cca 213 dolárov, avšak v balení nebude hra Wii Sports. Tá sa bude predávať separátne za 40 dolárov. Nintendo používa rovnakú taktiku ako pri NDS, čo môže znamenať odklad európskej premiéry. Zatiaľ žiadnu paniku. Nintendo v piatok hosťuje konferenciu na starom kontinente, určite sa dozvieme viac. Zatiaľ si môžete kliknúť na oficiálnu stránku Wii.com, kde nájdete ukážku interfaceu, pozrieť si video s launch titulmi, alebo čakať do live prenosu americkej konferencie.

Update: IGN zozbieralo priame linky na videá z japonskej oficiálnej stránky Wii, ktoré zachytávajú celý interface konzoly, vytváranie avatara, narábanie s obrázkami, browsovanie na internete, informačné kanály, novú Zeldu a Wii Tennis.





Wii launch detaily
Páči sa mi!

Zaradené pod: sony, sony, nintendo, nintendo, xbox, ati






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stalker shadow of chernobyl - ... (0)
Čaute, dostal som chuť si prejsť znova trilógiu St...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Wargame - european assault (3)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20940)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk