Wii americké detaily

pridal spacejunker 14.9.2006 o 20:51 pod hardware
HARDWARE > NOVINKY >

Informácie publikované na stránke New York Times, ktoré sme citovali v raňajšej novinke o launch detailoch konzoly Wii, sa ukázali pravdivé, čo potvrdila konferencia Nintenda pred pár hodinami. Na americký trh zaútočí Wii 19. novembra s cenou 249,99 dolárov. Balenie, ako sme už informovali, bude obsahovať konzolu s ovládačom (Wiimote + nunchuck) a navyše kompiláciu minihier Wii Sports (baseball, tenis, golf, bowling a box). Nintendo vyčlenilo pre celý svet do konca roka 4 milióny konzol, z čoho si najviac ukradne práve Amerika.

Čo sa týka samotných launch titulov, na pultoch spolu s konzolou bude minimálne racing Excite Truck a očakávaná Zelda: Twilight Princess, ktorá vo verzii GameCube pôjde do predaja 11. decembra. Hry ponesú cenovku 49,99 dolára a Nintendo predpokladá, že aj iní vydavatelia sa chytia rovnakej cenovej politiky. Celkovo má byť v období 19. november - 31. december vydaná 30-ka "launch" titulov a svoje hry prisľúbili Atari, Altus, EA, Konami, Midway, SEGA, SNK, THQ, Ubisoft a Vivendi. Metroid Prime 3: Corruption a Super Mario Galaxy debutujú až budúci rok. Na oficiálnej stránke Wii už bol zverejnený zoznam pripravovaných titulov, ktoré vyjdú najneskôr do 31. marca 2007.

Menu konzoly Wii bude rozdelené na 12 identických políčok, tzv. kanálov (na jednej obrazovke). Každý jeden reprezentuje program, stiahnutú hru, alebo inú službu. Priamo cez tieto kanály si môžete pozrieť aktuálne počasie, prečítať najnovšie správy, pristúpiť k uloženým fotografiám, nakupovať a následne spúšťať spätne kompatibilné hry, alebo spustiť aktuálne založený nosič v mechanike, ktorá podľa posledných správ neprehrá tradičné filmové DVD. Nintendo od tejto možnosti upustili z dôvodu nízkej uvádzacej ceny Wii a aj z dôvodu, že každá domácnosť už DVD prehrávačom je vybavená.

Kanálom je podrobne venovaná anglická mutácia stránky Wii.com, kde nájdete aj ukážkové videá. Wii bude umožňovať nielen prezerať fotografie (aj z SD kariet), ale ich aj dodatočne upravovať, posielať ich ako prílohu v správe iným užívateľom Wii, majiteľom PC alebo na mobilný telefón. S fotografiami, ako aj videami si dokonca môžete zablbnúť a zahrať napr. puzzle. Jedným zo zaujímavých kanálov je Mii Channel, v ktorom si môžete vytvoriť vlastného avatara. Tieto postavičky budete môcť prenášať priamo v ovládači do inej konzoly a budú vás zastupovať v hrách, ktoré avatarov podporujú, napr. WarioWare, Wii Sports.

Wii nebude štandardne vybavená internetovým prehliadačom Opera. Ten si budete musieť zakúpiť za body Wii Points. Bodmi sa bude platiť aj na Virtual Console, kde za jednu NES hru zaplatíte 5 dolárov (500 Wii bodov), za SNES 8 dolárov a za N64 hru 10 dolárov. Predplatená karta s 2000 Wii bodmi bude stáť 20 dolárov. Wii body bude možné zakúpiť aj online. V čase uvedenia konzoly na trh budú tituly Super Mario 64, Super Mario World, Donkey Kong a Legend of Zelda dostupné na Virtual Console a ich počet sa každý mesiac rozšíri o 10 kúskov.

Nintendo je už za cenovú politiku Virtual Console, ako aj ceny príslušenstva kritizované. Samotný Wiimote bude stáť 40 dolárov a za nunchuck zaplatíte 20 dolárov, čiže celý ovládač vás vyjde na 60 dolárov!

Americké i japonské launch detaily poznáme, na tie európske si budeme musieť počkať do zajtra obeda. Dúfajme, že Nintendo sa nerozhodne odložiť vydanie Wii na budúci rok a nebude tak nasledovať v šlapajách NDS a PS3.





Wii americké detaily
Páči sa mi!

Zaradené pod: nintendo, nintendo, ati






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Ps4 dualshock poradte ako opra... (4)
Ahojte, moj novy dualshock cca 3 mesiace standardn...
|Poraďte dobré sci-fi (13)
Zdar nevie niekto poradiť dobrú Sci-fi knižnú séri...
|Problém s asus fa507nv a huawe... (7)
Dobrý deň, Na stránku chodím už dlhšie, no bez ...
|Predam msi 3070ti gaming x tri... (0)
https://pc.bazos.sk/inzerat/165541838/msi-rtx3070t...
|Procesor na notebooku - vysoké... (14)
Zdar mám tento procesor na notebooku: intel core i...
|Svet, ukrajina, vojny ... (22052)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk