Penumbra horor na pokračovanie

pridal spacejunker 3.10.2006 o 18:39 pod hry
HRY > NOVINKY >

Projekt nezávislého štúdia Frictional Games naberá nový, komerčnejší kurz. Po úspechu prezentácie vlastnej technológie v deme Penumbra s pôsobivou grafikou a výbornou fyzikou, sa rozhodli dať svoju kožu na trh a pôvodnú ideu o hľadaní odpovedí rozviesť v komerčne predávanej adventúre Penumbra: Overture. To však nie je všetko. S novým vydavateľom Lexicon Entertainment na palube sa hra stáva epizodickou. Prvá časť vás zavedie (podobne ako demo) na miesto, odkiaľ potrebujete nájsť cestu von. Lenže vy ste sa tu neocitli náhodou, ale zaviedol vás sem hlad po odpovediach.

Hlavný hrdina Philip po smrti matky obdrží list od svojho otca, ktorého nikdy nevidel. V liste stálo, aby vybral zo schránky v banke knihu a spálil ju. Philip neposlúchol a vydal sa po stopách v knihe, ktoré vedú do Greenlandu, presne na miesto, kde sa ocitol vyčerpaný, keď hľadal úkryt pred snežnou búrkou.

Pri hľadaní odpovedí a hlavne cesty von z podzemia budete sami. Nestretnete ani jedinú živú bytosť, teda ak nepočítame sem-tam nejaké to monštrum. Príbeh budú vpred posúvať nálezy v podobe denníkov, rôznych záznamov a súborov. Logické hádanky a celý postup hrou bude úzko previazaný na intenzívne využívanie interaktívneho prostredia a fyziky. Každý jeden predmet budete môcť uchopiť a manipulovať s ním ako v skutočnosti. Ako už naznačilo demo, objekty možno zhadzovať zo schodov, prenášať ich, hádzať, použiť ich na dosiahnutie inak nedostupných miest, či zatvárať telom otvorené šuplíky v stole a dvere.

Takúto slobodu oceníte nielen pri prieskume, ale aj počas súbojov s monštrami. Zbraní veľa pri sebe mať nebudete a tak použijete to, čo je po ruke: kamene, ťažké krabice, vhodne zapojená elektrina. Pred nepriateľmi sa budete môcť aj schovať, ujsť a dokonca ich aj obísť alternatívnou cestou.

Penumbra: Overture vychádza začiatkom budúceho roka a za prvú epizódu zaplatíte necelých 20 Eur. Čakanie na tento nezávislý projekt si môžete skrátiť stiahnutím technologického dema.





Penumbra horor na pokračovanie Penumbra horor na pokračovanie Penumbra horor na pokračovanie
Páči sa mi!






PC

Vývoj: Lexicon Entertainment / Frictional Games
Štýl: Adventúra / Logická
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2007
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19866)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk