Rockstar znovu varí Hot Coffee

pridal spacejunker 2.11.2007 o 11:47 pod hry
HRY > NOVINKY >

Rockstar je znovu po uši v problémoch! Po sérii škandálov s udeľovaním ratingu brutálnej akcii Manhunt 2, zakázanému predaju v Európe, sa šikovným hackerom podarilo nájsť cestu a patrične ju aj na internete zdokumentovať, ako sa dostať k upravenému kódu, ktorý zaručil hre, aby jej ratingová spoločnosť ESRB udelila rating M, ale stále nebol dostatočne presvedčivý, aby bola klasifikovaná pre herné trhy v EU.

Hackeri úpravami herného kódu v PSP verzii odomkli časti sporného (cenzúrovaného) obsahu vykresľujúceho brutalitu tohto najhrubšieho zrna ani nie deň od začiatku predaja Manhunt 2 v US (Recenzie sa pohybujú na úrovní 72 %). To poukazuje na fakt, že brutalita bola len cenzúrovaná, avšak nebola z kódu úplne odstránená, čo bude mať určite dohru medzi vydavateľom Take Two a ratingovou spoločnosťou ESRB, ktorá podľa nových zákonov môže udeliť spoločnosti zatajujúcej nevhodný obsah počas procesu udeľovania ratingu pokutu do výšky jedného milióna dolárov. Take Two sa pochopiteľne ohradzuje slovami, že ide o nelegálnu úpravu herného kódu, ktorá môže byť uskutočniteľná iba na handheldoch s modifikovaným firmwarom. Necenzúrovaná (un-cut) PS2 verzia koluje už niekoľko týždňov na torrentoch. Z úniku tohto kódu je obvinený jeden z bývalých zamestnancov Sony.

Voči Rockstaru cíti nespravodlivosť Jurie Horneman, producent medzičasom zatvoreného satelitného štúdia Rockstar Vienna, ktoré sa podieľalo na vývoji Manhunt 2, než bol vývoj presunutý pod krídla Rockstar London. Mená 50-členného viedenského štúdia sa v credits vôbec nespomínajú.

Pre Rockstar kauza s obsahom skrytým v hernom kóde nepredstavuje nič nové, už v roku 2005 kauza s horúcou kávou, ilegálnym modom Hot Coffee, ktorý odomykal sexuálnu minihru v GTA San Andreas, dostala spoločnosť do problémov, ba čo viac, celé šetrenie sa spolitizovalo a boli do kauzy zainteresované politické špičky, menovite bojovníčka za práva mladistvých Hillary Clintonová.

Do konfliktu s ratingovou spoločnosťou ESRB sa dostala aj Bethesda Softworks za obsah skrytý v The Elder Scrolls IV: Oblivion, ktorý ženské telá odhaľoval smerom od pása hore.





Rockstar znovu varí Hot Coffee
Páči sa mi!

Zaradené pod: sony, sony, gta, ati






PS2
PSP
Wii

Vývoj: Take Two / Rockstar London
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2008
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19546)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk