Hillary Clintonová na káve v RockStare

pridal spacejunker 15.7.2005 o 8:50 pod hry
HRY > NOVINKY >

Nie, naozaj sa nejedná o zdvorilé pozvanie Hillary Clintonovej do kancelárii RockStaru za účelom exkurzie a popíjania kávy. Bývalá prvá dáma Ameriky, bojovníčka proti násiliu v médiách, viedla včera tlačovku, na ktorej sa pretriasala aj odomykateľná sexuálna minihra "Hot Coffee" titulu GTA San Andreas. Tento mod má ďalekosiahlejší dopad ako sa predpokladalo a neskončí iba pri dverách ratingovej spoločnosti ESRB, ktorá vraj neudelila hre správny rating.

K Hillary sa pridal David Walsh (prezident National Institute on Media and the Family), Mary Bissell (New America Foundation) a Kiersten Stewart (Family Violence Prevention Fund). Spolu majú odhaliť vinníka, ktorý stojí za odporným modom. S horúcou kávou boli na programe aj kroky, ktoré majú zabrániť, aby sa nevhodný obsah hier nedostal do rúk mladistvým.

Ako dopadla tlačovka? Okrem horeuvedených mien boli prítomní aj zástupcovia ESRB a OFLC (austrálska organizácia Office of Film and Literature Classification), obe spoločnosti už podrobujú herný kód GTA SA dôkladnému skúmaniu. Hillary požiadala Federal Trade Commission, aby preskúmala, či nie je pre hru vhodnejší rating Adults Only (AO +18, s týmto ratingom sa GTA SA predáva v EU) namiesto súčasného Mature (M +17). Hillary predniesla aj návrh nového zákona, ktorý bude kontrolovať (dozerať) ratingy videohier. Zákon bude zakazovať predaj násilných hier s obsahom sexuálnych scén mladistvým a porušenie bude penalizované pokutou 5000 dolárov.

Zásadne proti návrhu Hillary je organizácia Entertainment Software Associaton. Prezident Douglas Lowenstein vraví, že navrhovaný zákon senátorky Clintonovej je protiústavný, pretože vládou uzákonené obmedzenia kreatívneho a umeleckého prejavu sú v rozpore s prvým pozmeňovacím návrhom, ktorý ich chráni. Lowenstein však chápe motiváciu senátorky, ale podľa neho návrh nikdy neprejde ústavným zhromaždením. Na druhej strane ESRB vyzýva všetky zainteresované strany, aby sa neukvapovali a konali na základe faktov, ktoré vyplynú na konci šetrenia. Hovorkyňa ratingovej spoločnosti Patricia Vance dodala na záver, že konajú v záujme, aby ochránili deti a poskytli rodičom spoľahlivé informácie, na základe ktorých sa rozhodujú o kúpe videohier.

Čo nato RockStar? Pochopiteľne sa bráni a to nielen vyhlásením, že za mod sú zodpovední hackeri, ale aj tvrdením, že rodičia by mali kontrolovať, to čo ich deti hrajú. Hovorca Rodney Walker vystríha pred unáhlenou legislatívou. Mala by v nej byť rovnováha, ktorá by dovoľovala bežným konzumentom, ktorí už nie sú deti, hrať svoje obľúbené hry naďalej.

Viacej o konferencii nájdete na stránke Hillary Clintonovej a na Gamespote. A čím ukončiť tento škandál, o ktorom ešte budeme počuť? No predsa videom (17MB) Hot Coffee, ktoré sa objavilo na Gametrailers.com. Pozor! Obsahuje scény nevhodné do 18 rokov!





Páči sa mi!

Zaradené pod: gta, ati






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18431)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk