Metal Gear Solid 4 zbiera prvé hodnotenia

pridal spacejunker 30.5.2008 o 11:27 pod hry
HRY > NOVINKY >

Je považovaný za záchrancu, za vodcu najexkluzívnejších third party exkluzivít, za predstaviteľa najlepšieho špióna v teréne, za najväčšie klišé na bojisku a predsa zomiera, predsa končí a jeho labutia pieseň Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots je aj kvôli týmto a iným veciam ako dlhé cut-scény a rozhovory cez Codec nenávidená a fanúšikmi milovaná až za hrob. Posledná kapitola Snakeovho života sa chýli ku koncu a éterom sa šíria nielen dohady o kvalitách, ale aj prvé recenzie.

Oficiálne PlayStation magazíny v UK, US a Taliansku a švédsky Level sa zhodli na maximálnom možnom hodnotení 10/10, holandská odnož OPM udelila známku 9,6, Francúzi z Jeuxvideo 18/20 a Joypad 19/20. A teraz je tu pragmatickejší Eurogamer s hodnotením 8/10.

V recenzii sa píše, že MGS4 je doteraz najväčšou hrou zo série a ak je považovaný MGS za veľdielo, tak MGS4 je celoživotným dielom Kojimu. Napriek chvályhodným slovám a zákazu Konami hovoriť o niektorých veciach, sa autor snažil byť objektívnym za každú cenu a možno povedať, že je rád, že bola sága konečne uzavretá. Fanúšikovia a znalci scenára budú vraj stratení v komplikovanej story. Ku koncu dochádza k takému zmätku, že neviete, kto je na čej strane a o čo vlastne ide. Spomínate na finále MGS2? Absolútny záver patrí cut-scéne, ktorá bola kvôli svojej dĺžke označená za film, nudný film.

MGS4 stojí niekde na pomedzí filmu a hry. Hranica je tak tenká, že je ťažké rozlíšiť, či sledujete film, alebo hráte hru. Kojima vždy používal zvláštnu rozprávačskú techniku a zakladal si na košatých dialógoch a početných prestrihových scénach. Hra stavia celé univerzum na hlavu, ale nikdy ho nemení.

Napriek tomu je vyzdvihnuté otvorené bojisko, neuveriteľná atmosféra, výtvarný štýl, obrovská pozornosť detailom, postavy vybrúsené ako diamanty, CQC, gadgety, zbrane a surround soundtrack, ktorý je označený za najlepší v histórii hier. Dokonalej technickej stránke nerobí dobrú povesť niekoľko minútová inštalácia a to nielen pred samotným spustením hry, ale aj pred začiatkom každej kapitoly! Eurogamer uzatvára verdikt so slovami, že si vtipnejšie, chytrejšie a po všetkých stránkach vrcholné zakončenie ságy MGS nemôžno želať.

IGN UK kontruje vysokým hodnotením 9,9/10 a vraví, aby ste zabudli na hype, zabudli na to, že ide o vrcholné dielo, zahrali hru bez predsudkov a až potom si urobili názor.





Metal Gear Solid 4 zbiera prvé hodnotenia
Páči sa mi!

Zaradené pod: playstation, ati, cod






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk