GC: ARMA 2 sa chystá do boja

pridal je2ry 4.9.2008 o 19:01 pod hry
HRY > NOVINKY >

Vo vymyslenej bývalej sovietskej republike Černarus sú opäť problémy. Amerika vysiela svoje najlepšie jednotky, mariňákov, aby zabránili násiliu na civilnom obyvateľstve. 5-členná jednotka Razer sa stane pre vás druhou rodinou a v koži niektorého z vojakov spolu s kamarátmi budete môcť konečne v krajine nastoliť mier. Správne, prvou veľkou novinkou v ARMA 2 od Bohemia Interactive (stoja napríklad za prvým Flashpointom alebo chystaným Carrier Command) je kooperatívna hra až pre 4 hráčov (5. postava je nehrateľná).

Ak na hranie nezoženiete dostatok živých spoluhráčov, nič sa nedeje, do každého z hlavných hrdinov sa môžete kedykoľvek „prepnúť“ a keď ho práve neriadite, stará sa o neho prepracovaná AI. Na AI naozaj chalani z Čiech zamakali, vojaci medzi sebou komunikujú verbálne i gestami, kryjú sa, využívajú zákopy a rôzne terénne prekážky. Dokonalým dôkazom bol tzv. „noplayer“ test, kedy bola hlavná postava riadená AI a na bojisku sa správala takmer úplne realisticky.

Pre geografické zobrazenie republiky Černarus boli použité satelitné mapy časti územia Česka. Autori nechceli prezradiť konkrétne ktorý región, ale tvrdia, že obyvatelia toho kraja svoju domovinu bezpečne rozpoznajú. K dispozícii budeme mať 220 km2 územia na preskúmavanie, bez akýchkoľvek loadingov s dohľadom 6 km. Rýchle presuny cez takúto obrovskú plochu zabezpečia rôzne vozidlá, unikátnych kúskov bude v hre cez 50, modifikovaných ďaleko viac (až okolo 120). K tomu si pripočítajte stovky zbraní a dostanete sa k veľmi slušnému slušne vyzerajúcej ponuke arzenálu a techniky.

Až maniakálne vyzerajú grafické modely, prezentovanému bojovému kolosu, ruskému vrtuľníku Mi 24 nechýbali také drobnosti ako točiaci sa ventilátor v kabíne a podobne. Rovnako sa grafici pohrali so zbraňami a vlastne všetkým, čo v ARMA 2 uvidíme. Pridané boli nové animácie, postrelených vojakov bude možné viacerými spôsobmi odpraviť z bojiska a mimo svištiacich guliek sa pokúsiť urobiť niečo s ich zdravotným stavom. O takých veciach ako striedanie dennej doby, vplyv počasia na hrateľnosť, dynamické osvetlenie a tiene asi ani netreba hovoriť, to všetko hra ponúkne v maximálnej kvalite. Simulátoristov poteší, že vo vrtuľníkoch sa budú môcť vyšantiť aj na svojich joystickoch, pedáloch i takých špecialitkách ako TrackIR.

Singleplayer je koncipovaný formou dynamických úloh. Od obyčajného vojaka sa postupom času hrdinovia vypracujú až na veliteľov armády, počíta sa aj s nejakou formou získavania prostriedkov na financovanie vojny a tiež s drobnými RPG parametrami. Na vykonané činy uveriteľne reagujú nielen vlastné vojská a nepriatelia, ale aj civilisti a dokonca zvieratá v lesoch sú ovplyvňované vašimi akciami.

Veľký dôraz bude kladený aj na multiplayer, ktorý bude vychádzať z najnovšieho patchu pre ARMA  a v niektorých aspektoch pripomína obľúbený Battlefield. Novinkami budú NPC frakcie, ktoré taktiež významným spôsobom zasiahnu do gameplayu (ich ničenie pridá peniaze na dokupovanie lepšieho vybavenia). Jedna mapa pojme až 64 živých hráčov plus ďalšie hráčmi kontrolované AI jednotky. Armády rozdelené do squadov sa budú spoliehať na svojho vrchného veliteľa, ktorý si ich dôveru zaslúži vydávaním rozumných príkazov a logickým stavaním a rozvíjaním základne.

ARMA 2 vychádza v začiatkom budúceho roka na PC a zatiaľ bližšie nešpecifikovaných next-gen konzolách. Viac o hre sa dozviete aj z nášho z komentovaného kamerovaného videa z GC.





GC: ARMA 2 sa chystá do boja GC: ARMA 2 sa chystá do boja GC: ARMA 2 sa chystá do boja GC: ARMA 2 sa chystá do boja GC: ARMA 2 sa chystá do boja GC: ARMA 2 sa chystá do boja
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati, battlefield






PC

Vývoj: IDEA Games / Bohemia Interactive
Štýl: Simulácia / Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 17. jún 2009
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk