Tokyo Game Show prekvapuje

pridal spacejunker 10.10.2008 o 14:14 pod informácia
INFORMÁCIA > NOVINKY >

Pred necelými tromi hodinami sme úspešne zatvorili brány výstaviska Makahuri Messe umiestneného do industriálnej časti na okraji Tokia obklopeného mrakodrapmi. Z toho len dve hodiny sme zabili cestovaním a prestupovaním z rýchlika na metro a naopak. Človek stretne vo vagónoch kadečo a kadekoho, ale na 50-nika divoko šermujúceho na DS-ku stylusom sa zabudnúť jednoducho nedá a to aj vtedy, ak sa okolo vás obtierajú chutné manga dievčatká vystrihnuté ako z videohier. Nie je to mýtus, ony tu skutočne žijú a behajú po uliciach.

Tokyo Game Show nemá prívlastok najväčšia na svete len tak pre nič za nič. Osem hál je rozdelených do dvoch obrovských komplexov snáď s 40m stropom, v každom sa nachádzajú štyri haly so stánkami najväčších výrobcov videohier. Dominantné postavenie na domácej pôde paradoxne nemajú držitelia platforiem, ale prekvapivo najväčší cirkus majú KOEI, SEGA, Level-5 a SNK Playmore. Jednohlasne sme sa zhodli aj s kolegami zo zahraničia, že najkrajší stánok tu má Xbox360 so svojou ódou na bielu oázu.

Veľký priestor na TGS dostávajú hracie automaty, hry pre mobilné telefóny a handheldy všeobecne. Aj keď sa objavila informácia ešte pred začatím výstavy, že najviac bude prezentovaných PC hier, štatistika sa sakramentsky mýlila. Na PC hry prakticky nenarazíte a ak áno, tak ide o detsky vyzerajúce online tituly, ktorým nikto nevenuje pozornosť, podobne ako aj stánku EA v odpudzujúcom dizajne krematória.

Sony a Square-Enix majú takisto stánky v čiernych farbách, no návštevníkov ako magnet priťahujú kinosály, kde sa premietajú vo fenomenálnej kvalite najnovšie trailery. Priemerná čakačka na stojan s hrou sa pohybuje v rozmedzí 15 - 60 minút. Na tie najočakávanejšie pecky ako Monster Hunter 3 a Resident Evil 5, na ktorých ulietava neskutočné množstvo ľudí, sa čaká aj dve hodiny. Nehovoriac o bitke o suveníry s motívmi týchto ťahúňov Capcomu.

Okrem predom zabookovaných exkluzívnych prezentácií a rozhovorov, sme narazili aj na niekoľko celebrít herného neba. Spomeňme aspoň Takeuchi-sana, producenta Resident Evil 5, s ktorým som si dal cigaretku, Koji Igarashiho promenádujúceho sa s charakteristickým Castlevania bičom po výstavnej ploche, Hidea Kojimu prednášajúceho o modelkách v MGS4, Suda-sana, tvorcu šialenosti Killer 7, na ďalšej cigaretke, dizajnérov z Bungie a nesmieme zabudnúť ani na prezidenta Sony Computer Entertainment Kaz Hiraia, s ktorým sa kamarátsky odfotil Rišo.

Určite sa pýtate, či sa sem oplatí zájsť na dovolenku alebo kvôli TGS. Bez ohľadu na to, ktorú platformu preferujete, ak to myslíte s hraním vážne, tak jednoznačne áno. Lepšie miesto na planéte nenájdete, Tokio žije a dýcha hrami na každom kroku a každý poriadny hráč by sem aspoň raz mal zavítať.

Poznámka na záver, luxusné booth babes prinesieme v priebehu zajtrajška, musíme najskôr predýchať nafotený horúci materiál.





Tokyo Game Show prekvapuje Tokyo Game Show prekvapuje Tokyo Game Show prekvapuje Tokyo Game Show prekvapuje Tokyo Game Show prekvapuje Tokyo Game Show prekvapuje Tokyo Game Show prekvapuje Tokyo Game Show prekvapuje Tokyo Game Show prekvapuje
Tokyo Game Show prekvapuje  Tokyo Game Show prekvapuje  Tokyo Game Show prekvapuje
Tokyo Game Show prekvapuje  Tokyo Game Show prekvapuje  Tokyo Game Show prekvapuje
Tokyo Game Show prekvapuje  Tokyo Game Show prekvapuje  Tokyo Game Show prekvapuje
Tokyo Game Show prekvapuje  Tokyo Game Show prekvapuje  Tokyo Game Show prekvapuje
Tokyo Game Show prekvapuje  Tokyo Game Show prekvapuje  Tokyo Game Show prekvapuje
Tokyo Game Show prekvapuje  Tokyo Game Show prekvapuje  Tokyo Game Show prekvapuje
Tokyo Game Show prekvapuje  Tokyo Game Show prekvapuje
Páči sa mi!

Zaradené pod: sony, sony, xbox, ati






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Humble bundle (a iné) trade (1)
Kto kupuje rôzne herné bundle tak vie, že nie všet...
|Xbox hľadám hračov (5)
Zdravim od včera som hráč Xboxu prešiel som s ps5 ...
|Stropné reproduktory pre dolby... (6)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (7)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20456)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk