Heavy Rain - Emočný kolotoč

pridal spacejunker 22.5.2009 o 16:29 pod hry
HRY > NOVINKY >

Čo ste doteraz vedeli o Heavy Rain, pravdepodobne najtajomnejšej hry súčasnosti a zároveň najambicióznejšom projekte francúzskeho tímu Quantic Dream a všeobecne celej produkcie na PS3, si škrtnite. Počnúc dneškom sa začínajú objavovať dojmy z hrania, videá a reportáže, ktoré na hru vrhajú nové svetlo.

Interaktívny psychologický triler alebo emočný simulátor, tak označujú autori Heavy Rain. Dospelý príbeh bude sledovať štyri postavy počas štyroch dní a bude sa točiť okolo sériového vraha prezývaného Origami Killer. Doteraz sme mohli vidieť iba novinárku Madison Paige, hrdinku scény s preparátorom zvierat predvedenej na minuloročnej Games Convention.

Ďalšou postavou Heavy Rain bude FBI agent Norman Jayden so špecializáciou na súdnu expertízu a vytváranie profilov sériových vrahov, ktorému bol pridelený prípad Origami. Norman je síce mladý a posadnutý, ale aj závislý na farmaceutickom produkte Triptocaine. Jeho závislosť dokonca bude musieť hráč držať na uzde, inokedy ju využiť, aby sa ovládal.

Jayden je vybavený rukavicami a okuliarmi ARI - Added Reality Interface. Po ich aktivovaní v neónovom záblesku povyskakujú stopy ako odtlačky prstov, DNA, krv a môže ich priamo analyzovať bez toho, aby kontaminoval miesto činu. Taký pojazdný labák. Každá z postáv pritom má mať iné prednosti, pričom nemusia byť naviazané na takéto gadgety. Jaydena vyšetrovanie zavedie na šrotovisko, ktorému šéfuje gangster Mad Jack. Konfrontáciu oboch postáv, naloženie nevládneho agenta do lisu a iné finesy dokumentuje aktuálna epizóda GameTrailers TV.

Nás zaujíma predovšetkým, ako sa Heavy Rain ovláda a ako sa od posledného stretnutia hra zmenila. Kontextuálne akcie vyskakujú ako artefakty na celej obrazovke, krúžia okolo postavy, životu dôležité sa zase objavujú napríklad priamo na kovovej tyči. Zmenila sa ich podoba, sú zvýraznené tenkou bielou linkou a zapája sa viac do akcie pohyb analogmi. SIXAXIS bol na druhej strane eliminovaný, ale nie úplne.

Množstvo a presnosť kontextových akcií budú definovať tri stupne obtiažnosti, hra bude ako predchádzajúci titul Fahrenheit posiata QTE. Tlačítkom L2 sa vyvolávajú myšlienky postavy a tá následne prehodnotí situáciu, ak je v strese len odvrkne a môžete napríklad stratiť kontrolu nad vedením dialógu. Ak je naopak kľudná, dozviete sa zaujímavé informácie.

Ďalšími dvomi mužskými postavami budú Scott Shelby a Ethan Mars, o nich sa však nič bližšie nevie. Na druhej strane, novinárka Madison navštívi aj nočný podnik. Je ochotná pre získanie dôležitej informácie spraviť aj striptíz! Sex, násilie, nadávky budú na dennom poriadku v Heavy Rain a možno si Madison zoberie aj nejakého baliča domov, kto vie.

Každá zo štvorice dostane približne rovnaký priestor v príbehu, no nemusí každá z nich prežiť. Hra pokračuje aj vtedy, ak jedna z nich zomrie. Ako hovorí jeden z producentov, postavy sa nemusia stretnúť a dokonca ani ich príbehy nejakým spôsobom pretínať. Všetky scény bude možné prechádzať rôznym spôsobom s rôznym zakončením a je možné, že pri každom hraní bude Origami Killer vždy iná postava!

„Je to ťažké pochopiť, nebojte sa, je to normálne. Čím viac scén ukážeme, tým viac budete stratení." hovorí Cage v preview na Eurogameri. Výbornú reportáž o Heavy Rain priniesol aj 1UP.

Heavy Rain vychádza budúci rok, upresnený dátum vydania bude na E3, kde bude predstavená ďalšia zo scén.





Heavy Rain - Emočný kolotoč Heavy Rain - Emočný kolotoč Heavy Rain - Emočný kolotoč Heavy Rain - Emočný kolotoč Heavy Rain - Emočný kolotoč Heavy Rain - Emočný kolotoč Heavy Rain - Emočný kolotoč Heavy Rain - Emočný kolotoč Heavy Rain - Emočný kolotoč
Heavy Rain - Emočný kolotoč  Heavy Rain - Emočný kolotoč  Heavy Rain - Emočný kolotoč
Heavy Rain - Emočný kolotoč  Heavy Rain - Emočný kolotoč  Heavy Rain - Emočný kolotoč
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati






Heavy Rain - Emočný kolotoč
PS3
PC
PS4

Vývoj: SCEE / Quantic Dream
Štýl: Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 24. február 2010
 24.6. 2019 (PC)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19964)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk