RACE ON

RACE ON

6.5

Nové pokračovanie alebo len ďalší addon?

Recenzia na PC verziu

Závodenie na hranici možností vďaka precíznosti, pretechnizovanosti, efektivite, maximálnym výkonom, premakanosti do posledného detailu. Nuda? Nevadí, je tu niečo pre vás, niečo, kde je dôležitá len hrubá sila, agresívny štýl jazdy. Miesto, kde je veľkosť valcov dôležitejšia ako ich efektivita. Miesto, kde sa mušky nechytajú na prednú kapotu, ale na predné dvere. Miesto, kde štýl vyhráva nad funkčnosťou.

Americké svalnáče sú v Race On hlavnou rýchlosťou zaradenou autormi zo SimBinu. Je to zaujímavé spestrenie pre každého so šesťlitrom namiesto srdca v hrudi, pre každého, kto si nepotrpí na perfektné jazdné vlastnosti svojho miláčika. Budete si musieť nanovo zvykať ako jazdiť s autami, ktorých parametre sa výrazne odlišujú od európskych dravcov. Niekomu to môže vadiť, nie každého to osloví, ale určite to každému stojí za vyskúšanie si nejakej tej pripravenej sezónky.

Race On
Race On Pohľad z prilby je stále autentický.
Pohľad z prilby je stále autentický.


Race On Formule Masters v plnej paráde.
Formule Masters v plnej paráde.


Race On Laguna Seca a perfektná zákruta.
Laguna Seca a perfektná zákruta.





Jazdné vlastnosti sú prvé, čo vám dajú pocítiť, že Race On odbočil z vyjazdenej cesty svojich predchodcov. Perfektne sa pohrať so stovkami koní osedlaných do oceľovej konštrukcie svojských kočárov vyčaruje šialený úsmev nejedného závodníka. Vďaka prepracovanej fyzike sa tento úsmev na mokrej ceste zmení skôr na šialený úškrn, každá nerovnosť vám ostane v pamäti, aby ste ju v ďalšom kole náležite skĺbili so svojou jazdeckou technikou. Tá je ovplyvňovaná úplne všetkým od váhy auta, jeho ťažiska, vďaka ktorému využijete prenášanie váhy auta, hustotou i opotrebením pneumatík, desiatkami rôznych nastavení kompletného podvozku, precíznou aerodynamikou, meniacim sa povrchom cesty a mnohým iným.

Všetko krásne pocítite cez už tradične excelentne spracovaný forcefeedback či kompletne nastaviteľným ovládaním od spojky, prevodovky, cez dôležité stierače, až po vychytávky, ako je nakláňanie a otáčanie hlavy v ostrých zákrutách. Na dvoch nových tratiach je toho dosť na spoznávanie, na to aby ste dokonale zvládli miesta začiatku brzdenia, miesta kde začať prenášať váhu, miesta, kde začínate pridávať, dupete plný plyn, kopírovanie ideálnej stopy. Žiaľ, nie je ich dosť pre každého, nie každému budú stačiť dve nové, i keď prepracované trate v Amerike, Road to America a Laguna Seca.

Race On

Presnosť na centimetre zaručuje autentičnosť prežívania emócií, ale chýba im akýsi ruch, chaos obklopujúci každý pretek. Neuvidíte tisíce skandujúcich divákov, vrtuľníky nad hlavami sledujúce vaše omyly, ani vzdušné balóny zaznamenávajúce priebeh pretekov. Na to je tu už klasicky známa funkcia, ktorá by tiež mohla dozrieť nejakej tej inovácie.

Bez badateľných inovácií oproti Race 07 a STCC ostalo aj technické spracovanie. Žiadny pokrok v použitých textúrach či efektoch, pridaniu zvukovej škály, ktorá je síce tradične perfektná, ale určite je čo dopĺňať. Určite mohli autori doplniť aj viacej áut, tried, typov i modelov. Keď už začali s americkými muscle cars určite mohli siahnuť hlbšie do tohto bohatého repertoáru. Jeden Cadillac, dva Chevrolety, dva Dodge, ich civilné verzie, plus Formula Masters je trocha málo aj napriek doplnenému poslednému ročníku WTCC 2008. Našťastie sa so svalnáčmi autori ako vždy pohrali na profesionálnej úrovni a tak si dokonale užijete nielen ich interiér, krásne karosérie, ale aj svojské jazdné vlastnosti. Tak isto trate, žiadne ovály, testovacie okruhy, nič, autorov zastavili zvodidlá skôr ako zaradili dvojku.

Búranie do zvodidiel, iných áut i testovanie výbehových zón už tradične neuvidia diváci len od plechov vášho auta, ale aj od pomerne “živej” umelej inteligencie. Pobavíte sa na ich šmykoch, chybách, ako im nevychádzajú zákruty tak ako by chceli, ale aj na krásnych momentoch, kedy ich veľmi vysoká úroveň dá zabrať aj tým skúseným veteránom. Ak by to ale bolo málo, nie je problém. SimBin na multiplayer myslí vždy, takže i tentokrát si zmeriate sily so svojimi kamarátmi nárazník na nárazník.

Race On
Race On Jazda v daždi v Camare je peklo.
Jazda v daždi v Camare je peklo.


Race On WTCC v Amerike? Žiaden problém.
WTCC v Amerike? Žiaden problém.


Race On Sem tam uštedríte nejaký ten náraz sval na sval.
Sem tam uštedríte nejaký ten náraz sval na sval.





S nimi si vychutnáte aj deštrukčný model, ktorý aj keď je na dobrej úrovni, žiaľ, hlavne po grafickej stránke ostal nezmenený. Je plne škálovateľný a tak bude vyhovovať jazdcom s deštrukčnými sklonmi, tak aj jazdcom, ktorí sa akémukoľvek kontaktu s inými vozidlami čo najviac vyhýbajú, znamená to totiž pre nich stratu drahocenných stotín každej sekundy. Tie budete zbierať, doslova bojovať o ne na každom jednom metri trate, bičovať každého jedného koňa a potiť sa, aby ste sťahovali stotinku po stotinke. Atmosféra drsného asfaltu, rozpálených pneumatík a nebezpečnej rýchlosti rozhodne dostane každého, je taká podmanivá ako vždy, zachovala si čaro z predošlých dielov do poslednej kvapky benzínu.

Ak chcete túto atmosféru amerických strojov prežiť, s čo možno najlepším jazdným modelom nie je nič jednoduchšie, ako nasadnúť do Muscle Cars v addone Race On (ktorý ako bundle ponúka Race 07 a STCC). Nečakajte žiadne závodné orgie, preplnené obsahom, inováciami či najmodernejším technickým spracovaním. Ak ste hrali Race 07, tak viete presne, čo máte čakať, nič menej, nič viac. Ak ste Race nehrali a ste fanatikom do amerických svalnáčov, tak si natankujte plnú nádrž, vďaka ich spotrebe to budete rozhodne potrebovať.

Race On
Race On S vetrom o preteky v cieľovej rovinke.
S vetrom o preteky v cieľovej rovinke.


Race On Klasický vláčik, klasické autá, klasická trať.
Klasický vláčik, klasické autá, klasická trať.


Race On Civilné verzie svalnáčov.
Civilné verzie svalnáčov.





napísal andrei 24.11.2009
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
Race On - Formula Master
Race On - Muscle race
| RACE ON - MUSCLE RACE
[31.8.2009]
Race On
| RACE ON
[25.11.2009]
6.5
Ohodnotiť
RACE ON
+ nové autá
+ nové trate
+ WTCC 2008 sezóna
- žiadne inovácie
- málo nových áut
- málo nových tratí
- nezlepšené technické spracovanie
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU 2,4 GHz, 1 GB RAM, VGA 256 MB
Doporučená konfigurácia: CPU 3 GHz, 2 GB RAM, VGA 512 MB


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: Kalypso Media / SimBin
Štýl: Racing
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 13. november 2009
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19861)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk