Ako mohol vyzerať Bioshock

Kedysi dávno obýval Rapture hmyz, hráč mal pôvodne manipulovať s prostredím pomocou zmien tlaku.

pridal spacejunker 28.1.2010 o 14:00 pod hry
Ako mohol vyzerať Bioshock

HRY > NOVINKY >

Kedysi dávno obýval Rapture hmyz, hráč mal pôvodne manipulovať s prostredím pomocou zmien tlaku a iné pikošky z vývoja Bioshock prezradili autori na oficiálnej stránke (THX, Eurogamer).

Irrational Games vychádzali pri vytváraní fungujúceho sveta z presvedčenia Kena Levina, že v hrách nie je možné vytvoriť zmysluplné interakcie medzi ľuďmi a tak sa čerpalo hlavne z prírody, čo potvrdzujú vôbec prvé informácie z roku 2004, kedy bola hra ohlásená. Veľkou inšpiráciou pre autorov bol hmyz, komplexná ekológia sa točila okolo Kráľovien, parazylovaných svojou obrovskou veľkosťou. Nebola však bezbranná, zásoby Adama chránila vysielaním obranných jednotiek (Protectors), ktoré sa starali aj o bezpečnosť harvesterov ťažiacich zdroje pre Kráľovnú.

Tento systém nakoniec skončil v koši spolu s ďalšími nápadmi ako svet posiaty mechanickými strojmi operovanými zvnútra zmutovanými ľuďmi. Hackovaním týchto „zariadení“ ste sa mali dostať k rôznym predmetom. Biotechnológia mala ovplyvniť aj vzhľad audio nahrávok, malo ísť o organické čudá s ušami a ústami. Nehovoriac o tom, že prostredie Bioshocku mal tvoriť komplex laboratórií z druhej svetovej vojny.

Mimoriadne zaujímavým (aj po hernej stránke) malo byť manipulovanie prostredia pomocou zmeny tlaku. Ten mal priamo vplývať na zmeny chovania AI, odrážať na rôznych postihoch, rýchlosti pohybu, vzhľade a animáciách. Čo vyzeralo dobre na papieri, spôsobovalo množstvo problémov od náročnosti na rozpočet, až po nočné mory pre testerov. Každá zmena tlaku znamenala iné svetelné podmienky, aplikovanie hmly a rôznych grafických efektov. Nakoniec rozhodla maličkosť, otázka ako vyjadriť po audiovizuálnej stránke zmeny tlaku. Pozostatok tohto systému je stále možné nájsť v Arcadii, kde vyschnú stromy a potom znovu zakvitnú.

Bioshock pôvodne nemal mať automapping, ale o navigáciu sa mal starať NavBot. Plne programovateľný robotík sa ale zasekával v bojoch, zmizol z dohľadu a pod. Autori sa uchýlili k finančne náročnejšiemu riešeniu, vytvoreniu mapy.

Na stránkach Irrational Games sa ďalej dočítate, že opotrebovávanie zbraní v System Shock 2 malo byť v hre ospravedlnené audio logom.





Páči sa mi!

Zaradené pod: ati






PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: 2K Games / Irrational Games
Štýl: Akcia / RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 24. august 2007
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18388)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk