MODNATION RACERS

MODNATION RACERS

LittleBigRacing

Dojmy

Od prvého spustenia dáva ModNation Racers najavo svoj hravý charakter, preto tu nenájdete tradičné menu, ale jednotlivé položky zastúpené obchodmi, stavbami, stanmi, veľkoplošnými obrazovkami, sochami, medzi ktorými sa môžete okamžite pohybovať na vami vytvorenom autíčku s vami vytvoreným pretekárom. Východiskový bod tvorí centrálny dvorec medzinárodnej súťaže komentovanej dvojicou strelených moderátorov, ktorý slúži aj ako lobby, kde s inými hráčmi môžete preskakovať kruhový monolit alebo len okolo neho driftovať a dohadovať sa, kam budú viesť vaše kroky.

ModNation Racers vás nenápadne dotlačí do boxov, kde sa dá od piky postaviť vaše autíčko a navrhnúť pretekár (Mod). Na výber je nepreberné množstvo súčiastok a odomykateľných dielcov, takže v reále nie je možné, aby ste narazili na dva rovnaké modely. Na základné šasi nahodíte karosériu, vložíte motor, zvýšite/znížite podvozok a potom vyšperkujete svoj výtvor rôznymi doplnkami a nálepkami U každej súčiastky sa dá meniť farba, a ak ide o kozmetické úpravy tak aj pozícia a rotácia. Autíčko inak znie, ak doňho nainštalujete preplňovaný motor a inak ak namiesto valcov v ňom tiká škrečok v klietke.

U Modov zachádza dizajn ešte do väčšej hĺbky. Na voľbu náhodne vygenerovanej podobizne veľmi rýchlo zabudnete, keď zistíte, že sa tu dá vytvoriť Helghast, Nathan Drake, Popeye, Ratchet alebo Gizmo. Oči, uši, ústa, helmy, tričká, nohavice, módne doplnky, vo všeobecnosti, sa dajú dodatočne upravovať. Keď už nezmeníte farbu, tak aspoň zvolíte, z ktorej časti hlavy majú trčať rohy. Pomerne rýchlo si vytvoríte avatara s vlastnou podobizňou. Svoje výtvory môžete okamžite sharovať s ostatnými alebo z automatu sťahovať iné.


Three, Two, One, race!

United Front Games majú radi tabuľky a štatistiky. Tak napríklad Mody sa dajú sortovať podľa výrazu tváre, oblečenia alebo čerstvosti. Pri jednotlivých výtvoroch vidíte, koľkým hráčom sa páčia, koľko si ich stiahlo danú podobizeň a pod. Vyhľadávať sa dá aj podľa vašich priateľov, popularity, počtu stiahnutí a pod. Zdieľanie a sťahovanie je otázkou pár sekúnd, zvolíte si výtvor, potvrdíte ho, v ďalšom momente ho už máte v inventári a po opustení Creation Station môžete okamžite zasadnúť do krabicového špeciálu so Spider-Manom.

Kreatívna stránka ModNation Racers, to nie je len editor vlastných autíčok a Modov, ale jej sila drieme v editore vlastných tratí. Ak ste vždy túžili vyšperkovať okruh Laguna Seca alebo ste zvedaví, aký bordel na ňom spraví tucet motokár ostreľujúcich sa raketami, máte príležitosť. Vytváranie tratí je ľahké ako facka, pritom ponúka toľko variability a dostatočnú hĺbku, aby si dizajnéri povedali, že tu nemajú čo robiť po piatich minútach. Začína sa vždy s pokladaním asfaltu pomocou zariadenia, ktoré ovládate ako autíčko. Vyberáte zákruty a keď sa vám zvlnený had nezdá, môžete pridať podchod na osvieženie alebo nechať hru za vás dokončiť okruh.

Samotná trať sa dá potom meter po metri ďalej upravovať, tu zmeníte šírku krajnice, tu ju zase trochu dvihnete a vytvoríte klopenú zákrutu, tam kúsok vystrihnete a spravíte skok cez priekopu s vodou či vytvoríte skratku s urýchľovačom. Okolie máte takisto pod palcom, vysadíte stromy, poukladáte domy, vidiecku atmosféru dotvoríte sliepkami, slamou alebo jazierkami. Navrhnúť trať tak, aby bola hrateľná, nie je však jednoduché. Každú jednu zmenu môžete okamžite otestovať na autíčkach, alebo si spustiť skúšobný pretek, aby ste odhalili slabé stránky. Beta verzia ponúka len obmedzený počet stavebných prvkov, ktoré v plnej verzii doplnia rôzne pasce, spínače, rotačné plošinky alebo pohybujúce sa kamenné bloky. Ale už teraz sa na serveroch nachádzajú výtvory hodné medailí.

ModNation Racers

Zbrane hromadného ničenia

Preteky v ModNation Racers na rozdiel od ostatných bláznivých racingov obsahujú strategický náboj, ktorým nie je šetrenie silného power-upu odpáleného pred poslednou zákrutou. Každý power-up je odstupňovaný, čo znamená, že obyčajná raketa sa po zobraní ďalšieho zmení na riadenú strelu a po treťom je z nej celý roj, ktorý vyradí viacerých súperov naraz. Odstupňovaný je aj boost meter zastupujúci defenzívny arzenál. Plní sa rôznymi trikmi, skokmi, driftami, jazdou v závese a podobne. Počas preteku tak môže slúžiť ako štít, okamžité zrýchlenie alebo ako silný bodíček.

Kumulovanie power-upov a boost metra osviežuje tradičnú hrateľnosť takým spôsobom, že pri ostrom preteku si dvakrát rozmyslíte či súpera pred vami odstaviť elektrickým výbojom alebo ho predbehnúť zrýchlením z driftu a potom ho bodíčkom poslať ku krajnici. Závody sa aj z tohto dôvodu stávajú zákernejšími a divokejšími. Distribúcia power-upov prispieva k tomu, aby pretekári boli na dohľad. Kto však nezvládne driftovanie a zužitkovanie šmýkania na zrýchľovanie, ten bude vždy na chvoste. Autíčka driftujú podobne ako v Mario Kart, čím dlhšie pálite gumy, tým väčší bude boost.

Aktuálne prebiehajúca beta ModNation Racers trpí nestabilitou sieťového kódu a dlhými loadingami, ale už teraz môžeme smelo vyhlásiť, že sa zaradí medzi rodinné tituly alebo hry, ktoré si treba užívať s priateľmi. Finálna verzia bude vybavená celou kampaňou pre jedného hráča a splitscreenom pre štyroch.


napísal spacejunker 25.2.2010
Páči sa mi!
MODNATION RACERS

Zaradené pod: ati


PS3
PSP

Vývoj: SCEE / SONY Czech / United Front Games
Štýl: Racing
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 25. máj 2010
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18386)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk