PILOTWINGS RESORT

PILOTWINGS RESORT

5.0

Bezstarostné lietanie

Recenzia na 3DS verziu

Wuhu Island nevedie rebríček dovolenkových destinácií ani ho nenájdete na Google Maps, je to ostrov vybudovaný s cieľom stať sa svetom, kam sa budete vracať v tak žánrovo odlišných hrách, že si ani neuvedomíte, že ide o ten istý kus zeme. Nintendo nás sem už poslalo cvičiť v Wii Sports Resort a teraz nadišiel čas využiť vzdušné prúdy olizujúce pobrežie a vyletieť vysoko do oblakov a na ostrov sa pozrieť z vtáčej perspektívy.

Pilotwings Resort je typickým zástupcom launchového titulu, na ktorý sa pomerne rýchlo zabúda, i keď bol pred príchodom hardvéru favorizovaný. Sprevádzal už debut SNES aj N64 a teraz podporuje hernú knižnicu handheldu 3DS. Nintendo vsádza na overenú schému iných kompilácií minihier postavenú na sérii činností a úloh na ne previazaných. Bez uceleného príbehu alebo náznakov deja vás vpred ťahá postupné odomykanie náročnejších úloh, bonusového obsahu či lietajúcich strojov.

V nenásilnej podobe sa nesie aj súperenie, v hre nenarazíte na žiadne násilie, dogfighty, nálety na ciele ani bombardovanie. Na Wuhu Island sa lieta len tak pre radosť, preteká sa iba s časovým limitom a dbá sa o mäkké pristátie, prelety cez všetky checkpointy a praskanie balónov. Pätica tried (nováčik, bronzová, strieborná, zlatá, platinová) skrýva takmer štyri desiatky misií odstupňované zvyšujúcou sa obtiažnosťou, ktorá preverí vaše schopnosti využívať s rogalom vzdušné prúdy, aby ste nestratili vztlak a rýchlosť, akrobaciu v kokpite lietadiel či prudké manévre v stíhačke. 

Pilotwings Resort
Pilotwings Resort Jet pack sa ovláda zo všetkých strojov najnáročnejšie.
Jet pack sa ovláda zo všetkých strojov najnáročnejšie.


Pilotwings Resort Obsahom hry je len bezstarostné lietanie, žiadnu akciu v nej nenájdete.
Obsahom hry je len bezstarostné lietanie, žiadnu akciu v nej nenájdete.


Pilotwings Resort Rogalo s výškou stráca aj rýchlosť, aby ste sa dostali nad oblaky, potrebujete vzdušné víry.
Rogalo s výškou stráca aj rýchlosť, aby ste sa dostali nad oblaky, potrebujete vzdušné víry.





Bezstarostné lietanie

Prevetráte aj lietajúci bycikel či dokonca jet pack, u ktorého by sa pre lepšiu ovládateľnosť uživil aj druhý analog. Manévrovanie je napriek tomu vynikajúce, nevyžaduje žiaden dlhý tréning, ak nechcete nazbierať plný počet hviezdičiek v každej misii. Aj jemný pohyb analogom sa odráža na korekcii letu, pričom máte plnú kontrolu nad škrtiacou klapkou, prípadne u lietadiel aj krátkodobou forsážou. Stroj od stroja má iné vlastnosti, jet pack dokáže levitovať aj prudko stúpať, no treba si dávať pozor na spotrebované palivo, rogalo zase stráca rýchlosť a tak ju treba naberať ponorením nosu dole na úkor straty výšky. No a taký bycikel si pedálovaním môže výšku kompenzovať, ale ak budete príliš tlačiť, presilíte pilota.

Pre každý zo strojov je pripravená séria prekážkových dráh, v lietadle budete páliť na terče, opakovať triky po trénerovi, lietať cez prstence, zbierať vaky plné bodov, praskať balóny, prerážať rýchlostné bariéry alebo vysoko v oblakoch fotiť ostrov a keď je už všetko splnené, musíte zosadnúť na vodu, či ako parašutista dopadnúť na vyčlenené miesto s terčom. Hra boduje presnosť streľby, mäkkosť pristátia, kolíziu s objektami, pozbieranie všetkých bonusov, aj zostávajúci čas, ktorý sa priratáva do celkového skóre. Podľa výsledku ste odmenení hviezdami a ich zberom si zase odomykáte vyššiu triedu úloh. Jednoduché.

Pilotwings Resort pomerne skoro trpí obsahovým dlhom, Mission módom preletíte do dvoch hodín. Pochopiteľne, že nie všetky úlohy zvládnete na plný počet hviezd, no dôvodov na prekonávanie rekordov jednotlivých úrovní je málo. Hlad po ďalšom lietaní ukojí (opäť) na krátku chvíľu Free Flight Mode, v ktorom zbierate bonusové predmety a odomykáte diorámy s modelmi lietajúcich strojov v 3D. Voľným lietaním objavíte tajné zákutia Wuhu Island, jaskynné systémy, priľahlé ostrovy a pozriete sa z výšky na ihriská, kde ste hrali tenis či golf. 

Pilotwings Resort

A čo ďalej?

Účelom integrácie 3D je len ukázať, že to 3DS skutočne dokáže, problémom je prekrývanie objektov a mnohé z nich pôsobia zavádzajúco plocho (všetky balóny) a zavadzajú vo výhľade. Hardvér dokáže vykresliť celý ostrov z výšky, no pri nízkych preletoch doskakujú neskoro objekty, napríklad darčeky či kruhy pre akrobaciu vo Free Flight. Osobne sa mi lepšie lietalo s vypnutým 3D, grafika je tak hladšia, ostrejšia a navyše nehrozí, že dostanete závrat, ak si to budete rúbať strmhlav dolu do lávových útrob sopky.

Výdrž Pilotwings Resort je definovaná chuťou lietať, obsah hry zhltnete ako jednohubku a ak ste si náhodou kúpili túto hru ako jedinú k 3DS, tak veľmi rýchlo príde vytriezvenie a budete musieť siahnuť do peňaženky. Sústredí sa iba na to najnutnejšie, nie je vybavená absolútne žiadnym multiplayer komponentom, dokonca zabúda aj na také veci ako StreetPass či zdieľanie dosiahnutého celkového skóre do online rebríčkov. Obsahovo chudobné príjemné lietanie malo byť skôr súčasťou balenia 3DS ako samostatne predávaným titulom.


napísal spacejunker 8.4.2011
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
5.0
Vo svete
7.0
Ohodnotiť
PILOTWINGS RESORT
+ bonusy vo voľnom lietaní
+ dobý pocit z lietania na zaujímavých lietajúcich strojoch
- nízka výdrž
- aj na launch titul málo obsahu
- žiaden MP ani online možnosti


RECENZIE HRÁČOV
Pilotwings Resort
7.1
MATUS KOMOROVSKY    15.2.2018
Pilotwings Resort je jedna z prvých exkluzívnych hier pre 3DS, ktor...prečítať celé
3DS

Vývoj: Nintendo / Conquest / Monster Games
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 25. marec 2011
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19460)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk