Prvý pohľad na Battlefield 3 betu

Máme už prístup do beta Battlefield 3 a pozrime sa, ako vlastne hra na PC funguje.

pridal saver 28.9.2011 o 23:04 pod hry
Prvý pohľad na Battlefield 3 betu

HRY > NOVINKY >

Máme už prístup do beta Battlefield 3 a zhrňme si, čo vlastne ponúka a ako sa hrá. Presnejšie sa pozrime, čo ponúka PC verzia, ktorá je síce výrazne krajšia ako konzolové, ale má jednu výraznú zvláštnosť, ktorá takmer určite nesadne každému a to - spúštanie hry z browseru. Vieme síce už dlhšie, že bude fungovať takto, ale práca s tým dáva na vec reálnejší pohľad.

Konkrétne z našej skústenosti je to pohľad negatívny. Je síce pravda, že na PC môže ísť všetko cez web, ale stále nevieme prísť na to, prečo by práve táto hra mala skutočne cez web ísť. Nie je to free Battlefield Heroes, ale plný titul Battlefield 3, ktorý by podľa toho mal aj vyzerať a spúštať sa. Jednoduché menu mohli priamo zapracovať do herného okna, takto sa hra spúšťa cez browser, kde si odkliknete multiplayer, co-op alebo kampaň a odtiaľ sa vám následne spustí hra, ale až prostredníctvom Origin klienta, ktorý sa vám sám spustí, ak ho spustený nemáte.

Príliš komplikované a na prvý, druhý aj tretí pohľad zbytočné. Teoreticky by to mohla byť príprava na Windows 8 Metro dizajn, kde si na ikonku môžu autori naviazať web stránku a tá plynulo otvorí samotnú hru bez toho, aby ste vôbec vedeli, kde ste, ale takto vo Windows 7 je to príliš prekombinované a to nerátame niekoľkominútové čakanie pri každom štarte hry z browseru. Mimochodom grafické detaily a nastavenia ovládania si môžete ladiť len v samotnej hre, čo vás môže stáť aj život alebo dva kým si to preklikáte, totiž multiplayer vám bude bežať už od spustenia hry.

Navyše beta nie je stabilná a často sa nám stávalo, že okno ostalo zamrznuté v čiernej obrazovke, prepínanie medzi fullscreenom je hra na náhodu, často vás z okna vyhodí do browseru a do hry sa už nedá dostať. Dúfajme, že je to len preto, že je to beta, nehovoriac o rôznych grafických chybách v samotnej hre, kde utekajú polygóny, bliká zbraň a podobné srandy (je možné, že to je beta ovládačmi).

Na druhej strane grafika je veľmi pekná, síce nie je krajšia ako Crysis II a aj sa hýbe pomalšie (Zhodnotíme vo finálnej verzii. V každom prípade na starej 9800GTX sa dalo ísť s väčšinou parametrov takmer na maximum aj keď bez DX11 podpory), ale stále lepšia ako ostatná konkurencia. Samotnou hrateľnosťou nezaostáva a Battlefield štýl z toho cítiť. Metro síce nie je práve najvhodnejšia mapa na otestovanie, ale dúfajme, že DICE zverejní pre všetkých aj mapu Caspian Border, ktorú má PC beta rovnako pripravenú, ale zatiaľ obmedzenú na dva servre - teda 128 ľudí.

Nejdeme zatiaľ zachádzať hlbšie do grafiky a hrateľnosti, tam si to ešte hlbšie otestujeme, ale toto už má DICE pekne odskúšané a viac menej to je len doladený BF systém. Problém a možno najväčšia prekážka hry je práve vo webovom rozhraní. Určite poteší, ak sa casual hráč bude môcť pripojiť do hry priamo niekde z Facebooku alebo z Twitteru alebo odkiaľ, ale či to skutočne stojí za iritovanie hráčov zvyknutých na kompaktné tituly, je otázne. Nehovoriac o tom, že pod IE9 to nefunguje, nepripojí sa na server a hru ani nespustí.

Riešenie? C...o..D.. Ale kto vie, možno vám to zajtra sadne lepšie ako nám, možno to do final verzie odladia a bude to fungovať bez problémov. Zatiaľ ideme ďalej testovať a skúšať, ako si na tento štýl zvykneme.

Update: Beta je už verená a môžete si ju stiahnuť cez Origin, Xbox Live alebo PSN.





Prvý pohľad na Battlefield 3 betu  Prvý pohľad na Battlefield 3 betu  Prvý pohľad na Battlefield 3 betu
Prvý pohľad na Battlefield 3 betu  Prvý pohľad na Battlefield 3 betu  Prvý pohľad na Battlefield 3 betu
Páči sa mi!







PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: EA / DICE
Štýl: Akcia / Multiplayer
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 28. október 2011
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk