JUST DANCE 3

JUST DANCE 3

7.5

Horúčka tanečnej noci

Recenzia na Xbox360 verziu

V TV nám opäť začala jesenná sezóna, takže mamky, babky a tetky už veselo debatujú v sobotu ráno na nákupoch, že kto zase vypadol z toho Let's Dance alebo či je OK, že tam tancujú dvaja chlapi. Je tak celkom ťažké odlúčiť ich od TV a presvedčiť, že aj vo vašej hre sa tancuje jedna radosť. „A je tam aj Paťko či Janka a dá sa tam tancovať ten walc alebo džajf?" Nooo, ako by som to...

Ubisoft pokračuje vo svojej spanilej tanečnej jazde a pri postupne slabnúcom Wii a minuloročnom razantnom nástupe Kinectu bola skutočne iba otázka času, kedy sa tento bestseller dostane aj sem, kde môže naplno ukázať svoje možnosti. Lebo je rozdiel poskakovať s ovládačom v ruke a síce opakovať celé pohyby, ale keď technológia sníma iba jednu končatinu, nie je to to pravé orechové (aj keď takmer 15 miliónov predaných kópií hovorí dačo iné). Tentokrát už na vás nepôsobí psychológia alebo vlastná chuť tancovať, ale pozorný Kinect odhalí, či sa vlníte do rytmu alebo skladbu skôr flákate.

Just Dance 3 má od začiatku jednu výhodu – je veľmi prístupný a zhovievavý. Venuje sa vám, naučí vás všetko potrebné a rýchlo pochopíte, ako sa orientovať v menu a čo vás čaká. Samozrejme, bežná tanečná rutina s možnosťou okamžitej voľby skladby a tancovania, ale neskôr objavíte aj pár hlbších módov. Ovládanie v menu je fajn; keď vás Kinect zachytí a pamätá si váš profil, nepustí vás z pamäti. A keď skočí do obrazu iná postava, hneď sa s ňou chce skamarátiť a zapamätať si ju pre ďalšie tance.

Obal hry i prechod skladbami v menu svedčí o solídnej variabilite. Just Dance ponúka hity od 70. rokov až po súčasnosť, pokrýva štyri dekády a súčasnosť. Prirodzene, každá obsahuje niekoľko známych skladieb, ale viac ako o hudobný vkus ide o tanečné prevedenie a tu sa množstvo rozličných štýlov náramne hodí. Tracklist obsahuje viac ako 40 skladieb, pričom pár je od začiatku schovaných, ale mnohé sú prístupné. Bez problémov možno usporiadať párty v deň kúpy a nemusíte si dať sólových 10 hodín, aby ste mali široký repertoár. Niežeby sólo hráč prišiel skrátka – jednotlivec zbiera cenné hviezdičky za predvedený výkon, aby získal mojo a sprístupnil si ďalšie tance. Zvyšovanie levelu má dobrú trvanlivosť, na pár večerov si Just Dance 3 môže pustiť aj tanečník-samotár. 

Just Dance 3
Just Dance 3 Ubisoft to skutočne s indikátormi prehnal, zrkadlové obrazy, Kinect s vami plus X efektov.
Ubisoft to skutočne s indikátormi prehnal, zrkadlové obrazy, Kinect s vami plus X efektov.


Just Dance 3 Štvorica default mien hráčov nemá chybu, schválne, kto z vás nechcel byť v hre Funky?
Štvorica default mien hráčov nemá chybu, schválne, kto z vás nechcel byť v hre Funky?


Just Dance 3 Just Dance sa rád hrá v priestore - tance do kruhu, častá výmena rúk, preskupovanie hráčov, super. Panelákové obývačky dostanú zabrať.
Just Dance sa rád hrá v priestore - tance do kruhu, častá výmena rúk, preskupovanie hráčov, super. Panelákové obývačky dostanú zabrať.





Ale silná devíza Just Dance 3 nie je v trénovaní choreografií, je to párty a tancovanie viacerých hráčov. Každý song má popri náročnosti vyznačený počet hráčov, pre ktorý je určený – čísla majú spracovanie pre jedného, dvoch a štyroch. Just Dance 3 tak posúva hranicu maximálneho počtu tanečníkov až na štvoricu (Dance Central podporuje iba dvoch) a niektoré tanečné čísla sú pekne vypečené a spracované pre toľký počet hráčov. Obrazovka je od začiatku stvorená pre kvartetá, ktoré sledujú svoju postavu a bláznia sa vo veľkom štýle; kto hľadá potenciál Just Dance 3, musí čísla v štvorici dať, napríklad Kiss – I Was Made for Loving You. Každá postava má vlastné meno i outfit a nedá sa pomýliť.

Tancovanie je jednoduché – vyberiete si jednu z obtiažností (akurát sú veľmi podivne uložené, takže si často mýlim strednú obtiažnosť s inými), pieseň a idete na to. Na pozadí je štýlová krikľavá postava, ktorá ukazuje tanečné kreácie a vaším cieľom je zrkadlovo sledovať pohyby. Na jej tele sú navyše ešte zobrazené plôšky, ktoré Kinect sleduje, takže je dobré sa fixovať na pohyby rúk či nôh v určitom čase. Paralelne sa sprava doľava servírujú aj niektoré tanečné pózy, ktoré treba napodobniť, ale osobne ma skôr vyrušovali ako pomáhali. V praxi som sa neskôr zameral iba na postavu akoby v zrkadle či učenie sa jednotlivých skladieb. Tancovanie s Just Dance 3 je však odlišné ako v Dance Central. Tam kde má dvorná hra Microsoftu chuť na drilovanie a zmysel pre precíznosť, tu kontruje Ubisoft so zábavnejším a menej náročnejším podaním. Tým pádom nie je ani sledovanie pohybov také ukrutne presné. Je skôr voľnejšie a neberie sa stopercentne vážne. Skrátka treba napodobniť pohyb aspoň čiastočne – potom si už body pripíšete. Ale ak nepokrčíte nohu v kolene v presnej sekunde, nie je ešte v choreografii koniec či zmárnená snaha získať solídny počet bodov. Stávka na zábavu môže vyjsť, lebo pri Dance Central sa niektorí hráči zľakli, že pokiaľ nemajú dva-tri roky tanečnej školy či talent v krvi, nemajú šancu ani uhrať žiadnu skladbu na strednej obtiažnosti.

V Just Dance 3 odtancujete väčšinu skladieb bez problémov a aspoň dve hviezdičky z piatich získate, aj keď nie ste príliš veľký talent. Dokonca vás hra celkom rada podporuje počas plnenia vybraných krokov a máte v celej skladbe pocit, že sa bavíte a nemusíte to v polovici zabaliť, lebo sa cítite trápne až zúfalo z náročných kreácií. Jednotlivé kroky sa hodnotia ako zlé, OK, dobré či perfektné, ale viac sa budete tešiť na povzbudzujúce nápisy ako Creative, Energetic či In Rhythm. 

Aké pamätné momenty si odnášam z Just Dance 3? Ak pominiem akciu v dvojici či vo štvorici, riadne ma hneď na začiatok potešil Daft Punk s Da Funk, kde tancujete väčšinu času kreácie a la robot. Vždy som túžil, aby ma nejaká skladba takto vycvičila a chcel som si ju užiť, ale že to bude taká drina, som veru nečakal. Trhané pohyby a následná presnosť vás dobre vytrénujú, na druhý-tretí krát je to pasia. Nasleduje klasika z roka 1990: C+C Music Factory – Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now), ktorá z klipu berie totálnu väčšinu bláznivých tanečných prvkov s pohybom rúk, nôh, simuláciu behu, akurát ten skok do výšky meter päťdesiat tam chýba. Potom padne dobre aj oddychovka Robieho Williamsa s Nicole Kidman – Somethin' Stupid (asi najľahšia skladba celej hry). Brutálne tempo však nahodia Scissors Sisters a I Don't Feel Like Dancing, Duck Sauce – Barbra Streisand a celkom ťažká bola aj Katy Perry s California Girls. Tínendžerské sny plní Britney Spears s Baby One More Time, je to však premenlivá skladba, kde to chvíľu ide ako po masle, ale refrén dá zabrať. Určite nevynechajte LMFAO – Party Rock Anthem, aj keď patrí medzi ťažšie kúsky. A komu patrí metál za najnáročnejšiu choreografiu? Jasné, The Black Eyed Peas – Pump It. Začínam mať pocit, že ich samostatná tanečná hra od UbiSoftu bude úplne iná káva ako na jar Michael Jackson a to bol pán tanečník.

Podľa letmého spomínania skladieb sa máte na čo tešiť – užijete si pomalé i rýchle štýly, zbesilé hity z rádia i rokmi odskúšané klasiky, kde sa už vtedy tancovalo značne nad pomery bežných hráčov. Ale stále platí – máte na to, hra k vám bude pri väčšine skladieb milosrdná. Potom sa možno radi podelíte s fotkami či dosiahnutými úspechmi alebo vyskúšate aj iný zaujímavý mód – Just Create, kde tvoríte už tanečné zostavy priamo vy. A kto chce schudnúť alebo brať Just Dance 3 ako cvičebnú pomôcku, ocení tzv. Sweat Mode, kde sa ide tvrdo aj po kalóriách.

Just Dance 3 sa nesnaží ísť rovnakou cestou ako Microsoft s Dance Central, čo je dobre, pretože takto má možnosť osloviť väčšie množstvo párty záujemcov. Navyše, je to lepšia hra ako jarný Michael Jackson: The Experience – s lepším repertoárom, presnejším snímaním i zábavnejšími módmi. Kinect teda Just Dance 3 svedčí a séria sa posunula trošku ďalej. No je čo vylepšovať: krikľavá farebná paleta sedí štýlu, ale prekáža hrateľnosti. Pohyb v menu by sa mohol vyhnúť pár nepresným možnostiam aj kombinácia zrkadlového štýlu a ukazovania prvkov je spočiatku chaotická. Hudbu, módy a možnosti UbiSoft má, technológiu zvláda dobre, hoci ju nevyužíva naplno a na párty postačí. Na titul najlepšej tanečnej hry si však počká.


napísal korec 4.11.2011
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
Just Dance 3 - DLC Mario
| JUST DANCE 3 - DLC MARIO
[14.12.2011]
7.5
Vo svete
7.0
Ohodnotiť
JUST DANCE 3
+ zaujímavý tracklist štyroch dekád
+ odlišné a vhodne vybrané choreografie
+ zábavné, aj keď nie vždy presné snímanie
+ dobrý obsah pre sólo, dvoch i štyroch
- spočiatku chaotické učenie pohybov
- krikľavá farebná paleta občas vadí


RECENZIE HRÁČOV
Xbox 360
PS3
Wii

Vývoj: Ubisoft / Conquest / Ubisoft
Štýl: Párty hra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 11. október 2011
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
| Just Dance 3 4.11.2011
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (1)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19423)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk