Týždenník #007

Plamene a síru chŕlia hráči na Mass Effect 3, PlayStation Vita úspešne odštartovala a EA ohlasuje Medal of Honor: Warfighter.

pridal spacejunker 26.2.2012 o 17:28 pod hry
Týždenník #007

HRY > NOVINKY >

Modrá je dobrá. Čo v predvolebnom obdodí môže byť považované za provokáciu, je v hernom svete spoznávacím znamením handheldov novej generácie. 3DS prišiel na trh v odtieni číreho a čistého mora, sýto modrý model nedal šancu čiernemu a neskôr červenému. Vita je takisto modrá, vo vnútri. Srdce bije značkou PlayStation, ktorá prešla minulé leto rebrandingom a zakývala na rozlúčku čierno-červenej komunikácii presadzovanej PS3.

Vita je modrá a modrá je dobrá. Launch nového herného systému neobišli problémy, ale napriek všetkým skeptikom, ide o zariadenie, ktoré nemá konkurenciu, ak prídu na reč hry. Analytici predpovedajú svetlú budúcnosť a dokonca 12 miliónov predaných kusov do konca roka, ale iba pod podmienkou, že príde k zlacneniu. 249 EUR za Wi-Fi model nie je málo, ale môžete si potom povedať, že Drakea schováte do vrecka.

V znamení PlayStation Vita sa niesol celý týždeň, od stredajšej premiéry spojenou s polnočným predajom, cez recenziu handheldu, prvé verdikty hier vrátane Uncharted: Golden Abyss až po videorecenziu:

Mass Effect 3 ešte ani nestihol vyjsť a už sa hráči búria, rušia predobjednávky a všetko, čo súvisí s EA je (opäť) zlé. BioWare si totiž dovolil vydať súčasne s hrou aj platené DLC, ktoré je súčasťou limitovaných edícií. Forbes to vidí tak, že by nebolo prídavkov, keby sa nekupovali.

Pravda však leží niekde v strede. From Ashes má problém a ten sa týka príbehu, resp. toho, o čom hovorí. Nechcem byť zlým prorokom, ale ak má drobný prídavok rozpovedať story o prastarej rase a dokonca uviesť na scénu aj živého potomka, tak pôjde buď o zázrak čo do dĺžky alebo o zlátaninu prvého stupňa. BioWare má výborných scenáristov (aj keď Drew Karpyshyn, dvorný spisovateľ a spoluautor Mass Effect firmu už opustil), vie dokonca robiť aj DLC, tak snáď nebude From Ashes krokom vedľa.

Mass Effect 3 nenávidia aj prví dobrodruhovia, ktorí pátrajú po krabiciach vystrelených do vesmíru. Tá prvá dopadla na strom, na ktorý sa nedá vyliezť, pretože je príliš vysoký.

Na EA boli namierené reflektory aj v súvislosti s ohlásením Medal of Honor Warfighter. Nenechajte sa zmiasť, hru s názvom pripomínajúcej Ghost Recon, má na starosti Danger Close a jej jedinou úlohou bude odviesť pozornosť od jesenného Call of Duty. Vyjde v októbri a bude poháňaná Frostbite enginom. DICE tentoraz v hre nemá prsty.

Akoby sa nechumelilo, Kojima Productions rovno vyvíja Metal Gear pre novú generáciu konzol. Potrebuje ľudí schopných pracovať s novou verziou multiformátového enginu FOX. Je to Project Orge, alebo to nie je Kojimovo dielo? Je to jedno, hlavnou postavou je Raiden, Old Snake, Big Boss!!!

Aj vy sa budete môcť zapojiť do vývoja Arma 3 počas plánovaného komunitného alfa testu. Konami predvádza fantasy Laru Croft v akcii Blades of Time, Guild Wars 2 už teraz zbiera jednu pozitívnu kritiku za druhou, vraj pôjde o revolúciu na poli MMO hier.

Valve začne vyrábať hardvér, ak to bude nevyhnutné. Než sa tak stane, zostávajú verní poriadnym hrám, ale nebudú o nich hovoriť skôr, kým nebudú poriadne pripravené.

Nadeo ukázali, ako bude vyzerať Trackmania medzi FPS hrami, Max Payne 3 bude na PC krajší, lepší, fantastickejší, mŕtvy žáner ťahoviek oživí Mechwarrior Tactics a Borderlands 2 vyjde v septembri. Neveríte? Pozrite si trailer:

Vy ste hlasovali, vy ste rozhodovali o víťazovi v ankete Najlepšia čitateľská hra roka. Viac ako 12 000 platných hlasov vydestilovalo tých najlepších, medzi ktorými bol favorit už od samého začiatku. Ukázal nám, že sila značky je niekedy dôležitejšia ako hra samotná. Najlepšou podľa čitateľov je za rok 2011 Battlefield 3.

Priniesli sme takisto aj recenziu očakávaného Alan Wake pre PC, prevetrali sme aj temnú komiksovú akciu The Darkness II a nenechali sme nič dlžní ani korporáciám v Syndicate.

Najbližších sedem dní vás čaká nátresk recenzií, hneď z úvodu týždňa privítame Final Fantasy XIII-2, Jagged Alliance: Back in Action, zjazdíme aj nejaký ten kopec v SSX a budeme sa naďalej venovať PS Vita a hrám ako Lumines, WipEout či Reality Fighters.





Páči sa mi!







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18491)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk