Nakopnite vývoj starých klasík

Na Kickstarteri sa úspešne financujú fanúšikmi hry, medzi nimi aj Leisure Suit Larry, Shadowrun Returns i nový projekt autorky Gabriel Knight.

pridal kordi 7.4.2012 o 15:25 pod informácia
Nakopnite vývoj starých klasík

INFORMÁCIA > NOVINKY >

Peniaze hýbu svetom a samozrejme si jedlo za pekný úsmev nekúpite. Na výplatné pásky vývojárov sme sa už pozreli, a teda vieme, koľko musí vydavateľ do tímu schopných tvorcov investovať. Niekedy však vydavateľ povie nie a talentovaní vývojári musia buď zľaviť zo svojich požiadaviek a prispôsobiť pôvodné nápady vedeniu. Alebo si vývoj zaplatia sami.

Druhá alternatíva vyzerala donedávna ako z ríše snov, no vďaka programu Kickstarter sa herným vývojárom otvorili nové možnosti financovania svojich nápadov. Za hry, ktoré chcú vytvoriť, zaplatia totiž samotní hráči. Na začiatku vývojári určia sumu, ktorú považujú adekvátnu na zaplatenie vývoja titulu.

Hráči tak zaplatia za projekt, ktorého vývoj ešte nezačal a nemajú ani istotu, že bude ukončený. Ak sa tak ale stane, dostanú hru a tvorcovia môžu reagovať na potrebny hráčov a trhu. Mnohým to však vyhovuje, podobne sa ohromnej investície dočkal napríklad Wasteland 2.

Momentálne sa s novými projektmi roztrhlo vrece. Vítame ich však s otvorenou náručou. Nostalgické spomienky na šteklivé dobrodružstvo Larryho Laffera má len niekoľko služobne starších hráčov. Napriek tomu zaznamenalo znovuzrodenie adventúrnej série Leisure Suit Larry pomerne veľký ohlas.

Remake hry z roku 1987 majú na starosti jeho pôvodní tvorcovia. Veľké mená ako Al Lowe, Josh Mandel či Sabine Duvall sú zárukou kvality. Na vývoj požadujú pol milióna, pričom máme očakávať modernú point-and-click adventúrku aj pre tablety (dotykové ovládanie) s grafikou vo vysokom rozlíšení či plne nadabovanými postavami.

Nie je to všetko, chystá sa Shadowrun Returns (PC, tablety), ktorý spojí cyberpunkový svet s mágiou v 2D ťahovej taktickej hre. Ešte viac sa tešíme napríklad na nový projekt od Jane Jensen (séria Gabriel Knight, Gray Matter), ktorá založila vlastné nezávislé štúdio Pinkerton Road. Nech bude akýkoľvek, pútavý príbeh mu chýbať nebude.

Ak sa vám niektorý z projektov na Kickstarter pozdáva, skúste ho podporiť. Dbajte však na to, kam svoje peniaze investujete. Mnoho starších známych osobností, ktoré podľahli tlaku veľkých vydavateľských domov, tu však našli útočisko a my nádej na znovuzrodenie starých hitov alebo noviniek od skúsených vývojárov.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stalker shadow of chernobyl - ... (0)
Čaute, dostal som chuť si prejsť znova trilógiu St...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Wargame - european assault (3)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20952)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk