Vesmírni pokémoni od Insomniac Games

Ako sa hrá facebooková hra Outernauts od tvorcov Resistance?

pridal kordi 14.9.2012 o 17:55 pod hry
Vesmírni pokémoni od Insomniac Games

HRY > NOVINKY >

Keď sa do vývoja facebookovej aplikácie pustí renomovaný vývojársky tím, očakávania automaticky rastú. Outernauts od Insomniac Games (séria Ratchet & Clank, séria Resistance – nerátajúc posledný pokus o hru pre Vitu, a napríklad dráčik Spyra si taktiež možno pamätáte) nie je ničím odlišné od iných sociálnych hier na Facebooku. Vyzerá síce omnoho lákavejšie, je honosnejšie ozvučené a ako celok pôsobí profesionálnejšie, no všetko je to len pozlátka, pod ktorou nájdete Pokémonov prezlečených do sci-fi handier.

Outernauts je sladká rozprávka, v ktorej sa po vytvorení svojho hrdinu vyberiete na rôzne planéty. Na prvý pohľad bohaté svety zaujmú skvelým grafickým štýlom, no mierne zarazí menšia miera interaktivity, ktorá sa zvrhne v obyčajné vykopávanie bonusov. Na faunu bohatej planéte sú to trsy trávy, v zimnom svete snehové gule, v sopečnom akési lávové šutre.

A potom sú tu potvorky, o ktorých to celé je. Je síce pekné, že náš hlavný hrdina leveluje, no jediné, čo vás pri ňom zaujíma, je zostávajúca energia pre všetky akcie. Jeho pohyb po mape nie je nijakým spôsobom obmedzený, za každú akciu však platíte – zníženou energiou. Ak sa vám minie, musíte čakať (jedna energia sa obnoví za cca 5 minút) alebo si zaplatíte za rýchly boost energetických bodov. To je samozrejme už na vás, no za samotné hranie nemusíte nič platiť a zabavíte sa, len to nebude nonstop zábava. 

Na jednotlivých planétach natrafíte na agresívne zvieratká rôzneho druhu. Po priblížení sa k ním nasleduje súboj v ťahom štýle – predstavte si napríklad Heroes of Might & Magic alebo akúkoľvek inú ťahovku, len s tým rozdielom, že svojimi jednotkami nehýbete, ale len vyberáte útoky z bohatej ponuky. Pokémoni bez tej žltej beštie. Ak je súperova jednotka dostatočne zoslabnutá, môžete sa ju pokúsiť uloviť a následne pridať do svojej rozširujúcej zbierky. Už len pripomeniem, že príšerky majú rôzne druhy útokov (so zameraním na fyzický atak alebo rôzne druhy živlov: oheň, sneh a pod.), pričom kartičky s novými dostanete pri postupe na vyššiu úroveň konkrétneho zvieratka. A tých podivných stvorení je samozrejme hneď niekoľko desiatok.

Nie sú to žiadne zložité princípy, hra vám dokonca oznámi aj to, ktorý konkrétny útok je proti vybranému nepriateľovi slabý alebo naopak extrémne silný. Počet použiteľných útokov je obmedzený. Výber z pomerne širokého množstva je len na vás, a teda aj to, na čo sa konkrétne zameriate. Každé použitie útoku je totiž penalizované znížením staminy. Nie je nič horšie ako unavená potvorka, ktorá nezvládne ani len svoje zmutované tesáky zaboriť do kožúšku podivne želatínového monštra. 

Nemáme teda pred sebou len bezmyšlienkovité klikanie, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať a herné princípy sú (aspoň v rámci sociálnych hier) komplexnejšie než zvyčajne. Okrem toho máte svoj vlastný domovský svet. Staráte sa oň, staviate si baráčiky, jeden z nich vám dá palivo potrebné k cestovaniu medzi planétami, z iného zarobíte peniažky, za ktoré si kupujete napríklad rôzne nápoje a celé to napokon skončí na tom, že nemáte dostatok energie na vykonávanie všetkých úkonov. Fajka zhasla, princíp sociálnych hier núti hrať s prestávkami, prípadne mať plnú virtuálnu peňaženku. Taktiež sa nevyhnete zaslaniu pozvánok svojim priateľom, no tí herne pozitívni by nemuseli príliš protestovať. 

Outernauts predstavuje typickú facebookovskú hračku. Vyzerá k svetu, rozhodne patrí medzi graficky najpokročilejšie, sála z nej profesionalizmus – avšak len do momentu, keď vám dôjde energia. Potom je to klasická facebooková aplikácia, ktorú si zapnete jeden, dva krát denne, pretože nemáte zbytočné peniaze, ktoré by boostovali váš vývoj. Na druhú stranu tu máme príjemné spestrenie, ktoré vyžaduje k ďalšiemu postupu aj čosi viac, než tupé klikanie.





Vesmírni pokémoni od Insomniac Games  Vesmírni pokémoni od Insomniac Games
Vesmírni pokémoni od Insomniac Games  Vesmírni pokémoni od Insomniac Games
Páči sa mi!






Vesmírni pokémoni od Insomniac Games
PC

Vývoj: Insomniac Games / Insomniac Games
Štýl: RPG
Dátum vydania:  2012
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19964)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk