Elite: Dangerous sa nechá inšpirovať zlatou horúčkou

Vo vesmíre sa budú z času na čas diať veľké veci, ktoré budú musieť hráči využiť. Či už je to objavenie vzácnej suroviny, občianska vojna alebo hladomor...

pridal roberto 31.5.2014 o 12:29 pod hry
Elite: Dangerous sa nechá inšpirovať zlatou horúčkou

HRY > NOVINKY >

"Budeme mať viac než 100 miliárd hviezdnych systémov", bola jedna z prvý vecí, ktoré v rozhovore prezradil otec Elite: Dangerous i celej Elite série, David Braben. Po otázke, či je niečo také vôbec možné, sa však opravil: "No.. V skutočnosti by to malo byť okolo 400 miliárd..."

Síce Brabenovi asi nehrozí, že by sa niekto rozhodol jeho tvrdenie overiť v praxi, a tiež je pravda, že väčšina jeho vesmíru bude procedurálne generovaná, ale snáď nikto nemôže pochybovať o jeho odhodlaní ponúknuť hráčom neopakovateľný herný zážitok. Z rozhovoru sa dozvedáme o vesmírnom simulátore ešte oveľa viac.

Hra vás posadí na miesto mladého začínajúceho pilota, ktorý sa kdesi v sand-boxovom vesmíre rozhodol, že sa dostane medzi elitu. Či to naozaj dokáže a akým spôsobom, to už závisí od vás. Vo vrecku máte 100 kreditov, ale ponúka sa vám kariéra bohatého obchodníka, slávneho piráta, prefíkaného pašeráka a mnoho ďalších. Braben rád prirovnáva svoju verziu Mliečnej dráhy k okoliu San Francisca počas zlatej horúčky.

"V roku 1849 zbohatlo v okolí San Francisca mnoho ľudí bez toho, aby sami vykopali čo i len jedno zrnko zlata. Namiesto toho nakúpili krompáče, lopaty a podobný tovar a predávali ho za nehorázne vysoké ceny. V Dangerous chcem mať tiež niečo také. Keď sa niekde objaví cenný zdroj surovín, bude sa tam samozrejme dať zbohatnúť pomocou ťažby, ale aj inými spôsobmi. Napríklad ceny potravín a rôzneho vybavenia určite pôjdu hore."

Elite: Dangerous sa nechá inšpirovať zlatou horúčkou

Braben ďalej vysvetlil, že nepôjde o nejaký centrálne riadený systém. Spolieha sa na to, že ak si niektorý z hráčov všimne iného hráča, ako sa vracia z neobývaných končín s nákladom cennej rudy, sám si domyslí o čo ide a samozrejme to bude chcieť nejako využiť vo svoj prospech.

"Pre hráča môže byť výhodné, keď objaví zlatú žilu kdesi ďaleko od civilizácie. Avšak na takýchto miestach neplatí žiadny zákon a ktokoľvek môže prísť a pripraviť ho o jeho bohatstvo. Bude vskutku zaujímavé sledovať, či to hráčov donúti k nejakej spolupráci na vzájomnej ochrane."

Iným typom príležitosti bude napríklad vypuknutie občianskej vojny na niektorom z obývaných systémov. Samozrejme to v prvom rade vyvolá prostý dopyt po zbraniach. Neskôr ale môže byť dovoz zbraní naopak zakázaný a príležitosť dostanú pašeráci. V inom systéme môže vypuknúť nákaza, ktorá zmení poľnohospodársku planétu na púšť s množstvom hladných obyvateľov.

Niektoré príležitosti si môžu hráči vytvoriť sami, keď sa napríklad dohodnú, že v niektorom systéme vykúpia všetky zásoby potravín.

Elite: Dangerous sa nechá inšpirovať zlatou horúčkou

Hráči sú zrejme najviac zvedaví na ponuku lodí. V tomto síce Elite: Dangerous nebude súperom Star Citizen, ale aj 25 pilotovateľných lodí by mohlo byť viac než dosť. Ponuka by mala zahŕňať veľmi malé lode aj obrovské kolosy.

Niektoré veľké bojové lode sa nedajú kúpiť, môžete ich získať iba od Federácie alebo Impéria ako odmenu za vaše služby. Iné lode ale nebudú vôbec vhodné na boj. Napríklad transportné lode budú slúžiť iba ako neohrabané nákladiaky. Majú obrovský nákladný priestor, ale nič nevydržia. Očakávať môžeme samozrejme aj predstavenie ďalších typov úzko špecializovaných lodí. Ďalšie možnosti sa otvárajú veľkým lodiam, prispôsobeným na transport a vypustenie menšej lode.

Elite: Dangerous je stále ešte v rannej beta fáze, ale podľa informácií PC Gameru by sa Braben mohol pokúsiť o oficiálny launch ešte pred koncom roka.





Páči sa mi!

Zaradené pod: vesmír, sci-fi, sandbox






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (5)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19923)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk