Asus predvádza špičkový herný notebook, svoje Steam mašiny a zahnutý monitor

Asus sa nemohol nechať zahanbiť a na Computex prišiel aj s blu-ray prehrávačom podporujúcim 7.1 zvukový výstup a malým dotykovým monitorom s USB 3.0 koncovkou.

pridal roberto 4.6.2014 o 12:38 pod hardware
Asus predvádza špičkový herný notebook, svoje Steam mašiny a zahnutý monitor

HARDWARE > NOVINKY >

Spoločnosť Asus sa na tohtoročnom Computexe rozhodne nenechala zahanbiť a predstavila niekoľko hi-end noviniek. Medzi prvými prišiel na rad Zenbook NX500, považovaný za konkurenciu McBooku Pro a krátko na to odhalil aj GX500. Nová mašina sa so svojím 4K displejom a 19mm hrúbkou zaradí medzi špičkové herné laptopy.

NX500 aj GX500 dostali 15.6 palcový displej s rozlíšením  3,840 x 2,160 pixelov (280 PPI) a VisualMaster technológiou pre zobrazovanie 100% NTSC, Core i7 procesor a vážia len 2.2 kilogramu. O zásadný rozdiel sa postarajú grafické karty od Nvidie. Pokým biela NX500 dostáva 2GB GTX 850 GPU, herný stroj v čierno-červenom prevedení dostal do vienka GeForce GTX 860M. Obidva kúsky by sme mali na trhu očakávať už v priebehu tretieho štvrťroka 2014, osadené budú samozrejme Windowsom 8, ale zatiaľ nepadla žiadna zmienka o cene.

Asus predvádza špičkový herný notebook, svoje Steam mašiny a zahnutý monitor

Asus ale okrem notebookov s Windowsom zaútočil aj na sektor Steam Machines. Aj tu predstavil dva kúsky. Prvý z bratov, GR8, vyniká svojou kompaktnosťou. Do 2.5 litrového tela sa im podarilo dostať Core i7 procesor aj modernú grafickú kartu GTX 750 Ti s nízkou spotrebou. GR8 by tak mala poskytnúť nevídaný pomer veľkosti a výkonu, ktorý bude navyše doplnený o 4K výstup. Otázkou tak už len zostáva, čo si s GTX750 Ti na 4K vlastne zahráte, ako aj to kedy, keďže Valve odsunulo svoj Steam Controller na budúci rok.

Väčší z bratskej dvojice dostal meno G20 a v jeho vnútri nájdeme rovnaký Core i7 procesor štvrtej generácie, avšak v tomto prípade Asus stavil na GTX 780. Model ale zaujal hlavne absenciou viditeľných vetracích otvorov a tichou prevádzkou. Hlučnosť nezaťaženej G20 by nemala presiahnuť 25 dB. Jeho súčasťou má byť aj podsvietenie niekoľkými miliónmi farebných odtieňov.

Asus predvádza špičkový herný notebook, svoje Steam mašiny a zahnutý monitor

Treťou veľkou novinkou je prototyp monitora s 32 palcovou zahnutou LED obrazovkou. Keby sa dostal do predajní, stal by sa najväčším dostupným zahnutým monitorom na svete. Nespornou výhodou je, že vďaka svojej veľkosti, uhlu zakrivenia a povrchovej úprave dokáže ponúknuť plnohodnotný audiovizuálny zážitok aj štvorčlennej rodine. Displej ponúka rozlíšenie 2,560 x 1,440 (WQHD), vďaka čomu by mal byť lacnejší než ploché 4K monitory.

Asus sa počas posledných 12 mesiacov venoval aj zdokonaľovaniu svojich externých USB monitorov. Prvý model predstavil už minulý rok, ale teraz prišiel s 14 palcovou novinkou s dotykovým LED displejom. Tento typ zariadení by raz mal byť pripojitelný k všetkým zariadeniam s USB 3.0 konektorom, zatiaľ sa však jedná iba o prototyp a nie je jasné, či sa dostane do výroby v súčasnej konfigurácií s 1,366 x 768 rozlíšením.

Medzi ďalšími predstavenými perifériami nájdeme aj blu-ray prehrávač so 7.1 audio výstupom. Blu-ray Prime sa na trh dostane koncom roka a cenovky v obchodoch by sa mali pohybovať okolo 199 USD. Pár mesiacov predtým vypustí Asus aj o polovicu lacnejšiu DVD verziu.





Asus predvádza špičkový herný notebook, svoje Steam mašiny a zahnutý monitor  Asus predvádza špičkový herný notebook, svoje Steam mašiny a zahnutý monitor  Asus predvádza špičkový herný notebook, svoje Steam mašiny a zahnutý monitor
Páči sa mi!







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19572)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk