Aké novinky prinesie Civilization: Beyond Earth do Civilization série?

Na E3 nechýbali ani tvorcovia nového spin-offu. V pretlaku veľkých ohlásení im nezostalo veľa priestoru, ale napriek tomu prišli s novinkami i gameplay zábermi.

pridal roberto 12.6.2014 o 16:59 pod hry
Aké novinky prinesie Civilization: Beyond Earth do Civilization série?

HRY > NOVINKY >

Blížiaci sa spin-off k sérií Civilization síce na E3 nedostal veľa priestoru, napriek tomu však na akcii nechýbal a vývojári sa s hráčmi podelili o novinky a sprístupnili a objavilo sa aj pár gameplay záberov. Pripomeňme, že Civilization: Beyond Earth bude vystavané na základoch Civilization 5, ktorá však bude kompletne prekopaná pre potreby nového sci-fi dobrodružstva na neznámej planéte.

Na tú sa dostanete ako vodca jednej z troch frakcií. Tentokrát však nejde o frakciu v zmysle národa či štátu, ale o prístup k svojmu okoliu. Môžete sa teda vydať cestou prispôsobovania sa cudzej planéte, cestou prispôsobovania planéty svojím potrebám, alebo proste cestou technologického pokroku, ktorý vám pomôže s riešením vznikajúcich problémov.

Aké novinky prinesie Civilization: Beyond Earth do Civilization série?

Úvodná fáza hry sa bude hlavne pri prvom zapnutí niesť tak trocha v survival štýle, pretože nebudete vedieť, čo vlastne môžete od planéty a jej obyvateľov očakávať. Hra vás však nenechá dlho tápať a prostredníctvom pár questov vás lepšie zoznámi s prostredím aj s novými prvkami. Ako príklad poslúžili v deme dostupnom na E3 políčka s tzv. miasmou. Tá sa ukáže byť smrteľne nebezpečná a jednotky novousadlíkov sa jej musia vyhýbať. To potrvá, pokým sa hráč výraznejšie neposunie na jednej z troch ponúkaných ciest. Cesta splynutia s novou planétou dovedie hráčov k prevzatiu schopnosti miestnych živočíchov, na ktoré majú tieto políčka naopak liečivý účinok. Ostatné frakcie dajú prednosť vývinu špeciálnych skafandrov pre svojich robotníkov, ktorí potom môžu tieto políčka vyčistiť.

 

Tým sa už vývojári dostali aj ku konfliktom medzi frakciami. Nepôjde iba o moc, zdroje a územie ale aj o zásadné rozdiely v predstavách o budúcnosti ľudskej rasy. Príslušníci frakcie s ideológiou "purity" si zakladajú na tom, že chcú zostať na 100 % ľuďmi a preto si prispôsobujú svoje okolie tak, aby sa čo najviac podobalo Zemi. Ako sa teda asi môžu pozerať na susednú frakciu, ktorej príslušníci menia svoju DNA, aby sa viac podobali mimozemšťanom? Purity frakcia potrebuje pre dobro svojich ľudí odstrániť miasmu z celej planéty, susedná frakcia ju ale naopak rozširuje, pretože sa ju naučila využívať vo svoj prospech. Nevyhnutne teda dochádza ku konfliktom.

V Beyond Earth zrejme narazíme aj na množstvo "questov", zatiaľ však nie je celkom jasné, čo presne majú autori pod týmto pojmom na mysli. Každopádne nimi nechcú hráča "otravovať" a už vôbec nebudú povinné. Skôr by to mal byť spôsob, akým si hráč môže vylepšiť svoju situáciu. Občas sa však nevyhnete dôležitému rozhodnutiu, napríklad či chcete novoobjaveného živočícha zabiť, alebo sa ho pokúsite skrotiť. Ani v sci-fi Civke nebude chýbať diplomacia a obchodné cesty, ktoré môžu viesť napríklad aj k nezávislým staniciam. Tieto stanice v Beyond Earth do veľkej miery zastúpia mestské štáty a veľké frakcie budú zápasiť o ich priazeň a obchodné práva.

Aké novinky prinesie Civilization: Beyond Earth do Civilization série?

Civilization: Beyond Earth si k hráčom nájde cestu už túto jeseň. Rovnako ako predchádzajúce diely Civilization, XCOM: Enemy Unknown a kedysi aj Alpha Centauri, vzniká v štúdiu Firaxis Games, pod dohľadom legendárneho Sida Meiera. Projekt však dostal na starosť mladý tím, ktorý sa pokúsi ukázať svoje kvality a pripraviť niečo jedinečné, čím by sa vryl do pamäti priaznivcov Civilization série.





Aké novinky prinesie Civilization: Beyond Earth do Civilization série?  Aké novinky prinesie Civilization: Beyond Earth do Civilization série?  Aké novinky prinesie Civilization: Beyond Earth do Civilization série?
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stropné reproduktory pre dolby... (1)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (6)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20366)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk