Hunt: Horrors of the Gilded Age od tvorcov Darksiders ukazuje obrázky a gameplay

Akčná RPG ponúkne kooperáciu pištoľníkov proti hordám nepriateľov. Titul chce byť novou latkou pre všetky Free to Play tituly.

pridal roberto 13.6.2014 o 9:34 pod hry
Hunt: Horrors of the Gilded Age od tvorcov Darksiders ukazuje obrázky a gameplay

HRY > NOVINKY >

Na E3 sa predviedol aj prvý titul štúdia Crytek USA, štúdia, v ktorom sa zišla väčšina ľudí zo zrušeného Vigil Games, tvorcov Darksiders. Vývojári už takmer rok a pol pracujú na kooperačnej kombinácii westernu a zombie survival titulu - Hunt: Horrors of the Gilded Age. V titule budeme z third person pohľadu čeliť hordám mŕtvol a čarodejníc, pričom nás obmedzí nie len sila westernových zbraní, ale aj ich malé zásobníky a dĺžka nabíjania. Púšťať sa s takouto výbavou proti apokalypse nemŕtvych síce neznie ako skvelý nápad, ale čo už, keď nemŕtvi z nejakého dôvodu opustili pohodlie svojich hrobov i prepychových hrobiek a rozhodli sa zaútočiť na všetko živé v okolí. Čiže na nás.

Hunt: Horrors of the Gilded Age od tvorcov Darksiders ukazuje obrázky a gameplay

Hoci sa prvý trailer na túto hru snažil budiť dojem westernového Left 4 Dead, v skutočnosti hra svojím artštýlom a nepriateľmi pripomína skôr Resident Evil 4. Hororovej atmosfére prospieva použitie Cryenginu, ktorý sa dokáže pohrať so svetlom na temných miestach. V dlhom videu bol na E3 predvedený močiar, v ktorom si okrem samotnej akcie môžete všimnúť aj prácu so svetlom pochádzajúcim z táborových ohňov a lampášov. Tie osvetľujú skľučujúci hnedozelený močiar, kam by sa vám v roku 1800 a niečo nikto neodvážil prísť na pomoc.

Aj preto je hra zameraná na kooperáciu štyroch hráčov. Autori ale zapracujú aj možnosť hrať osamote, alebo s kamarátmi vo dvojici či trojici. Svoj tim si "vyskladáme" sami. Hra bude obsahovať bohatý editor postáv, ktorým dávajú vývojári hráčom (akože nenápadnú) možnosť vyraziť do hry s niektorým z obľúbených filmových hrdinov, či dokonca hrdinov iných video hier. Autori sami svoju hru neoznačili za Third person shooter, ale za RPG, aj keď jedným dychom dodávajú, že RPG značne akčného charakteru. Takže hoci jednotlivé schopnosti a vlastnosti nepoznáme, môžeme očakávať RPG prvky približne na úrovni Darksiders titulov.

Crytek USA tiež naznačil, že titul sám seba a stret pištoľníkov a zombíkov neberie zbytočne vážne a radšej vsadí na nemalú dávku humoru. V tomto duchu autori spracovali aj respawn hráčov. Pištolník sa po smrti môže ocitnúť napríklad v rakve, z ktorej má len obmedzený výhľad a čo je hlavné, reťaze mu zabraňujú dostať sa von. Ako preživší by ste si teda mali raz za čas nájsť čas a guľkami odstreliť zámok z najbližšej rakvy, z ktorej následne vylezie váš spoluhráč - úplne ako nový, či dvakrát prepraný. Inokedy, ako je vidieť vo videu, objavíte svojho spoluhráča v lese, visiac na lane dole hlavou zo stromu. Oslobodíte ho aj keď je taká lama?

Hunt: Horrors of the Gilded Age od tvorcov Darksiders ukazuje obrázky a gameplay

Úrovne aj misie by mali byť aspoň čiastočne generované, aby sa hráči nevracali neustále do perfektne známych situácií, ale ešte nevieme, aké veľké zmeny má Crytek namysli. Možno sa bude jednať predovšetkým o zmeny v zložení nepriateľov, možno ale splnia sľuby a chystajú niečo väčšie. Každá úroveň skončí až zabitím bossa. Ak sa teda u nemŕtvych, duchov a podobnej zberby dá vravieť o zabíjaní. Hra nemá ešte ani len približný dátum vydania, takže autori by mali mať dosť času zapracovať množstvo bossov s rôznymi silnými a slabými stránkami. Autori tiež naznačili dôležitosť tímovej spolupráca, keďže iba jeden z hráčov vo videu mal možnosť vidieť ducha-bossa počas celého súboja. Močiar ponúkol aj vlastný typ nepriateľov, keď klasických zombíkov nahradil vidiečanmi pod vplyvom temných síl a všetci by sme asi uvítali, keby bola paleta temných fantasy nepriateľov čo najširšia.

Titul určený platformám PC, PS4 a Xbox One bude od jesene podrobovaný beta-testovaniu. Ak by ste sa chceli zúčastniť, môžete svoje šťastie vyskúšať na webe hry. Hunt: Horrors of the Gilded Age bude prekvapivo Free to Play a možno mimo MMORPG prvým F2P titulom, ktorý by si zaslúžil označenie AAA.





Hunt: Horrors of the Gilded Age od tvorcov Darksiders ukazuje obrázky a gameplay  Hunt: Horrors of the Gilded Age od tvorcov Darksiders ukazuje obrázky a gameplay
Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Crytek / Crytek
Štýl: Akcia / Multiplayer
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 20. august 2018
 18.2. 2020 (Xbox One)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19545)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk