Clockwork Empires predstavil Earliest Access

Budovateľská stratégia skombinuje kolonializmus, viktoriánsku éru, steam-punk a démonov.

pridal roberto 17.7.2014 o 13:07 pod hry
Clockwork Empires predstavil Earliest Access

HRY > NOVINKY >

Môže to znieť ako vtip, ale nie je. "Earliest Access" je novou stratégiou vývoja hry, s ktorou prišlo štúdio Gaslamp Games. Hráči, ktorí si pripravovanú hru Clockwork Empires zakúpia už teraz, budú vpustení do do úplne prvej hrateľnej verzie, pomôžu nájsť bugy, nahlásia problémy s optimalizáciou pre ich hardvér, podelia sa o dojmy z užívateľského rozhrania a potom počkajú, kým sa hra dostane na Steam do regulárneho "Early Access". Kľúč k Steam verzií dostanú samozrejme bezplatne a keď bude raz hra dokončená, aj upgrade do plnej verzie. Fáza Earliest Access by mala trvať približne mesiac a ďalší vývoj zaberie približne 9 až 12 mesiacov.

Treba ale povedať, že štúdio najalo vlastných testerov, ktorí pomohli hru zbaviť najvážnejších problémov a Clockwork Empires by už mala byť hrateľná, stabilná a fungovať by mali aj základné mechaniky. Zámerom Gaslampu je získať dáta z hodín hrania na rôznych hardvérových zostavách, no a samozrejme aj vopred získať nejaké financie.

Clockwork Empires je v príprave už od roku 2012. Budovateľská stratégia vás nechá založiť vlastnú kolóniu, pri ktorej budovaní však narazíte na prvky viktoriánskej architektúry i steam-punku. Pri obrane kolónie teda vypomôžu primitívni bojoví roboti, ale brániť sa budete musieť aj pred útokmi zo vzduchu - pred pirátskymi vzducholoďami. Už aj tak zaujímavý námet autori ešte obohatili o mocného démona, inšpirovaného svetom Cluthu a príbehmi H.P. Lovecrafta. Kdesi v okolí kolónie sa vždy ukrýva tajomný artefakt, čakajúci na nejakého nešťastníka. Artefakt spúšťa sériu udalostí, bezcenného kolonistu posadne démon a núti ho pátrať po zdroji svojej novej sily, čo môže vyvrcholiť až založením kultu.

Clockwork Empires predstavil Earliest Access

Na neobyčajnú kolóniu však čakajú aj všakovaké iné podivné nástrahy. Časť obyvateľov môže byť unesená rybími ľuďmi. Po pár dňoch sa síce vrátia, avšak už nikdy nebudú ako predtým a neraz ich v noci nájdete civieť na oceán, namiesto toho aby v posteliach zbierali sily na nový pracovný deň. Tiež sa môže stať, že sa dvojica vašich obyvateľov raz do kolónie vráti s vymenenými telami, čo samozrejme znepokojí ich okolie, ale chýbať by nemal ani starý dobrý kanibalizmus. Bežné tragédie pri ktorých obyvatelia zhoria na popol alebo sa nechajú zožrať príšerami sa jednoducho autorom už nezdajú byť dosť lákavé, pretože náhla smrť je vlastne koniec veľmi krátkeho príbehu. Preferujú preto nešťastia, ktoré kolonisti prežijú a vrátia sa medzi ostatných, aby mohli spôsobovať ďalšie problémy.

Clockwork Empires "Earliest Access" štartuje už zajtra, 18. júla.





Clockwork Empires predstavil Earliest Access  Clockwork Empires predstavil Earliest Access  Clockwork Empires predstavil Earliest Access
Clockwork Empires predstavil Earliest Access  Clockwork Empires predstavil Earliest Access  Clockwork Empires predstavil Earliest Access
Clockwork Empires predstavil Earliest Access
Páči sa mi!

Zaradené pod: indie






Clockwork Empires predstavil Earliest Access
PC

Vývoj: Gaslamp Games
Štýl: Stratégia
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20133)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk