The Long Dark sa pýta - Ako dlho prežijete?

Vyskušali sme prichádzajúci survival titul Long Dark, ktorý otestuje vaše schopnosti prežitia v divočine.

pridal saver 6.10.2014 o 20:12 pod hry
The Long Dark sa pýta - Ako dlho prežijete?

HRY > NOVINKY >

Vyskušali sme prichádzajúci survival titul The Long Dark, ktorý otestuje vaše schopnosti prežitia v divočine.

V hre stroskotáte s lietadlom a bude na vás ako dlho dokážete prežiť. A to ako v kampani, tak aj v sandbox móde. Špeciálne v sandbox móde, pôjde len o prežívanie a čas aký dosiahnete, zatiaľ čo v samotnej príbehovej kampani sa bude hra držať cieľov a udalostí.

Príbehovú časť zatiaľ autori neotvorili, ale v early access sme mohli vyskúšať sandbox mód, kde sa dá zahrať za muža alebo ženu v zamrznutom prostredí kanadských hôr. Znamená to sneh a ľad na každom kroku a len niekoľko opustených obydlí.  Navyše s postavou začínate len so skromnou ponukou oblečenia a malých zásob v batohu. Neostáva  tak nič iné ako skúmať rozsiahle prostredie a hľadať veci, ktoré by sa dali použiť na zaistenie prežitia.

The Long Dark sa pýta - Ako dlho prežijete?

Prostredie zahŕňa rozsiahle lesy so zamrznutým jazerom, priehradou, niekoľkými opustenými, rekreačnými chatkami, búdkami na rybolov, nechýba vyhliadková veža, nájde sa aj vykoľajený vlak a zrejme niekoľko ďalších objektov, na preskúmanie a vyrabovanie. Rozsah prostredia je niekoľko kilometrov, ale ťažko to určiť lebo v early access zatiaľ nie je mapa prostredia (možno by ani nemala byť, lebo jej absencia zvyšuje hre obtiažnosť, hlavne pokým prostredie nepoznáte)  Musíte hľadať kde je čo, vydávať sa na výpravy cez deň, oddychovať v niektorej z chatiek v noci a hľadať, hľadať a hľadať.. a občas aj utekať pred vlkmi.

Vo väčšine objektov sú rôzne skrinky a šuplíky, ktoré sa dajú vybieliť, nájdete v nich noviny, keksy, teplejšie oblečenie a v chatkách aj piecky na zariatie sa a postele na oddych. Je dobré ich využiť, ak nechcete spať vonku v spacáku pri slabom pravidelne zhasínajúcom ohníku. Navyše často sa mení počasie, prichádza snehová víchrica, mení sa deň a noc. Pričom noc skutočne temná a potrebujete niečo na svietenie, alebo oheň na odháňanie vlkov.

Navyše pripraviť oheň nie je jednoduché. Na zapálenie potrebujete ako noviny, tak drevo a zapalovač a ak chcete zvýšiť úspešnosť zapáleni aj akcelerant (lieh...). Teda zo začiatku máte šancu zapáliť 50%, ak pridáte aj akcelerant zvýši sa to na 90%. K tomu pri každom zapálení sa šanca zvyšuje. Ak sa vám to podarí, už sa len zohrievate, aspoň pár hodín, kým oheň vydrží.

The Long Dark sa pýta - Ako dlho prežijete?

Dôležitá v hre je teplota a to teplota všetkého, kde jednoduchá matematika vonkajšej teploty, sily vetra a vrstiev vášho oblečenia  ukazuje aká vám nakoniec zima a ako rýchlo sa ochladzujete. Môžete síce zvyšovať teplovzdornosť oblečenia ale ťažko dosiahnete vyvážený stupeň.  Samozrejmosť je piť, jesť a aj sa liečiť, lebo na ľade sa ľahko stane, že sa pošmyknete a vytknete členok, alebo krvácate po namáhavom boji s vlkom. Na rany bude potrebné aplikovať obväzy, antiseptiká, prípadne lieky proti bolesti.

V hre je neustále nutné skúmať prostredie a hľadať, nakoniec nič iné v sandbox móde ani robiť nemôžete. Musíte byť v pohybe, objavovať a hľadať veci. Napríklad pri prevrátenom vlaku nájdete náboje, ku ktorým bude ešte potrebné pohľadať zbraň, v prostredí nájdete aj veľa rozhryzených jeleňov, ktoré vám aspoň pre začiatok dajú prídel prvého mäsa. To samozrejme musíte niečím vyrezať, opiecť na ohni. K jedlu si na ohni môžete aj meniť sneh na potrebnú vodu a doplniť si úroveň tekutín.

The Long Dark sa pýta - Ako dlho prežijete?

V hre sa síce musíte starať o seba, ale aj o všetko ostatné, čo máte. Totiž všetko sa ničí od oblečenia, cez otvárač na konzervy a svoj čas má vždy aj založený oheň.  Preto má hra aj možnosť harvest a repair, kde harvest dokáže rozložiť napríklad oblečenie na látky a cez repair tieto látky umožnia opraviť používané oblečenie. Zároveň vám vždy stúpajú vaše skúsenosti so všetkým čo robíte, aby ste to nabudúce robili efektívnejšie.

Celkovo sa z Long Dark črtá zaujímavý titul pre fanúšikov hardcore survival štýlu. Možno vizuálne je jednoduchší, ale artovo veľmi dobre zvládnutý a hrateľnostne má niečo do seba. Je však otázne, či minimálne v sandbox móde bude po niekoľkých prežitých dňoch stále čo na objavovanie a posúvanie sa vpred, alebo pôjde len o repetívnu snahu prežiť čo najdlhšie. 





The Long Dark sa pýta - Ako dlho prežijete?  The Long Dark sa pýta - Ako dlho prežijete?  The Long Dark sa pýta - Ako dlho prežijete?
The Long Dark sa pýta - Ako dlho prežijete?  The Long Dark sa pýta - Ako dlho prežijete?  The Long Dark sa pýta - Ako dlho prežijete?
Páči sa mi!

Zaradené pod: survival






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19541)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk