PlexiDrone jednoduchý dron, ktorý vás bude nasledovať

Ak by ste náhodou chceli mať svojho vlastného drona, ale obávate sa, že by ste nezvládli jeho inštaláciu, zloženie a obsluhu a nemáte hlboko do vrecka, možno je PlexiDrone práve pre vás.

pridal roberto 10.10.2014 o 20:02 pod hardware
PlexiDrone jednoduchý dron, ktorý vás bude nasledovať

HARDWARE > NOVINKY >

Ak by ste náhodou chceli mať svojho vlastného drona, ale obávate sa, že by ste nezvládli jeho inštaláciu, zloženie, obsluhu a údržbu, patríte do cieľovej skupiny zákazníkov spoločnosti DreamQii a jej modelu PlexiDrone. Model PlexiDrone prichádza s niekoľkými dizajnovými riešeniami, ktoré umožňujú jeho zbalenie do cestovného batohu a zloženie v priebehu jednej minúty. V dodatočnom príslušenstve síce nájdeme aj "chňapku", ale primárne je dron určený k zachytávaniu fotografií a videa.

K zachytávaniu videa a obrázkov sa samozrejme využívajú aj iné modely dronov, ale PlexiDrone vsádza na pár hardvérových a softvérových vylepšení. Tým najjednoduchším sú pohyblivé "nôžky", ktoré sa po štarte automaticky presunú do polohy, v ktorej nebránia kamere vo výhľade dole na zem. Zaujímavou funkciou je sledovanie svojho majiteľa. Dron prostredníctvom WiFi komunikuje s hubom, ktorý zasa prostredníctvom Bluetooth komunikuje so spárovaným mobilným zariadením s OS Windows, Android alebo iOS. Každý smartfón a tablet má GPS, takže dron v skutočnosti nesleduje svojho majiteľa, ale jeho mobil či tablet a popritom zachytáva video. Drony navyše nie sú tak úplne hlúpe a ak je ich viacero spárovaných s jedným hubom, dokážu pri natáčaní objektu spolupracovať a filmár či fotograf tak získa zábery z niekoľkých uhlov pohľadu.

Dron je vybavený vysielačom ultrazvuku, vďaka čomu sa dokáže sám vyhýbať prekážkam a má aj funkciu hlasových notifikácií. Dron môže byť vybavený športovou kamerou GoPro Hero 3 aj už spomínanou "chňapkou", ale rozumie si aj aj s 360° kamerou BublCam, zariadením LIDAR na meranie vzdialenosti, termokamerou, kamerou Mini DSLR a medzi doplnkami nájdeme aj ovládač na pilotovanie drona a stabilizátor kamery.

PlexiDrone jednoduchý dron, ktorý vás bude nasledovať

Projekt sa rozbehol na Indiegogo, kde behom 10 dní vyzbieral vyše 220 tisíc dolárov. Cena zariadenia sa podľa výbavy pohybuje od 699 po 999 dolárov. Dron dokáže s hubom komunikovať aj na vzdialenosť 1 kilometra a lieta maximálnou rýchlosťou 70 km/h. Asi jediné, s čím si vo DreamQii nedokázali poradiť je výdrž batérie. Dron sa, opäť v závislosti na výbave, udrží vo vzduchu 15 až 35 minút a jeho využitie tak zostáva obmedzené.





PlexiDrone jednoduchý dron, ktorý vás bude nasledovať  PlexiDrone jednoduchý dron, ktorý vás bude nasledovať  PlexiDrone jednoduchý dron, ktorý vás bude nasledovať
PlexiDrone jednoduchý dron, ktorý vás bude nasledovať  PlexiDrone jednoduchý dron, ktorý vás bude nasledovať  PlexiDrone jednoduchý dron, ktorý vás bude nasledovať
Páči sa mi!

Zaradené pod: tech






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19856)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk